ΟΙ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ (17.00, ΚΛ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ) ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΕΡΙ ΝΙΚΗ

Σε ρυθμούς ντέρμπι κινείται η ΑΕΛ

*Νέα δοκιμασία για τον ΓΣΛ αυτή τη φορά στην Καβάλα σ’ ένα κομβικής σημασίας παιχνίδι

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2016 13:20

Η αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου στο κλειστό της Νεάπολης άρχισε. Η ΑΕΛ θα φιλοξενήσει τον Ηρακλή, σ’ ένα ακόμα παιχνίδι-πρόκληση με… άρωμα Α1 Εθνικής για τους «βυσσινί», που μετά το «διπλό» στο Ηράκλειο θέλουν να διευρύνουν το σερί των επιτυχιών τους και να διατηρηθούν στα υψηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα.

Η προετοιμασία συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς με τον τεχνικό Αβραάμ Παπαδόπουλο να έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες, καθώς δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών. Έτσι τα σχέδια ενόψει του δύσκολου αγώνα του Σαββάτου καταστρώνονται χωρίς εμπόδια και απρόοπτα, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Το πρόγραμμα χθες περιελάμβανε διπλή προπόνηση (πρωί- απόγευμα), ενώ σήμερα οι «βυσσινί» θα βρεθούν στο κλειστό της Νεάπολης μόνο για απογευματινή προπόνηση.

Για το ντέρμπι με τον Ηρακλή μίλησε ο γκαρντ της ΑΕΛ, Θοδωρής Τσιλούλης ο οποίος επισήμανε τα εξής:

«Προερχόμαστε από δύο διαδοχικές νίκες. Δεν σημαίνει κάτι το ιδιαίτερο για μας. Κάναμε απλά δύο νίκες. Έχουμε ξεχάσει ήδη το παιχνίδι στο Ηράκλειο και προετοιμαζόμαστε για το ματς με τον Ηρακλή. Είναι ένα ντέρμπι καθώς όπως όλοι καταλαβαίνουμε θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους δύο ιστορικές ομάδες. Ο Ηρακλής είναι πολύ καλή ομάδα με έμπειρους παίκτες που πρωταγωνιστούν στην κατηγορία τα τελευταία χρόνια. Εμείς θα πρέπει να δώσουμε το 200% του εαυτού μας για να πάρουμε τη νίκη.

Σίγουρα όταν σκέφτεσαι ότι έρχεται ένα δύσκολο παιχνίδι συνειδητοποιείς ότι πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και να παρουσιαστείς πιο έτοιμος. Είναι μία πρόκληση για μας και πρέπει να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί» κατέληξε ο Θοδωρής Τσιλούλης.

ΚΟΜΒΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΣΛ

ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΟΦΕΛΗ

Από την άλλη πλευρά ο Γυμναστικός προετοιμάζεται σε εντατικούς ρυθμούς για ένα ακόμα κομβικής σημασίας παιχνίδι. Αυτή τη φορά οι «πράσινοι» καλούνται να ξεπεράσουν στην Καβάλα το εμπόδιο της ομώνυμης ομάδας, από την οποία απέχουν μόλις έναν βαθμό. Το στοιχείο κάνει επιτακτική την ανάγκη για νίκη καθώς θα τους δώσει τη δυνατότητα να κάνουν ένα σημαντικό βαθμολογικό άλμα (θα βάλουν από κάτω μία έως τρεις ομάδες).

Η ουσία για τον Γυμναστικό είναι πως στα δύο τελευταία παιχνίδια έδειξε ότι αρχίζει σιγά-σιγά να βρίσκει τον πραγματικό της εαυτό, απόρροια της δουλειάς του νέου τεχνικού Στέφανου Πέρκου που πραγματικά προσπαθεί να εμφυσήσει στους παίκτες του όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται για να μπορούν να ανταποκριθούν στη δύσκολη αποστολή τους και κυρίως την ψυχολογία του νικητή.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί η εξαιρετική φόρμα στην οποία βρίσκεται ο Σωτήρης Γκιουλέκας, η συμβολή του οποίου στην τελευταία νίκη των «πρασίνων» ήταν καθοριστική. Ο έμπειρος φόργουορντ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 27 πόντους (6/7, 6/7, 3/8), μάζεψε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 1 ασίστ και ήταν ένας από τους κορυφαίους της περασμένης αγωνιστικής στην Α2.

Η κρισιμότητα της αναμέτρησης του προσεχούς Σαββάτου επιβεβαιώνεται και από τις δηλώσεις του τεχνικού της Καβάλας, Ηλία Μωσαΐδη, ο οποίος τόνισε ότι η ομάδα του θα πρέπει πάση θυσία να κερδίσει και μάλιστα με διαφορά για να έχει πλεονέκτημα στον επαναληπτικό γύρο.

«Κάθε παιχνίδι στην έδρα μας, με ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους με μας, είναι καθοριστικό. Πρέπει να κερδίζουμε αυτά τα παιχνίδια και όσο το δυνατό με μεγαλύτερη διαφορά, για να μπορούμε στο β’ γύρο να έχουμε πλεονέκτημα. Ο ΓΣΛ στα δυο τελευταία παιχνίδια, έχει κάνει μια καλή νίκη με τον Αρκαδικό και στο προηγούμενο πάλεψε πάρα πολύ. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι που θα πρέπει να το πάρουμε» είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της Καβάλας.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Λόγω συμμετοχής αθλητών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Εθνική Εφήβων, οι παρακάτω αγώνες της 11ης αγωνιστικής της Α2 Εθνικής που ήταν προγραμματισμένοι για το προσεχές Σάββατο (17/12) θα διεξαχθούν στις 11 Ιανουαρίου 2017 (17.00):

Αίολος Αστακού- Παγκράτι

Μαχητές Δόξας Πεύκων-Ηράκλειο

Αρκαδικός- Δούκας

Επίσης, για τον ίδιο λόγω τα παρακάτω παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής που ήταν προγραμματισμένα για τις 21 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν στις 14 Ιανουαρίου 2017 (17.00):

Παγκράτι- Φάρος Κερατσινίου

Ηρακλής- Μαχητές Δόξα Πεύκων

Εθνικός – Αρκαδικός

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ

Σταθερά στην πρώτη θέση στις τάπες μετά από 10 αγωνιστικές βρίσκεται ο Θορστέινσον της ΑΕΛ, ενώ ο Κούτρας του Γυμναστικού κατέχει την τρίτη θέση στα κλεψίματα και την τέταρτη στις ασίστ.

Αναλυτικά οι κορυφαίοι στις βασικές κατηγορίες της στατιστικής:

Πόντοι: Καράμπουλας (Φάρος) 179, Κόκκαλης (Εθνικός) 167, Κυρίτσης (Δούκας) 160, Μαχαίρας (Εθνικός) 149, Ρούμπιο (Δούκας) 147.

Ριμπάουντ: Μαχαίρας (Εθνικός) 95, Ρούμπιο (Δούκας) 88, Λόλας 80 (Ηράκλειο), Τζουγκαράκης (Αρκαδικός) 79, Τζαβαρά (Μαχητές) 78.

Ασίστ: Νίκου (Ψυχικό) 77, Μιλόσεβιτς (Χολαργός) 61, Γκαγκαλούδης (Ηρακλής) 61, Κούτρας (ΓΣ Λαρισαίων 1928) 54, Καρύδας (Πανιώνιος) 49.

Κλεψίματα: Γκαγκαλούδης (Ηρακλής) 21, Νίκου(Ψυχικό) 19, Κούτρας (ΓΣ Λαρισαίων) 18, Καρύδας (Πανιώνιος) 18, Μοτσενίγος (Χολαργός) 16.

Κοψίματα: Θορστάινσον (ΑΕΛ) 14, Σκλήβας (Καβάλα) 10, Αντωνάκης (Εθνικός) 9, Ψαρόπουλος (Παγκράτι) 8, Παπαδιονυσίου (Αίολος Αστακού) 7, Τζίλκριστ (Χολαργός) 7.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass