ΕΞΕΛΕΓΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟ ΣΤΗΝ ΕΟΕ – ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΟΥΤΣΟΚΟΥΜΝΗ Η Γ.Σ. ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Συγκέντρωσε 174 ψήφους ο Γραμμένος

*Ζ. Γρηγορίου: «Ο κ. Κουτσοκούμνης έδειξε ότι θέλει τη συνεργασία μας και αυτό είναι θετικό» *Αρχίζουν σήμερα οι μάχες στα προημιτελικά του κυπέλλου ΕΠΣΛ με το παιχνίδι Λάρισα 2012-Δωτιέας (14.30)

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2016 13:07

Ο Βαγγέλης Γραμμένος θα είναι ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ στην ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, καθώς συγκέντρωσε 147 ψήφους (επί συνόλου 163), κατά τη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας ήταν ο μόνος υποψήφιος για τη θέση, ενώ στην καταμέτρηση βρέθηκαν ακόμη 8 λευκά και ισάριθμα άκυρα ψηφοδέλτια.

Για τη θέση του αναπληρωματικού εκπροσώπου στην ΕΟΕ, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτης Παπαχρήστος, έλαβε 106 ψήφους, ενώ βρέθηκαν 28 λευκά και 29 άκυρα.

Η διαδικασία διεξήχθη παρουσία του επιτετραμμένου της FIFA στην Ελλάδα, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, αλλά και του διευθυντή ομοσπονδιών της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς.

Από την πλευρά της ΕΠΣΛ, η οποία τάσσεται υπέρ του κ. Γραμμένου, παρέστησαν ο πρόεδρος κ. Γρηγορίου και τα μέλη του Δ.Σ. κ. Βλάγκας και Κορακίδης.

Μετά το τέλος της Γ.Σ. της ΕΠΟ, ακολούθησε συζήτηση μεταξύ του κ. Κουτσοκούμνη και των εκπροσώπων των Ενώσεων. Η ουσία είναι ότι ο κ. Κουτσοκούμνης δεν δεσμεύτηκε για κάτι, ωστόσο όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Ζήσης Γρηγορίου έδειξε ότι υπάρχει η διάθεση για την έναρξη συνεργασίας.

«Οι 147 ψήφοι κάνουν εμφανές το γεγονός ότι η μειοψηφία της αντιπολίτευσης πλέον για να κρύψει τη μικρή δύναμή της επέλεξε να ψηφίσει και εκείνη τον Γραμμένο» σχολίασε ο κ. Γρηγορίου σχετικά με την ψηφοφορία για την εκλογή αντιπροσώπου της ΕΠΟ στην ΕΟΕ και πρόσθεσε αναφερόμενος στη συζήτηση με τον κ. Κουτσοκούμνη:

«Ήταν η πρώτη φορά που ήρθαμε σε επαφή με τη ΠΔΕ, ανταλλάξαμε απόψεις και θέσαμε ερωτήματα. Από την πλευρά του ο κ. Κουτσοσκούμνης προσπάθησε να καθησυχάσει για τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο λέγοντας ότι δεν είναι σκοπός της FIFA η μακρόχρονη παραμονή της στην Ελλάδα και ότι θα προσπαθήσει να προστατεύσει το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ και τις Ενώσεις μέλη της.

Ανέφερε ρητά ότι υπάρχει προσπάθεια της εκάστοτε κυβέρνησης να εμπλακεί στα εκλογικά της Ομοσπονδίας ωστόσο αυτό δεν θα επιτραπεί και ότι γι αυτόν αν επιχειρηθεί κάτι τέτοιο από την πλευρά της κυβέρνησης θα είναι αιτία σύγκρουσης. Ότι έχει να κάνει με τις εκλογές της ΕΠΟ τις αποφάσεις τις παίρνει η ίδια η ΕΠΟ μαζί με τα σωματεία μέλη της.

Το θετικό είναι ότι, απαντώντας σε δικό μου σχετικό ερώτημα, ο κ. Κουτοσκούμνης έδειξε ότι θέλει να μην μείνει απ’ έξω το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και μάλιστα ζήτησε να συγκροτήσουν οι Ενώσεις μία ολιγομελή επιτροπή που θα εκφράζει, όπως είπε, όλο το ποδόσφαιρο και θα έχει επαφή με την FIFA. Δηλαδή ζήτησε για πρώτη φορά τη συνεργασία μας κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό» κατέληξε ο κ. Γρηγορίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συζήτηση ετέθη και θέμα οικονομικής ενίσχυσης των Ενώσεων από την ΕΠΟ για το οποίο ο επιτετραμμένος της FIFA στην Ελλάδα τόνισε, ότι η ΕΠΟ αυτή τη στιγμή αδυνατεί να κάνει μία τέτοια κίνηση, ωστόσο όπως ανέφερε θα γίνει προσπάθεια προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα κονδύλι από FIFA και UEFA, χωρίς όμως να υποσχεθεί κάτι.

ΛΑΡΙΣΑ 2012-ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣΛ

Ανοίγει σήμερα η αυλαία της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου ΕΠΣΛ με την αναμέτρηση στο «Γ. Μητσιμπόνας» (14.30) ανάμεσα στη Λάρισα 2012 και τον Δωτιέα Αγιάς. Δύο ομάδες που πριν ένα μήνα περίπου είχαν διασταυρώσει τα ξίφη τους στο γήπεδο Αγιάς στο πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής (11η αγωνιστική) και αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 3-3. Η προημιτελική φάση του θεσμού θα ολοκληρωθεί αύριο με τις υπόλοιπες τρεις αναμετρήσεις. Υπενθυμίζεται ότι τα παιχνίδια είναι νοκ άουτ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου και οι διαιτητές που ορίστηκαν στα παιχνίδια:

ΣΗΜΕΡΑ

Λάρισα 2012 - Δωτιέας Αγιάς (γήπ. «Γ. Μητσιμπόνας» Α’): Ντελέζος Ι., Μπουρονίκος, Νάκας

ΑΥΡΙΟ

ΠΟ Ελασσόνας – Ναρθάκι: Νίτσας, Γκαρέλης, Παλαμίδας

Δαμασιακός – Μαυροβούνι: Αγγελούλης, Δεδικούσης, Παπαγεωργίου

Αχιλλέας Φ. – Συκούριο: Στάικος, Καραγιάννης, Γιάντσης

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 75.000 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΠΟ

«Τσουχτερό» πρόστιμο καλείται να πληρώσει η ΕΠΟ, για όσα διαδραματίστηκαν στις εξέδρες του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» στην αναμέτρηση της εθνικής με τη Βοσνία, στις 13 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η FIFA επέβαλε στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία πρόστιμο 80.000 ελβετικών φράγκων (περίπου 75.000 ευρώ) για διάφορα περιστατικά, μεταξύ αυτών και την ανάρτηση ενός πανό πολιτικού περιεχομένου (που αφορούσε τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα).

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass