ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΕΛ ΜΕ 2-1

«Πάγωσε» το Ael Fc Arena

*Αποτελεσματικοί οι φιλοξενούμενοι αλλά όχι οι γηπεδούχοι...

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2016 13:17

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας, Χρ. Αρχοντούλης

Φωτ.: Βασ. Ντάμπλης

Τσουχτερό το κρύο χθες το απόγευμα στο Ael Fc Arena και η αίσθηση της χαμηλής θερμοκρασίας έγινε εντονότερη μετά τη νίκη του Ατρομήτου επί της ΑΕΛ με 2-1 χάρη σε τέρματα του 18χρονου Λημνιού(45') και του Λε Τάλεκ (56') ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μαρουκάκης(47').

Η ήττα αυτή ήταν η δεύτερη εντός έδρας για τη λαρισινή ομάδα και πλέον δείχνει να μονιμοποιείται κοντά στη ζώνη υποβιβασμού ενώ η διαφορά με τη Βέροια που υποβιβάζεται είναι μόλις δύο βαθμοί. Οι νίκες επί Ολυμπιακού και Πανιωνίου παραμένουν σημαντικές και κρατάνε την ΑΕΛ μακριά από γκρίνια και εσωστρέφεια... Ακολουθούν δύο δύσκολα παιχνίδια ένα στην Ξάνθη με τη φερώνυμη ομάδα και το επόμενο εντός έδρας με τον Παναθηναϊκό. Στις αρχές του 2017 με τα εξ αναβολής παιχνίδια το πρόγραμμα γίνεται πιο βατό.

Η χθεσινή ΑΕΛ ήταν πολύ καλή στο πρώτο τέταρτο όπου κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο προφανώς γιατί ο προπονητής του Ατρομήτου Γιώργος Κορακάκης αιφνιδιάστηκε με τη συμμετοχή στην ενδεκάδα των Ντέλετιτς και Ντοντό.

Από κει και πέρα όμως ο Ατρόμητος είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας ενώ στοίχισε στην ομάδα του τεχνικού Σάκη Τσιώλη ότι η χαρά της ισοφάρισης κράτησε λίγο καθώς ο Λε Τάλεκ έκανε γρήγορα το 1-2 και το άγχος επανήλθε στους «βυσσινί».

Αυτό το άγχος φάνηκε από το 60' και μετά αφού όσο περνούσε ο χρόνος δεν μπορούσε η ομάδα να κάνει μια καλή τελική προσπάθεια με πάσα μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Αυτό δημιουργούσε εκνευρισμό και μοιραία στο τέλος η ΑΕΛ έχασε το παιχνίδι και οι φίλαθλοι προβληματίστηκαν αφού η λαρισινή ομάδα συμπλήρωσε τρεις αγώνες χωρίς νίκες έχοντας δύο ήττες και μια ισοπαλία. Αντίθετα ο Ατρόμητος για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι παραμένει αήττητος.

Η αθηναϊκή ομάδα έδειξε αποτελεσματική στις τελικές προσπάθειες ενώ οι γηπεδούχοι το αντίθετο ενώ στο 8' εκεί που ουσιαστικά κρίθηκε το παιχνίδι ο Γκορμπούνοφ έκανε την απόκρουσης του αγώνα σε κεφαλιά του Ναζλίδη που αν επιτυγχανόταν το γκολ ίσως βλέπαμε διαφορετικό παιχνίδι.

Στα αρνητικά εκτός από την ήττα ήταν και η μικρή προσέλευση του κόσμου με αιτιολογικό το κρύο που επικρατούσε και εμπόδισε κυρίως μικρά παιδιά να δούνε το παιχνίδι.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε το παιχνίδι όπως ουσιαστικά τελείωσε στην Τρίπολη την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Αστέρα(1-1) και την ίδια τακτική(4-4-2). Κάτω από τα δοκάρια αγωνίσθηκε ο Ξενοδόχοφ, στην άμυνα οι Ρέντζάς (δεξιά), Γκόλιας, Φάρκας (σέντερ μπακ), Κόντορ(αριστερά), στη μεσαία γραμμή οι Ναβάρο(δεξιά), Φατιόν, Ποτουρίδης, Ντέλετιτς(αριστερά) και στην επίθεση Ντοντό και Ναζλίδης.

Η ΑΕΛ ξεκίνησε δυνατά και κυριάρχησε στον αγώνα ενώ στο 8' έγινε η φάση που έκρινε την αναμέτρηση όταν ο Γκορμπούνοφ νίκησε τον Ναζλίδη και έδωσε δύναμη στους γηπεδούχους.

Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια χάρη στους Μπρίτο, Λε Τάλεκ και Τόνσο άρχισαν να κυκλοφορούν καλύτερα την μπάλα και να κάνουν κάποια σουτ με την ΑΕΛ να τα περιμένει στην επίθεση όλα από τον Ναζλίδη καθώς ο Ντοντό και ο Ντέλετιτς δεν είχαν καμία σχέση με την εικόνα που έδειξαν στην Τρίπολη

Και στο τέλος του πρώτου μέρους ο Λημνιός έκανε το 0-1 και έδωσε πλεονέκτημα στον Ατρόμητο όπου το μηδένισε ο... Λήμνιος Μαρουκάκης που μόλις μπήκε στον αγώνα ισοφάρισε μετά από έξοχη προσπάθεια του Ναζλίδη. Μαρουκάκης και Αβραάμ μπήκαν στον αγώνα για να δώσουν επιθετική πνοή στη λαρισινή ομάδα.

Εκεί όμως ο Ατρόμητος έδειξε εμπειρία και με τον Λε Τάλεκ έκανε το 1-2.

Η ΑΕΛ πήρε τα ηνία του αγώνα, ο Τσιώλης έριξε και τον Καπό για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα έκανε δύο καλά σουτ με Ρέντζα και Ναζλίδη αλλά φάση μέσα στη μεγάλη περιοχή δεν έκανε ενώ ο Γκορμπούνοφ ήταν πάντα σε ετοιμότητα.

Το τελικό 1-2 προκάλεσε απογοήτευση στη λαρισινή ομάδα.

ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ

8': Σέντρα από δεξιά του Ρέντζα και κεφαλιά του Ναζλίδη που αποκρούει εντυπωσιακά ο Γκορμπούνοφ σε κόρνερ. Το εκτελεί ο Ντέλετιτς με πάσα στο Ναβάρο που κάνει σέντρα και ο Ναζλίδης πιάνει κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

12': Σουτ του Μπρίτο λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή ύστερα από εναλλαγή της μπάλας με τον Λε Τάλεκ αλλά μπλοκάρει ο Ξενοδόχοφ.

19': Ο Τόνσο σουτάρει από μακριά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

20': Σέντρα του Μπρίτο από αριστερά ο Τόνσο σουτάρει από κοντά αλλά αποκρούει ο Ξενοδόχοφ.

21': Σουτ του Ναζλίδη λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή αλλά μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Γκορμπούνοφ.

35': Μακρινό σουτ του Τόνσο η μπάλα καταλήγει άουτ.

45': Σέντρα του Μπρίτο από αριστερά ο Φάρκας προσπαθεί να απομακρύνει με κεφαλιά αλλά μετά από σύγχυση στην άμυνα της ΑΕΛ ο Λημνιός με ωραίο σουτ κάνει το 0-1.

47': Από αριστερά σέντρα του Ναζλίδη αφού αποφεύγει Φυτανίδη, Ούμπιδες και ο Μαρουκάκης στην πρώτη του επαφή με την μπάλα από κοντά κάνει το 1-1.

56': Μπαλιά του Μπρίτο στον ΛεΤαλέκ που με ωραίο σουτ παρά την προσπάθεια των Ξενοδόχοφ και Κοντόρ κάνει το 1-2.

63': Διαγώνιο σουτ του Μαρουκάκη η μπάλα καταλήγει άουτ.

65': Σουτ του Ναζλίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα στην αγκαλιά του Γκορμπούνοφ.

76': Διαγώνιο σουτ του Ρέντζα από δεξιά αποκρούει ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων σε κόρνερ.

86': Σέντρα από δεξιά του Ρέντζα κεφαλιά του Ναζλίδη και η μπάλα καταλήγει άουτ.

90': Μακρινό σουτ του Φατιόν η μπάλα καταλήγει άουτ.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ καλύτερος ο Ναζλίδης που πάλευε μόνος του. Από κει και πέρα ο Ξενοδόχοφ δεν πιέστηκε και δεν φέρει ευθύνη σε κανένα γκόλ. Ο Ρέντζας πολύ καλός από δεξιά αλλά όχι αριστερά ο Κόντορ. Τα δύο σέντερ μπακ όσες φορές χρειάστηκαν να επέμβουν δεν ήταν εκεί. Χρειάζεται ενίσχυση στη θέση αυτή η ΑΕΛ.

Ο Φατιόν πολύ καλός στο πρώτο ημίωρο ενώ ο Ποτουρίδης πειθαρχημένος.

Ο Ντοντό με τον Ντέλετιτς δεν έκαναν τίποτα ενώ ο Ναβάρο ήταν πολύ καλός στο ξεκίνημα του αγώνα ενώ ο τραυματισμός του ήταν απώλεια για τους «βυσσινί».

Ο Μαρουκάκης πέτυχε ένα γκολ αλλά από κει και πέρα εγκλωβίστηκε ενώ ο Αβραάμ δεν έχει σχέση με τον παίκτη που πήγαινε πολύ καλά στην αρχή του πρωταθλήματος. Ο Καπός δεν μπόρεσε και αυτός να βοηθήσει.

Από τον Ατρόμητο Αθηνών κορυφαίος ο Γκορμπούνοφ για την απόκρουση στο 8ο λεπτό που ουσιαστικά έκρινε και το παιχνίδι κατά τη γνώμη μας. Ο Βολιώτης Λημνιός πολύ καλός όπως και ο Τόνσο, ο Μπρίτο και ο Λε Ταλέκ. Σωστή στη λειτουργία της και η αμυντική γραμμή των φιλοξενουμένων που δεν έκανε το μοιραίο λάθος.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Καλός σε γενικές γραμμές ο διαιτητής Γιώργος Κομίνης(Θεσπρωτίας) και οι βοηθοί του Χρυσούλα Κουρομπύλια(Δυτ. Αττικής), Γεώργιος Καλφόγλου(Θεσπρωτίας). Η πρώτη έδειξε «τρακαρισμένη», άγνωστο γιατί στο ξεκίνημα του αγώνα. Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Φάρκας, Φατιόν, Γκόλιας, Φυτανίδης, Κοντοές

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Φάρκας, Γκόλιας, Κόντορ, Ναβάρο (63' Καπός), Ποτουρίδης, Φατιόν, Ντέλετιτς (46' Αβραάμ), Ντοντό (46' Μαρουκάκης), Ναζλίδης.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπίτολο, Ούμπιδες, Μπάγκα, Λημνιός (66' Κεϊτά), Τόνσο (88' Ζησόπουλος), Μπρίτο (78' Κατράνης), Λε Ταλέκ.

Τέσσερις κίτρινες ο Πάβολ Φάρκας

Η κίτρινη κάρτα που αντίκρισε ο Πάβολ Φάρκας ήταν η τέταρτη την φετινή αγωνιστική περίοδο και θα απουσιάσει σε ένα από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass