Φαβορί η Ρεάλ Μαδρίτης στο παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2016 16:24

Με την Ρεάλ Μαδρίτης αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, αρχίζει την Πέμπτη στην Ιαπωνία, το παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων. Κατά πάσα πιθανότητα, οι «μερένχες» δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα στον δρόμο για τον τίτλο, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι η πιο έμπειρη ομάδα στην συγκεκριμένη διοργάνωση, είναι η Οκλαντ από την Νέα Ζηλανδία, καθώς θα συμμετάσχει για 8η φορά!

Το παιχνίδι που θα ανοίξει την αυλαία είναι αυτό ανάμεσα στην Οκλαντ και την Κασίμα Αντλερς.

Ας δούμε, εν συντομία, τις επτά «μονομάχους»:

Η εκπρόσωπος της Νότιας Αφρικής, Μαμελόντι Σαντάουνς, κατέκτησε το Champions League της CAF, επικρατώντας στον «διπλό» τελικό της Ζάμαλεκ από την Αίγυπτο (3-0, 0-1). Εκπροσωπεί την αφρικανική ήπειρο για πρώτη φορά στην διοργάνωση.

Ως κάτοχος του Champions League της ζώνης Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής, θα συμμετάσχει η Αμέρικα. Οι Μεξικανοί νίκησαν με 4-1 την Τίγκρες και θα βρεθούν στην διοργάνωση για τρίτη φορά, μετά το 2006 (4η θέση) και το 2015 (6η θέση).

Η Νότιος Αμερική, θα εκπροσωπηθεί από την «νεοφώτιστη» Ατλέτικο Νασιονάλ, καθώς οι Κολομβιανοί κατέκτησαν το Κόπα Λιμπερταδόρες, νικώντας στον «διπλό» τελικό (1-1, 1-0) την Ιντεπεντιέντε από τον Ισημερινό.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα εκπροσωπήσει την «γηραιά ήπειρο» μετά την αγχωτική επικράτηση στον τελικό του Champions League επί της «συμπολίτισσας» Ατλέτικο με 5-3 στα πέναλτι (κ.α. και παραταση 1-1). Είναι η τρίτη φορά των «μερένχες» στην διοργάνωση, μετά το 2000 (4η θέση) και το 2014 (κατάκτηση του τροπαίου).

Η Νοτιοκορεάτες της Γεονμπουκ θα λάβουν μέρος ωα κάτοχοι του ασιατικού Champions League, μετά την νίκη τους στον «διπλό» τελικό επί της Αλ Αϊν (2-1, 1-1). Είναι η δεύτερη φορά που θα εκπροσωπήσουν την αχανή ήπειρο, μετά το 2006 (5η θέση).

Όσον αφορά στην Ωκεανία, θα εκπροσωπηθεί από την Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, η οποία επικράτησε άνετα με 3-0 της Ουέλινγκτον στον τελικό του Champions League. Πρόκειται για την πιο έμπειρη ομάδα της διοργάνωσης, καθώς είναι η 8η φορά που συμμετέχει μετά το 2006, το 2009, το 2011, το 2012, το 2013, το 2014 και το 2015.

Τέλος, οι «οικοδεσπότες» της Κασίμα Αντλερς, θα λάβουν μέρος ως κάτοχοι της ιαπωνικής J-League, μετά την επικράτησή τους στον «διπλό» τελικό (0-1, 2-1) επί της Ουράβα Ρεντς.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass