ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΟΦΗ

Σιατραβάνης-Παναθηναϊκός 3-4

*Πέντε ομάδες της Σούπερ Λίγκας έμειναν εκτός κυπέλλου

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2016 10:11

Η ντροπιαστική εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο 45λεπτο, που είχε ως συνέπεια την αποχώρηση της πλειοψηφίας των οπαδών του από τη Ριζούπολη, διορθώθηκε από τον Μαρίνο Ουζουνίδη στο ημίχρονο και με... οδηγό τον Μάρκους Μπεργκ οι «πράσινοι» μεταμορφώθηκαν στην επανάληψη και πέτυχαν την επική ανατροπή. Από 0-2 στο 44΄ μέσα σε 20 λεπτά πέτυχαν 4 γκολ και με 4-3 πήραν πανηγυρική πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στα αξιοσημείωτα ότι ο Λαρισαίος Σάββας Σιατραβάνης για λογαριασμό του Απόλλωνα Σμύρνης πέτυχε τρία τέρματα τον οποίο ο Ουζουνίδης ήταν αυτός που ανέβασε στην πρώτη ομάδα της ΑΕΛ σε ηλικία 16,5 ετών, το 2009. Τον Ιούλιο εκείνου του χρόνου, ο Σιατραβάνης έπαιξε εναντίον της ΚΡ Ρέικιαβικ για το Europa League και έγινε ο νεότερος Ελληνας ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί στα ευρωπαϊκά κύπελλα, σε ηλικία 16 ετών, 7 μηνών και 22 ημερών.

Για να γίνει αυτό το «τριφύλλι» ευνοήθηκε και από το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα του 3ου ομίλου, όπου ο ΟΦΗ νίκησε με 2-1 τον Ηρακλή κι έτσι οι δύο ομάδες (Παναθηναϊκός, ΟΦΗ) θα συνεχίσουν στη διοργάνωση.

Οι «πράσινοι» μπήκαν με διάθεση να πιέσουν τους γηπεδούχους, αλλά τα δύο... τσαφ των Ιβανόφ και Χουχούμη, χωρίς να πιέζονται από αντίπαλό τους, στο 11΄ και 44΄, τιμώρησε με παραδειγματικό τρόπο ο Σάββας Σιατραβάνης με ισάριθμα σουτ. Ο επιθετικός του Απόλλωνα είχε άλλη μία ευκαιρία για χατ τρικ (20΄), ενώ στο πρώτο 45λεπτο ο Παναθηναϊκός απείλησε δύο φορές με τον Λέτο. Ο Αργεντινός, όμως, έκανε λάθος κοντρόλ την πρώτη φορά και καθυστέρησε αδικαιολόγητα να πλασάρει τη δεύτερη, με αποτέλεσμα να χάσει δύο σημαντικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είδε ότι το σχήμα που παρέταξε στο πρώτο 45λεπτο δεν... περπατούσε, έκανε δύο γρήγορες αλλαγές και έριξε στο ματς με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους τους Μπεργκ και Λουντ αντί των Λεντέσμα (άφαντος στο διάστημα που έπαιξε) και Βιγιαφάνιες. Ο Σουηδός στράικερ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα (54΄) πλάσαρε τον Χιώτη και μείωσε σε 1-2 δίνοντας ελπίδες στους «πράσινους», ενώ επτά λεπτά αργότερα από το γύρισμα του Μέστο ο Εμποκού με σουτ στην κίνηση έφερε το ματς στα ίσια.

Με την ψυχολογία στα ύψη και τον Μπεργκ να κάνει «όργια», ο Παναθηναϊκός πέτυχε την ολική ανατροπή στο 65΄ με το πλασέ του Λέτο μετά την ασίστ του Σουηδού (3-2). Στο 74΄ πάλι από ενέργεια του Μπεργκ, που πέρασε και τον Χιώτη και γύρισε προς τον Λέτο ο Ντάσιος στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και με τον τρόπο αυτό έγινε το 4-2. Δεν παράτησαν το ματς οι γηπεδούχοι, που είχαν δοκάρι στο 2-3 με τον Κονέ και στο 76΄ με το πέναλτι του Σιατραβάνη (στη φάση της ανατροπής αποβλήθηκε ο Ρέις) έδωσαν ξανά χαρακτήρα θρίλερ στο ματς, που τελικά βρήκε τον Παναθηναϊκό νικητή με 4-3.

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος(Λάρισας)

Κίτρινες: Τζάνης, Πάνος, Ντάσιος - Λουντ, Μπεργκ

Κόκκινες: 75΄ Ρέις

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Δ.Σπανός): Χιώτης, Πάνος, Βαλεριάνος, Ντάσιος (85΄ Ρομάνο), Δεληζήσης, Κονέ, Κάσσος (85΄ Διαμαντόπουλος), Τζάνης (70΄ Τσιάρας), Πετρόπουλος, Αλμπάνης, Σιατραβάνης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ.Ουζουνίδης): Στιλ, Mέστο, Xουχούμης, Iβανόφ, Tελάντερ, Λεντέσμα (46΄ Μπεργκ), Pέις, Εμποκού, Mπουμάλ, Bιγιαφάνιες (46΄ Λουντ), Λέτο.

*Με 11 από τις 16 ομάδες της Super League θα συνεχιστεί η φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Η Λάρισα, η Βέροια, η Κέρκυρα, ο Ηρακλής και ο Πανιώνιος ήταν τα «θύματα» των εκπλήξεων της διοργάνωσης, με τους Άρη, Τρίκαλα, Λαμία, ΟΦΗ και Κισσαμικό, να προκρίνονται στη θέση τους και θα είναι οι εκπρόσωποι της Football League στη συνέχεια.

Αναλυτικά ανά όμιλο προκρίθηκαν:

Από τον 1ο όμιλο ο ΠΑΟΚ και τα Τρίκαλα (αποκλείστηκε η ΑΕΛ).

Από τον 2ο όμιλο ο Ολυμπιακός και ο Πλατανιάς.

Από τον 3ο όμιλο ο ΟΦΗ και ο Παναθηναϊκός (αποκλείστηκε ο Ηρακλής).

Από τον 4ο όμιλο ο ΠΑΣ Γιάννινα και η Ξάνθη.

Από τον 5ο όμιλο ο Αστέρας Τρόπολης και ο Άρης (αποκλείστηκε η Βέροια).

Από τον 6ο όμιλο η ΑΕΚ και η Λαμία (αποκλείστηκε η Κέρκυρα).

Από τον 7ο όμιλο ο Παναιτωλικός και ο Ατρόμητος.

Από τον 8ο όμιλο ο Κισσαμικός και ο Λεβαδειακός (αποκλείστηκε ο Πανιώνιος).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass