ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΕΡΩΝΥΜΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ 1-0

Εκτός κυπέλλου η ΑΕΛ

* Ο «βυσσινί» δανεικός Γιαννιτσάνης το γκολ των γηπεδούχων (90') * Δοκάρι για τη λαρισινή ομάδα είχε ο Μίλος Ντέλετιτς στο 83'

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2016 14:13

Η ΑΕΛ έμεινε εκτός του αγαπημένου της θεσμού, του κυπέλλου Ελλάδας, μετά τη χθεσινή ήττα με 1-0 στα Τρίκαλα από τη φερώνυμη ομάδα από ένα γκολ που πέτυχε ο δανεικός από τους «βυσσινί» παίκτης των γηπεδούχων Νίκος Γιαννιτσάνης στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης με έξοχη ατομική προσπάθεια.

Ο αποκλεισμός της ΑΕΛ της στοίχισε σίγουρα σε γόητρο και εισπράξεις εφόσον στην επόμενη φάση είχε κάποιον αντίπαλο εμπορικό, αλλά παράλληλα με δεδομένο ότι βρίσκεται χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λίγκας ίσως χρειάζεται να αφοσιωθεί μόνο στις υποχρεώσεις του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι αγωνιστικά κρίθηκε στο 83' στη φάση που ο Μίλος Ντέλετιτς σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σιδεράκη και στη συνέχεια ο Ντοντό αστόχησε από καλή θέση. Η λαρισινή ομάδα είχε κατοχή της μπάλας αλλά άργησε να μπει στο παιχνίδι της πρόκρισης. Η ομάδα έδειχνε να διεκδικεί την πρόκριση μετά το 70' όταν άρχισε να πιέζει και οι παίκτες της προ του φάσματος του αποκλεισμού (και με ισοπαλία στην επόμενη φάση περνούσε η ομάδα των Τρικάλων) βγήκαν σχεδόν όλοι μπροστά. Σε μια αντεπίθεση τα Τρίκαλα πέτυχαν γκολ και μαζί με τον ΠΑΟΚ που διέλυσε τον Πανελευσινιακό με 7-0 πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση από τον 1ο όμιλο.

Αν κάτι πρέπει να μας μείνει αγωνιστικά είναι ότι ο Τσιώλης έκανε πολλές και καλές δοκιμές. Είδαμε τον Φατιόν να παίζει σέντερ μπακ, τον Γκόλια δεξί μπακ και κάποιους παίκτες ίσως να τους είδαμε για τελευταία φορά αφού δεν θα πάρουν άλλη ευκαιρία σε επόμενο αγώνα.

Επίσης αγωνίσθηκαν ο Ντοντό με τον Φάρκας για να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκονται μετά τον τραυματισμό τους και αποδείχθηκε ότι μπορούν να βοηθήσουν αν και ο Ντοντό θέλει περισσότερα τρεξίματα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε το παιχνίδι με την τακτική 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Καβουσάκη, στην άμυνα τους Γκόλια (δεξιά), Φάρκας, Φατιόν (σέντερ μπακ), Κόντορ (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Αναστασόπουλο, Λαμπρόπουλο και πιο μπροστά τους Ναβάρο (δεξιά), Ντέλετιτς, Κουτσιανικούλη (αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης ο Μαρουκάκης.

Το πρώτο μέρος ήταν κακό ποιοτικά καθώς οι δύο ομάδες δεν είχαν ούτε μια ευκαιρία με εξαίρεση κάποια μακρινά σουτ. Η καλύτερη στιγμή ήταν για Τρίκαλα ένα σουτ του Μπαϊκαρά που εξουδετέρωσε ο Καβουσάκης.

Κακό ποδοσφαιρικό θέαμα σε ένα παγωμένο γήπεδο που κρύωσε ακόμα περισσότερο τους φιλάθλους.

Στο δεύτερο μέρος μέχρι το 70' ταλαιπωρήθηκαν τα μάτια των φιλάθλων και των τηλεθεατών που παρακολούθησαν το παιχνίδι. Από κει και πέρα η ΑΕΛ έδειξε να θέλει την πρόκριση και ο Τσιώλης να κάνει την ομάδα πιο επιθετική βάζοντας μέσα τον Καπό και νωρίτερα τον Ντοντό.

Πίεζε απέναντι σε μια ομάδα που της αρκούσε ακόμα και η ισοπαλία. Αλλά στο 83' ο Ντέλετιτς σημάδεψε το δοκάρι και εκεί τελείωσαν όλα.

Στη συνέχεια δεν μπόρεσε να δημιουργήσει άλλη φάση και στο 90' ο Γιαννιτσάνης έκανε το 1-0 βάζοντας τέλος σε κάθε ελπίδα πρόκρισης των «βυσσινί» στην επόμενη φάση.

ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ

9': Σουτ του Λαμπρόπουλου έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Σιδεράκης.

16':Έξω από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει ο Κουσκουνάς και η μπάλα καταλήγει άουτ.

27': Σουτ του Ντέλετιτς έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.

29': Εκτέλεση κόρνερ από τον Γκόλια η μπάλα φθάνει στο σημείο του πέναλτι στον Κοσκουνά που σουτάρει αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ.

40': Ο Μπαικαρά σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει ο Καβουσάκης.

44': Μακρινό σουτ του Ντέλετιτς η μπάλα καταλήγει άουτ.

71': Ο Γκόλιας των γηπεδούχων σουτάρει από μακριά και στέλνει την μπάλα άουτ.

78': Ο Ουρτάδο κάνει σέντρα από αριστερά ο Ντοντό πιάνει την κεφαλιά η μπάλα φθάνει στον Μαρουκάκη που απέναντι από τον Σιδεράκη σουτάρει αλλά πολύ άστοχα.

80': Σουτ του Στεφάνοβιτς μέσα από την μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.

83': Ο Ντέλετιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα των γηπεδούχων και στη συνέχεια ο Ντοντό την στέλνει υπερβολικά άουτ.

90': Μπαλιά του Λεάντρο στον Γιαννιτσάνη που ξεπερνάει τον Καβουσάκη και από πλάγια και έξω από τη μεγάλη περιοχή κάνει το 1-0 παρά την προσπάθεια του Φατιόν.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ ο Ντέλετιτς ήταν ο καλύτερος παίκτης. Ο Καβουσάκης δεν πιέσθηκε ιδιαίτερα ενώ τα δυο ακραία μπακ δεν πήγαν καλά επιθετικά. Ο Φατιόν σε μια καινούργια θέση έκανε ένα σημαντικό λάθος στο α' μέρος ενώ ο Φάρκας μέτριος. Ο Αναστασόπουλος πάλαιψε ενώ ο Λαμπρόπουλος φάνηκε στο πρώτο ημίωρο. Ο Ναβάρο λίγα πράγματα ενώ ο Κουτσιανικούλης και ο Μαρουκάκης δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα αν και σε κάποιες φάσεις είχαν διάθεση. Από τις αλλαγές ο Ουρτάδο βοήθησε περισσότερο.

Από τα Τρίκαλα καλύτερος ο Βέρτζος και τον ακολούθησαν οι: Μουμίν, Ριζογιάννης και Γιαννιτσάνης.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής κ. Βάτσιος (Δυτ. Αττικής) σε γενικές γραμμές πήγε πολύ καλά ενώ έδειξε κίτρινες κάρτες στους:Μουμίν, Αναστασόπουλο, Γκόλια (Τρικάλων), Γιαννιτσάνη, Μαρουκάκη. Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί κ.κ. Μερκενίδης, Νικολαΐδης (Μακεδονίας).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΟ Τρίκαλα (Γ. Γεωργιάδης): Σιδεράκης, Νικολακάκης, Γκόλιας, Βέρτζος, Μουμίν, Ριζογιάννης, Μίνγκας (50' Γιαννιτσάνης), Μπαϊκαρά, Κουσκουνάς (67' Δουκάκης), Στεφάνοβιτς (84' Σαρακατσάνος), Λεάντρο

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Καβουσάκης, Γκόλιας, Φατιόν, Φάρκας, Κοντόρ, Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος (56' Ντοντό), Ναβάρο (56' Ουρτάδο), Μαρουκάκης, Κουτσιανικούλης (75' Καπός), Ντέλετιτς

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΣΑΚΗΣ ΤΣΙΩΛΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Εάν όχι αυτή την εβδομάδα την επόμενη θα ανακοινώσουμε παίκτες

Χωρίς διάθεση έδειχνε μετά το παιχνίδι ο τεχνικός της ΑΕΛ, Σάκης Τσιώλης, καθώς το τελικό αποτέλεσμα έθεσε εκτός συνέχειας από τον θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος τη λαρισινή ομάδα, ενώ στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε επισήμανε μεταξύ άλλων ότι μέχρι την επόμενη εβδομάδα αναμένονται ανακοινώσεις παικτών.

«Ήταν ένα καλό παιχνίδι, δυνατό αλλά πολύ καθαρό. Η ΑΕΛ ήθελε να διεκδικήσει την πρόκριση για πολλούς λόγους. Για τον κόσμο μας, την ιστορία μας και για όλους εμάς που αγωνιζόμαστε για το καλύτερο.

Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την απόδοση και την προσπάθεια των παικτών. Ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι μέχρι το τελευταίο τρίλεπτο που πήραμε μεγάλο ρίσκο, βάζοντας τρεις επιθετικούς παίκτες γιατί θέλαμε τη νίκη για την πρόκριση.

Κρατάμε λοιπόν την προσπάθεια. Φαίνεται πως η ομάδα, παρά τα ατυχή αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και σήμερα (σ.σ. χθες) εδώ, είναι σε καλό δρόμο. Όπως όμως είπα και την Κυριακή στην Ξάνθη δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό με τις χαμένες ευκαιρίες. Τόσο η ευκαιρία του Μαρουκάκη, όσο και στη φάση με το δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης με τον Ντοντό είναι σημαντικές ευκαιρίες. Χάσαμε και σήμερα (σ.σ. χθες) μεγάλες ευκαιρίες. Αν δεν μπαίνουν τα γκολ η μπάλα σε τιμωρεί. Έτσι έγινε τελικά.

Εμείς τώρα πια έχουμε μεγάλο στόχο το πρωτάθλημα και μπροστά μας βρίσκεται ένα σημαντικό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο μας. Θέλουμε το αποτέλεσμα και εκεί ρίχνουμε το βάρος.

Σίγουρα η ομάδα αυτή τη στιγμή, ψάχνει να βρει λύσεις. Τόσο στον επιθετικό τομέα όσο και στην άμυνα. Είμαστε κοντά σε δύο-τρεις παίκτες οι οποίοι όπως φαίνεται θα μας ενισχύσουν. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε. Για όλα τα άλλα δεν μπορώ να πω κάτι. Όντως είμαστε κοντά σε δύο-τρεις παίκτες και αν όχι αυτή την εβδομάδα την επόμενη θα τους ανακοινώσουμε».

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ

Για ορισμένους παίκτες το τελευταίο τους παιχνίδι…

* Είχαμε συμφωνήσει να μην παίξει ο Γιαννιτσάνης

Μετά το τέλος του αγώνα ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας έκανε στην «Ε» την παρακάτω δήλωση: «Δεν δώσαμε προτεραιότητα στο συγκεκριμένο παιχνίδι ούτε εγώ ούτε η διοίκηση ούτε ο προπονητής. Το ρόστερ μας αποτελείται από ακριβοπληρωμένους παίκτες και αρκετοί από αυτούς που αγωνίσθηκαν δεν προορίζονται για το παιχνίδι της Κυριακής αλλά μπορούσαν να κερδίσουν την ομάδα των Τρικάλων την οποία σέβομαι απόλυτα. Τη συγκεκριμένη ομάδα δεν μπόρεσε να κερδίσει ούτε ο ΠΑΟΚ ενώ εμείς είχαμε καλύτερη εικόνα από την ομάδα του ΠΑΟΚ. Η πρόκριση κρίθηκε στις ευκαιρίες του Μαρουκάκη και του Ντέλετιτς. Στόχος μας φέτος δεν είναι η κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας αλλά η παραμονή στην κατηγορία, η καλύτερη αγωνιστική εικόνα στο δεύτερο γύρο και η καλύτερη οργάνωση. Επίσης να δημιουργήσουμε ένα καλό «κορμό» ώστε να πρωταγωνιστήσουμε τη νέα χρονιά με λίγες προσθήκες.

Ορισμένοι παίκτες που έπαιξαν στον αγώνα με τα Τρίκαλα ήταν το τελευταίο τους παιχνίδι με την ΑΕΛ».

Τέλος ο κ. Κούγιας είπε ότι υπήρχε συμφωνία να μην παίξει ο Γιαννιτσάνης (είναι δανεικός στην τρικαλινή ομάδα από τη λαρισινή) καθώς ανήκει στην ΑΕΛ και τα επόμενα δύο χρόνια θα παίζει στη λαρισινή ομάδα ενώ κατέκρινε και τον τρόπο που πανηγύρισε το τέρμα που πέτυχε για λογαριασμό των Τρικάλων.

Γ. Γεωργιάδης: «Πρέπει να πατάμε στη γη»

Από την πλευρά του ο προπονητής των Τρικάλων Γιώργος Γεωργιάδης στάθηκε στο γεγονός ότι ασκείται έντονη κριτική στην ομάδα ενώ οι φίλαθλοι δείχνουν να έχουν υψηλές προσδοκίες.

«Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι ο κόσμος νομίζει ότι μπορούμε να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια από το ημίχρονο. Μου κάνει εντύπωση η κριτική που δέχονται τα παιδιά. Πρέπει όμως να πατάμε στη γη. Έχουμε απέναντί μας καλούς αντιπάλους, παίζουμε καλά, δεν δεχόμαστε γκολ εύκολα και αν κρατήσουμε την ηρεμία στο τέλος θα χαμογελάσουμε. Ο στόχος μας δεν είναι το κύπελλο αλλά το πρωτάθλημα.

Η πρόκριση είναι πολύ σημαντική, πήγαμε στους 16. Ήταν πολύ δύσκολος ο όμιλος με ΠΑΟΚ και ΑΕΛ. Φέραμε μόνο μία ισοπαλία, δεν δεχτήκαμε γκολ και πιστεύω δίκαια περάσαμε. Συγχαρητήρια, σε όλους, καθώς είναι πρωτόγνωρο να έχουμε και στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο μαζεμένα δυνατά παιχνίδια και ντέρμπι και να ξεπερνάμε τις δύσκολες καταστάσεις. Βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι και σήμερα (σ.σ. χθες) μας έλειπε ίσως λίγο παραπάνω ενέργεια για να κερδίσουμε πιο εύκολα».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΛΕΞΙΔΑΣ:

Στην καρδιά μου η ΑΕΛ

*Δεν έχω πρόβλημα με τον Αλέξη

Χθες βρέθηκαν στα Τρίκαλα μαζί ο πρώην ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ Βαγγέλης Πλεξίδας και ο νυν Αλέξης Κούγιας που τον περασμένο Αύγουστο είχαν έρθει σε ρήξη με αφορμή εικονικές διαφορές για το προπονητήριο των Δένδρων.

Χθες όλα αυτά αποδείχθηκαν περασμένα ξεχασμένα με τον κ.Πλεξίδα να δηλώνει στην «Ε»: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Αλέξη από τη στιγμή που διευθετήθηκαν οι οικονομικές μας διαφορές. Τώρα μπορούμε να βλέπουμε μαζί τους αγώνες.

Άλλωστε η ΑΕΛ είναι η ομάδα της καρδιάς μου ενώ τα Τρίκαλα η πόλη μου. Μάλλον δεν ήταν τυχαίο που μόλις έβαλε το γκολ ο Γιαννιτσάνης με αποδοκίμασαν οι φίλαθλοι των Τρικάλων καθώς με θεωρούν ΑΕΛ.

Θα πούμε κάποια στιγμή περισσότερα στη Λάρισα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass