ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ Κ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Όλα έτοιμα για τον 14ο Ημιμαραθώνιο Τυρνάβου-Λάρισας

*Γ. Κωσταρόπουλος: «Είναι ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός που διεξάγεται στο τελείωμα της χρονιάς»

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2016 4:05 | Τελευταία ενημέρωση: 07 Δεκ 2016 11:26

Η αντίστροφη μέτρηση για τον 14ο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου Τυρνάβου-Λάρισας άρχισε. Το γνωστό ραντεβού των δρομέων για τη διοργάνωση με την οποία κλείνει η χρονιά δόθηκε φέτος για την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία Τυρνάβου.

Πρόκειται για έναν αγώνα θεσμό που έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των Λαρισαίων και αποτελεί πόλο έλξης αξιόλογων αθλητών μεγάλων αποστάσεων απ’ όλη την Ελλάδα. Τα μηνύματα για τη φετινή διοργάνωση είναι ευοίωνα αφού μέχρι και χθες οι συμμετοχές πλησίαζαν τις 400.

Η εκκίνηση θα δοθεί από την Κεντρική πλατεία του Τυρνάβου στις 11.00 το πρωί και ο τερματισμός θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, υπολογίζεται περί τις 13.30 όπου θα γίνουν και οι απονομές. Για τη διευκόλυνση των αθλητών στις 9.00 το πρωί της Κυριακής θα αναχωρήσουν λεωφορεία από την Κεντρική πλατεία Λάρισας για τον Τύρναβο και επίσης το μεσημέρι μετά τις απονομές.

Η απόσταση που θα διανύσουν οι συμμετέχοντες είναι 21.100μ. ασφάλτινης διαδρομής -χωρίς υψομετρικές διαφορές- επί του οδικού άξονα Τυρνάβου-Λάρισας, με παράκαμψη στο χωριό Αγ. Σοφία και έως τη γέφυρα Αλκαζάρ. Στη συνέχεια θα ακολουθηθεί η διαδρομή Μητρ. Δωροθέου – Σκληρού – γέφυρα ΔΕΥΑΛ – πεζόδρομος κοίτης Πηνειού – από τη Β’ γέφυρα Πηνειού είσοδος στην Καλλιθέας – Αθηνάς – Θέτιδος – Κύπρου – Κεντρική Πλατεία (τερματισμός).

Με αφορμή τη διεξαγωγή του 14ου Ημιμαραθωνίου Τυρνάβου-Λάρισας δόθηκε χθες συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας παρουσία εκπροσώπων των διοργανωτών και εθελοντικών ομάδων που στηρίζουν τον θεσμό.

«Είναι μία διοργάνωση η οποία εντάσσεται μέσα στη συνολική πολιτική που έχει η δημοτική αρχή για τα ζητήματα του αθλητισμού. Είναι ένα κορυφαίο γεγονός, που γίνεται στο τελείωμα της χρονιάς και συμμετέχει συνήθως ένας αρκετά μεγάλος αριθμός» επισήμανε ο δημοτικός σύμβουλος εντεταλμένος σε θέματα Αθλητισμού κ. Γιώργος Κωσταρόπουλος και πρόσθεσε:

«Η απόσταση είναι πολύ μεγάλη, 21,1 χλμ και είναι σημαντικό ότι μέχρι στιγμής έχουμε πάνω από 350 συμμετοχές. Όπως καταλαβαίνετε θα προσεγγίσουμε το περσινό νούμερο των 500 συμμετοχών που είναι ένας μεγάλος αριθμός για το τελείωμα της χρονιάς. Πρόκειται για μία από τις αρκετές διοργανώσεις που έχουν σχέση με τις δρομικές αποστάσεις. Σκεφτείτε ότι ο Δήμος Λαρισαίων μαζί με τον ΣΕΓΑΣ διοργανώνει το «Run Greece», έχουμε το «Τρέχουμε στον Πηνειό» προς το τέλος της άνοιξης, δηλαδή είναι ένα σύνολο διοργανώσεων μέσα από τις οποίες ο Δήμος Λαρισαίων θέλει να παρακινήσει τον κόσμο να ασχολείται με τον αθλητισμό και γενικά να κινείται. Είναι ένα σημαντικό στοιχείο που αν το καταφέρουμε πραγματικά θα είναι μία μεγάλη επιτυχία για τη δημοτική αρχή.

Οι εθελοντές είναι ένα σημαντικό στοιχείο στην όλη διοργάνωση, γιατί μας παρέχουν ουσιαστική βοήθεια στην οργάνωση και διεξαγωγή του αγώνα.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή της Τροχαίας, ειδικά σε κάποια κομβικά σημεία της διαδρομής, επειδή οι αθλητές τρέχουν σε κεντρικό δρόμο. Επίσης είναι σημαντική η βοήθεια και της τοπικής κοινότητας Γιάννουλης αλλά και των εθελοντών όπως προανέφερα που πιστεύω ότι χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία αυτή τη διοργάνωση.

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους την Κυριακή στις 11.00 στον Τύρναβο στον 14ο Ημιμαραθώνιο» κατέληξε ο κ. Κωσταρόπουλος.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τυρνάβου κ. Κώστας Χρυσοβέργης τόνισε:

«Ο Ημιμαραθώνιος πλέον έχει γίνει θεσμός. Έχει αποκτήσει παρελθόν, παρόν και μέλλον και οφείλουμε όλοι να συνεισφέρουμε στην ανάπτυξή του. Η συνεργασία των δύο Δήμων είναι άψογη και ο λόγος ανήκει πλέον στους αθλητές και σε όλους τους συμμετέχοντες».

Στη συνέχεια ο δημοτικός σύμβουλος Λάρισας κ. Μιχάλης Αναστασίου υπογράμμισε πως «είναι θετικό που υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και στον Ημιμαραθώνιο. Ήδη όπως ανέφερε ο κ. Κωσταρόπουλος οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 350. Ο κόσμος τα τελευταία χρόνια έχει αγκαλιάσει τη συγκεκριμένη διοργάνωση και σαν μαραθωνοδρόμος αισθάνομαι χαρούμενος που ο κόσμος έχει αντιληφθεί τα οφέλη από το τρέξιμο και την άθληση. Φυσικά ένα μεγάλο ποσοστό επιτυχίας οφείλεται και σ’ αυτούς που βοηθούν και στηρίζουν τον αγώνα».

Τέλος από τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων ο κ. Αποστόλης Γούλας υπογράμμισε: «Είναι ένας αγώνας που έχει καθιερωθεί στη δρομική συνείδηση όλης της Ελλάδας. Είναι θεσμός και παραδοσιακά αποτελεί το κλείσιμο της αγωνιστικής σεζόν για όσους τρέχουν. Είναι τέσσερις εβδομάδες μετά το Μαραθώνιο της Αθήνας με ιδανική διαδρομή για ατομικά ρεκόρ. Οι καιρικές συνθήκες συνήθως λόγω της εποχής είναι ευνοϊκές, οπότε πιστεύω ότι αυτήν την Κυριακή και με τις συμμετοχές των αθλητών που έχουν δηλώσει θα δούμε και μεγάλους χρόνους. Από την πλευρά μας βοηθάμε και οργανωτικά και εθελοντικά και φέτος οι συμμετοχές των αθλητών του συλλόγου μας έχουν ξεπεράσει τις 180 και πιστεύω ότι τις επόμενες ημέρες θα φτάσουμε τους 200».

*Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου παρέστησαν επίσης οι διευθύντρια Αθλητισμού κ. Μπαξεβάνου, ο προϊστάμενος αθλητικού τμήματος κ. Τσίρκας και εκπρόσωποι των εθελοντικών ομάδων που είναι οι Κριτές Στίβου, ΕΕΣ/τμήμα εθελοντών Σαμαρειτών Λάρισας, σύλλογος Vespa, σύλλογος Motoriders, ΛΕΦΦΑΜ, Ραδιοερασιτέχνες, Ομάδα Διάσωσης, Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών, Ποδηλατικός ΓΣΛ και Κοιν.Σ.Επ.

Θα πρέπει να τονισθεί επίσης ότι ανά 5 χιλιόμετρα θα υπάρχουν σταθμοί με νερά, ενώ σε όλο το μήκος της διαδρομής θα υπάρχει σήμανση με το υπόλοιπο της απόστασης.

Η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική και οι ενδιαφερόμενοι αθλητές μπορούν να κάνουν την εγγραφή μόνο ηλεκτρονικά στο site του Δήμου Λαρισαίων. Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό Τ-shirt, μετάλλιο, και δίπλωμα.

Άρης Γκουτρουμάνης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass