Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ 4-3

Μόνο ένας…Άγγελος δεν έφτανε

*Ματσάρα στη Φιλιππούπολη, 1-1 στην κανονική διάρκεια και 2-2 στην παράταση. *Και δύο δοκάρια, ένα για κάθε ομάδα

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2016 13:15

Ένας σπουδαίος τερματοφύλακας ο Άγγελος Σταυράκης από το Αρμένιο που προχθές είχε γενέθλια, χθες έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του, αλλά δεν κατάφερε να οδηγήσει τον Απόλλωνα Λάρισας, στον τελικό του 2ου ομίλου της Γ' Εθνικής, για το Κύπελλο.

Μια καταπληκτική ομάδα από την Άρτα η ΑΕ Καραϊσκάκης κατόρθωσε στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτις να πάρει το εισιτήριο με 4-3 και ενώ νωρίτερα η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού είχε λήξει 1-1 και η παράταση 2-2!.

Μεγάλο παιχνίδι, ματσάρα με τα όλα του, με παίκτες που να παραδίδουν μαθήματα ποδοσφαίρου και να αποχωρούν στο τέλος, με εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 5' όταν ο Καψάλης από τα δεξιά σέντραρε και ο Νταντίδης με ωραίο σουτ έκανε το 0-1. Ο Απόλλωνας έφερε το ματς στα ίσια στο 28' όταν ο Διβανές ανατράπηκε από τον Νταντίδη με τον ρέφερι Τσέτσιλα να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιαννακόπουλος που ήταν εύστοχος για το 1-1.

Στο 34' σε απευθείας φάουλ του Χαρτσιά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ και στο 39' μετά από φάουλ του Μαζιώτη, ο Γούλας κέρδισε την πρώτη κεφαλιά και εν συνεχεία με το γόνατο ο Γυφτοκώστας δεν μπόρεσε να σκοράρει, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Από εκεί και πέρα η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη έχασε τέσσερις ευκαιρίες μέχρι το ημίχρονο με το σουτ του Γκουντρουμπή στο 40' μετά από πάσα του Καμπλιώνη μέσα από την περιοχή και πλάγια δεξιά να φεύγει άουτ. Στο 41' ο Σαχινίδης με κεφαλιά, από εκτέλεση κόρνερ του Διβανέ, έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα νέα κεφαλιά του ίδιου από σέντρα του Μάρκου πέρασε επίσης άουτ.

Τελευταία καλή στιγμή για τον Απόλλωνα πριν την ανάπαυλα στο 44' με το σουτ του Διβανέ στην κίνηση που πέρασε λίγο άουτ και έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο 1-1.

Στο 47' ο Διβανές έκανε δυνατό αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σιαράβα, ενώ στο 55' ο Καψάλης με βολίδα από σέντρα του Μαζιώτη ανάγκασε τον Σταυράκη σε μια εντυπωσιακή απόκρουση.

Ο Νταντίδης στο 68' από πλάγια δεξιά έκανε το σουτ με την μπάλα να βρίσκει το κάθετο δοκάρι, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Απόλλωνας ...ισοφάρισε τα δοκάρια όταν ο Σαχινίδης πάσαρε στον Καμπλιώνη που είχε σουτ στο κάθετο δοκάρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα στο 73' ο Καψάλης για την αρτινή ομάδα εκτέλεσε φάουλ με τον Σταυράκη να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 78’ σε σουτ του Γυφτοκώστα … απογειώθηκε ο Σταυράκης και κράτησε το 1-1, ενώ ο πορτιέρο του Απόλλωνα ήταν και ο ήρωας της αναμέτρησης καθώς στο 89' έκανε διπλή φοβερή απόκρουση σε τετ-α-τετ του Νταντίδη στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί στο πρώτο ημίχρονο ο Απόλλωνας έφτασε στο 2-1 στο 101' όταν ο Μάρκου έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Σαχινίδη να πιάνει την κεφαλιά και να βάζει σε θέση οδηγού την ομάδα του(2-1), όμως στο 105' η ομάδα του Νίκου Θεοδοσιάδη έφτασε στο 2-2 όταν ο Ιορδανίδης ανέτρεψε τον Κόλλινς και ο Χαρτσιάς από το σημείο του πέναλτι έφερε το ματς στα ίσια.

Οι δύο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης ήταν προσεκτικές με τη φιλοξενούμενη ομάδα να έχει την ευκαιρία στο 110' με το σουτ του Ευαγγέλου που απέκρουσε ο Σταυράκης στο τετ-α-τετ και έτσι η αναμέτρηση οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Εκεί για τον Απόλλωνα οι Σαχινίδης, Διβανές και Ανδρέου(η μπάλα χτύπησε και στα δύο δοκάρια) αστόχησαν, ενώ για την ΑΕ Καραϊσκάκης άστοχοι ήταν ο Νταντίδης και ο Γυφτοκώστας με τον Κόλλινς να πετυχαίνει το τελευταίο και νικητήριο πέναλτι.

Η σειρά των πέναλτι:

Σουλίδης     1-0

Χαρτσιάς     1-1

Σαχινίδης    απόκρουση

Βελέτης        1-2

Γιαννακόπουλος      2-2

Νταντίδης   άουτ

Ιβανίδης      3-2

Καραγιαννίδης 3-3

Διβανές       απόκρουση

Γυφτοκώστας    απόκρουση

Ανδρέου      διπλό δοκάρι

Κόλλινς 3-4

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Πολύ καλή η διαιτησία του κ.Τσέτσιλα (Γρεβενών), ενώ σωστοί στις υποδείξεις τους ήταν οι κ.Σταφυλάς, Μπαλάς(Τρικάλων).

Κίτρινες κάρτες αντίκρυσαν από τον Απόλλωνα οι Ιβανίδης(31' ), Μάρκου(71' ), ενώ από την ΑΕ Καραϊσκάκης οι Ντατίδης(27' ), Γυφτοκώστας(27' ), Μαζιώτης(37' ), Καραγιαννίδης(80' ), Παπανίκου(85' ), Βελέτης(107' ).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Σταυράκης, Μάρκου, Γιαννακόπουλος, Ιορδανίδης, Χολέβας (96' λ.τ. Ανδρέου), Ιβανίδης, Γκουντρουμπής (60' Κολοβός), Διβανές, Σαχινίδης, Σουλίδης, Καμπλιώνης (81' Συράκος).

ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (Νίκος Θεοδοσιάδης): Σιαράβας, Παπανίκου, Καψάλης, Αβραμίδης (104' Τσάκαλος), Καραγιαννίδης, Κόλλινς, Χαρτσιάς, Νταντίδης, Γυφτοκώστας, Μαζιώτης (70' Ευαγγέλου), Γούλας (81' Βελέτης).

*Η ΑΕ Καραϊσκάκης στον τελικό του ομίλου, θα αντιμετωπίσει σε ουδέτερο γήπεδο τη Νίκη Βόλου, η οποία κέρδισε εκτός έδρας την Πύδνα Κίτρους με σκορ 3-2.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1ος όμιλος

Απόλλων Καλαμαριάς - Ορφέας Ξάνθης        4-1

ΑΠΕ Λαγκαδά - Αλμωπός Αριδαίας   2-1

2ος όμιλος

Απόλλων Λ. - ΑΕ Καραϊσκάκης    3-4 (1-1 κ.α, 2-2 παρ)

Πύδνα Κίτρους - Νίκη Βόλου       2-3

3ος όμιλος

ΑΟ Ζευγολατιού - Παναχαϊκή     0-1

Αστέρας Αμαλιάδας - Αχαϊκή (11/1/2017)

4ος όμιλος

Άγιος Ιερόθεος - Κηφισιά     3-5 πεν. (1-1 κ.α. και παρ.)

Ατσαλένιος - Ρόδος (11/1/2017)

Η ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

1ος όμιλος

Λαγκαδάς - Απόλλων Καλαμαριάς

2ος όμιλος

ΑΕ Καραϊσκάκης - Νίκη Βόλου

3ος όμιλος

Παναχαϊκή - Αστέρας Αμαλιάδας ή Αχαϊκή

4ος όμιλος

Κηφισιά – Ατσαλένιος ή Ρόδος

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Μετά τον αγώνα οι προπονητές των δύο ομάδων έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις:

ΣΑΚΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ(Απόλλων Λάρισας): «Να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες για τη σημερινή προσπάθεια.

Μπορεί να μην προκριθήκαμε στον τελικό

του ομίλου, αλλά τα παιδιά που κλήθηκαν να παίξουν τα πήγαν καλά απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα και προσωπικά πιστεύω

η καλύτερη που πέρασε από τη Φιλιππούπολη.

Οι παίκτες ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του παιχνιδιού, παιχνίδι που χαίρεται να βλέπει ο κόσμος.

Είχε συναρπαστική εξέλιξη, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της παράτασης, όπως συναρπαστικό ήταν και στα πέναλτι διότι η εξέλιξή του ήταν συνέχεια με εναλλαγές. Ένα ανοικτό παιχνίδι με φάσεις εκατέρωθεν και από τις δύο ομάδες, με παραγωγή ποδοσφαίρου, με πλουραλισμό φάσεων, με αρκετά γκολ. Με πρωταγωνιστές και τους δύο τερματοφύλακες.

Από κει και πέρα, το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι, εκεί παίζει ρόλο και η τύχη, κατόρθωσε και πέρασε η ΑΕ Καραϊσκάκης στην επόμενη φάση.

Εύχομαι στον Νίκο και στην ομάδα του καλή συνέχεια στον θεσμό, εύχομαι τα καλύτερα στη συνέχεια του πρωταθλήματος, καλές γιορτές με υγεία πάνω από όλα.

Για εμάς το ταξίδι του Κυπέλλου τελειώνει εδώ, θα ξεκουραστούν οι παίκτες στο διάστημα που μεσολαβεί για τα γιορτές, θα δουλέψουμε πιο σκληρά, ώστε να φτάσουμε την ομάδα εκεί που πρέπει και θα επανέλθουμε δυναμικά, δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό για να φτάσουμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται.

Ευχαριστώ και τον κόσμο, που παρότι καθημερινή, ήρθε στο γήπεδο και συμμετείχε στο ματς με την ευκαιρία να ευχηθώ στην ομάδα μας, στη μεγάλη οικογένεια του Απόλλωνα αλλά και σε όλο τον φίλαθλο κόσμο της Λάρισας, καλές γιορτές και πάνω από όλα υγεία.

-Σε ερώτηση για τον αριθμό των μεταγραφών που πρόκειται να γίνουν είπε: «Δεν θα ήθελα να επικεντρωθώ σε αριθμό, είμαστε σε επαφές με κάποιους παίκτες. Προσωπικά είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά, που κάνουνε την προσπάθειά τους από το καλοκαίρι.

Οι προσθήκες που θα γίνουνε δεν γνωρίζουμε τον αριθμό, θα είναι παιδιά που θα έρθουνε να βοηθήσουνε την κατάσταση την οποία ξεκινήσαμε το καλοκαίρι.

Το μέλημά μας είναι να βοηθήσουμε τη μεσοεπιθετική μας γραμμή. Και εκεί είναι το μυαλό μας»

ΝΙΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ(ΑΕ Καραϊσκάκης): «Νομίζω ότι όποιοι ήρθανε σήμερα στο γήπεδο, θα θυμούνται για πολύ καιρό αυτό το παιχνίδι.

Ένα παιχνίδι θεωρώ ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες της Γ' Εθνικής, δύο πολύ ποιοτικές ομάδες που αν και δώσανε ευκαιρίες και σε άλλα παιδιά τα οποία δεν είχανε μεγάλο χρόνο συμμετοχής, αυτό δεν έπαιξε κανένα ρόλο όσον αφορά στην εικόνα του παιχνιδιού.

Ήταν μοιρασμένο από πλευράς φάσεων, από πλευράς κατοχής και κυκλοφορίας της μπάλας.

Ένα παιχνίδι το οποίο ειλικρινά εγώ που το έβλεπα απ’ έξω το χάρηκα.

Ημασταν πιο τυχεροί στη διαδικασία των πέναλτι και πήραμε την πρόκριση.

Ένας θεσμός και αυτός που συμμετέχουμε και θα τον κυνηγήσουμε μέχρι τέλους. Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνανε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα και στον Σάκη (σ.σ. Θεοδοσιάδης) καλή συνέχεια, ό,τι καλύτερο στην ομάδα του και φυσικά καλές γιορτές, οικογενειακή ευτυχία στον ίδιο. Όπως και σε όλο τον κόσμο με υγεία».

-Σε ερώτηση για την άνοδο και ποιες ομάδες βλέπει ως φαβορί, τόνισε:

«Είναι πολύ νωρίς ακόμα, δεν έχει τελειώσει ακόμη ο πρώτος γύρος αλλά τη δεδομένη στιγμή το προβάδισμα το έχουν Απόλλων Λάρισας και Ολυμπιακός Βόλου.

Βέβαια στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να αποκλείεις τίποτα.

Ακόμα όπως είπα είναι πολύ νωρίς, αλλά θεωρώ πως αν ο Απόλλωνας έχει την ίδια σοβαρότητα και αγωνιστική πειθαρχία με τις εμφανίσεις που κάνει, θα είναι στην κορυφή».

Του Χρήστου Αρχοντούλη / Φωτ. Κώστας Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass