ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ (17.00, ΚΛ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ) ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΟ ΗΡΑΚΛΗ

Ντέρμπι με γεύση Α1 για την ΑΕΛ

*Ενώ ο ΓΣΛ δοκιμάζεται στην Καβάλα σ’ ένα παιχνίδι με εξαιρετικά μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2016 11:15

Ντέρμπι με… άρωμα Α1 Εθνικής δίνει σήμερα στις 17.00 στο κλειστό της Νεάπολης η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΛ με αντίπαλο τον ισχυρό Ηρακλή, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Α2 Εθνικής.

Ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας και για τους δύο αντιπάλους καθώς οι «βυσσινί» από τη μία πλευρά προέρχονται από δύο σερί νίκες και θέλουν να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο, μετρώντας τις δυνάμεις τους απέναντι σ’ έναν από τους φετινούς πρωταγωνιστές της διοργάνωσης, ενώ οι φιλοξενούμενοι από την άλλη θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τυχόν... στραβοπάτημα και να διατηρήσουν την επαφή τους με την κορυφή. Μάλιστα το γεγονός ότι από τη δύσκολη έδρα της ΑΕΛ πέρασαν νικηφόρα οι άλλοι διεκδικητές της ανόδου (Πανιώνιος και Δούκας), κάνει ακόμη δυσκολότερο το έργο του Ηρακλή σήμερα, καθώς είναι βέβαιο πως η λαρισινή ομάδα θα παρουσιαστεί αυτή τη φορά ακόμα πιο αποφασισμένη να μην επιτρέψει απώλειες στην έδρα της, με τη συμπαράσταση φυσικά του φίλαθλου κόσμου που αναμένεται να δώσει βροντερό «παρών». Άλλωστε όπως τόνισε και ο Νίκος Τσούτσος αναφερόμενος στο σημερινό παιχνίδι «χωρίς τους φιλάθλους στο πλευρό μας μαζικά, δεν έχουμε ένα μεγάλο μέρος της ώθησης που χρειαζόμαστε για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει».

Απέναντι στην ΑΕΛ θα βρεθούν σήμερα τρεις παλιοί γνώριμοι. Ο κόουτς του Ηρακλή, Βαγγέλης Αλεξανδρής που έχει συνδέσει το όνομά του με την μπασκετική Λάρισα ως παλιός παίκτης και μετέπειτα προπονητής του ιστορικού ΓΣΛ, αλλά και πρώην προπονητής της Ολύμπια. Μαζί του ο Λαρισαίος έμπειρος πάουερ φόργουορντ Βασίλης Αγγελακόπουλος με μακρόχρονη θητεία και μεγάλη προσφορά στο μπάσκετ της Λάρισας σε όλα τα επίπεδα, με θητεία μεταξύ άλλων σε ΓΣΛ και ΑΕΛ, αλλά και ο δεινός σουτέρ Κώστας Τότσιος που έχει φορέσει στο παρελθόν τις φανέλες του ΓΣΛ και της Ολύμπια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της σημερινής αναμέτρησης η ΑΕΛ θα βραβεύσει τους τρεις προαναφερθέντες ήτοι τον προπονητή του Ηρακλή, Βαγγέλη Αλεξανδρή, και τους παίκτες, Βασίλη Αγγελακόπουλο και Κώστα Τότσιο, για την προσφορά τους στο λαρισαϊκό μπάσκετ και το άθλημα εν γένει.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η προετοιμασία της ΑΕΛ ολοκληρώθηκε χθες με την καθιερωμένη απογευματινή προπόνηση, με τον τεχνικό Αβραάμ Παπαδόπουλο να μην αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών.

«Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο παιχνίδι με μία από τις καλύτερες και την πιο έμπειρη ομάδα του πρωταθλήματος. Ο Ηρακλής διαθέτει πολύ έμπειρους και ικανούς παίκτες και προπονητή, οι οποίοι προσαρμόζονται εύκολα σε οποιαδήποτε συνθήκη παιχνιδιού. Θεωρούμε ότι θα είναι ένα πολύ δυνατό και αμφίρροπο παιχνίδι, στο οποίο θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, δυνατοί και επιθετικοί, για να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Έχουμε δουλέψει πάνω σε συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία θεωρούμε ότι θα κρίνουν την αναμέτρηση και είμαστε απόλυτα έτοιμοι, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Εξάλλου περιμένουμε με πολλή χαρά να αντιμετωπίσουμε καλούς φίλους στο παρκέ, οι οποίοι έχουν διαγράψει μεγάλη πορεία στο μπάσκετ» είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των «βυσσινί».

Στην αποστολή της ΑΕΛ συμπεριλήφθηκαν οι Σαριμπαλίδης, Δεληγεώργης, Τσιλούλης, Πολίτης, Καρατάσιος, Παπαχρήστος, Σταμπουλής, Τσούτσος, Μαλτέσιος, Φιλιππόπουλος, Θορστέινσον, Κουβελάς και Κουτίνας.

ΓΙΑ ΤΟ «ΔΥΟ ΣΤΑ ΔΥΟ» Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ

Παιχνίδι με μεγάλη βαθμολογική σημασία είναι το σημερινό στην Καβάλα για τον Γυμναστικό. Η λαρισινή ομάδα μετά τη νίκη επί του Αρκαδικού δείχνει ότι βρίσκει τον πραγματικό της εαυτό και με πίστη στις δυνάμεις της θα παλέψει για το «δύο στα δύο».

Το παιχνίδι έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι αφού οι γηπεδούχοι έχουν τους ίδιους στόχους με τον ΓΣΛ στο φετινό πρωτάθλημα και χρειάζονται εξίσου τη νίκη. Το στοιχείο αυτό ανεβάζει ακόμα περισσότερο την αδρεναλίνη, ωστόσο οι παίκτες του Στέφανου Πέρκου έχουν δείξει τις δύο τελευταίες εβδομάδες ότι διαθέτουν το σθένος και την οξυδέρκεια να πετύχουν το στόχο τους. Ένας στόχος που μπορεί να τους φέρει μέχρι και τρεις θέσεις πιο ψηλά.

Για τον τεχνικό των «πρασίνων» Στέφανο Πέρκο το ζητούμενο είναι η ομάδα να παραμείνει προσγειωμένη και να επιδείξει την ίδια σοβαρότητα όπως στα δύο τελευταία παιχνίδια.

«Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πιστεύω ότι λόγω έδρας η Καβάλα είναι το φαβορί. Εμείς θα διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί. Η ομάδα μας βάσει απόδοσης βρίσκεται σε ανοδική πορεία αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι, γιατί η Καβάλα μέσα στην έδρα της παρουσιάζεται πολύ ισχυρή. Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέρκος.

Αγωνιστικά τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά υπό την έννοια ότι οι Γκιουλέκας και Κούτρας παρότι ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς όλη την εβδομάδα, βρίσκονται σε καλή κατάσταση και θα δώσουν κανονικά το «παρών». Έτσι στην αποστολή των «πρασίνων» που βρίσκεται από χθες το βράδυ στην Καβάλα συμπεριλήφθησαν οι Κούτρας, Τσουράκης Τόζιος, Νίκολιτς, Χαιρετίδης, Μπέμπης, Γκιουλέκας, Γουμενόπουλος, Συνετός και Σπυρόπουλος.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΕ ΔΥΟ ΔΟΣΕΙΣ

Σε δύο δόσεις θα διεξαχθεί η 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 ανδρών λόγω συμμετοχής αθλητών των συλλόγων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U18, που διεξάγεται στην Σαμσούντα (16-22/12). Συγκεκριμένα οι αναμετρήσεις του Αίολου Αστάκου με το Παγκράτι, των Μαχητών Δόξας Πεύκων με το Ηράκλειο και του Αρκαδικού με τον Δούκα θα διεξαχθούν στις 11/01/2017 στις 17:00. Οι υπόλοιποι αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά σήμερα στις 17:00.

Τα σημερινά παιχνίδια έχουν ως εξής:

Νεάπολης Λάρ., ΑΕΛ-Ηρακλής

ΔΑΚ Καλαμίτσας, Καβάλα-ΓΣ Λαρισαίων 1928

«Νικολαΐδης», Φάρος Κερατσινίου-Ψυχικό

Υμηττού, Αμύντας-Πανιώνιος

«Αντ. Τρίτσης», Χολαργός-Εθνικός

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Πανιώνιος           20

Ηρακλής              19

ΑΣΕ Δούκα          18

Φάρος Κερατσινίου         16

Εθνικός                16

ΑΕ Λάρισας         16

Αίολος Αστακού               15

Ψυχικό                14

Αρκαδικός           14

Μαχητές Πεύκων             14

Χολαργός            14

Αμύντας               14

Καβάλα                13

Ηράκλειο             13

Παγκράτι             12

ΓΣ Λαρισαίων 1928          12

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass