ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+

«Youth for Health» από τον ΝΟΛ

*Φιλοξενήθηκαν στον Πλαταμώνα 30 νέοι από έξι χώρες

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2016 11:15

Τριάντα νέοι από έξι διαφορετικές χώρες φιλοξενήθηκαν στον Πλαταμώνα από τις 21/11-29/11/2016 οι οποίοι συμμετείχαν στην ανταλλαγή νέων ''Activeforhealth'', πρόγραμμα το οποίο πραγματοποιήθηκε από τον Ναυτικό Όμιλο Λάρισας και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο των δράσεων του Erasmus+.

Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση ενός υγιούς τρόπου ζωής, ενάντια στους ρυθμούς που επιτάσσει η καθημερινότητα και ο σύγχρονος τρόπος ζωής των μεγαλουπόλεων. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να μεταφέρουν τις γνώσεις που αποκόμισαν στα μέλη των κοινοτήτων τους, με σκοπό την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα που αφορούν την ευεξία και την υγεία.

Στο πλαίσιο της ανταλλαγής νέων, το Σάββατο 26/6/2016 οι συμμετέχοντες του προγράμματος δημιούργησαν μια δράση flashmob στο κέντρο της Λάρισας, με την οποία προσπάθησαν να τραβήξουν την προσοχή των περαστικών. Στη συνέχεια, συζήτησαν με κατοίκους της πόλης το τι θεωρούν «σωστό» τρόπο ζωής και το τι θα μπορούσαν να βελτιώσουν ή και να αλλάξουν από την καθημερινότητά τους.

Στόχοι των συμμετεχόντων είναι να προωθήσουν έναν περισσότερο υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής, με τη βοήθεια υπαίθριων ασκήσεων αλλά και εναλλακτικών δραστηριοτήτων όπως είναι η γιόγκα και ο διαλογισμός. Σημαντικό ρόλο στο πρόγραμμα, κατέχει η ευαισθητοποίηση των νέων όσον αφορά στην αλλαγή προτύπου ζωής, η οποία θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο στους ίδιους όσο και στην κοινωνία και το περιβάλλον.

Ουσιαστικά, είχαν την ευκαιρία να δουν το υγιεινό τρόπο ζωής σε διάφορα επίπεδα, όπως τη σημασία της άθλησης, της σωστής διατροφής, της μείωσης της σπατάλης των τροφίμων-της βιώσιμης παραγωγής αυτών, της σεξουαλικής υγείας αλλά και του χιούμορ, πάντα μέσα από τη διαφορετική οπτική των συμμετεχόντων. Παράλληλα, ήρθαν σε επαφή με τις διαφορετικές πραγματικότητες των υπόλοιπων συμμετεχόντων, τις διαφορετικές συνήθειες των χωρών και προσπάθησαν να εντοπίσουν τις ορθές πολιτικές που μπορούν να υιοθετήσουν στην κοινότητα και στη χώρα τους.

Υπεύθυνοι για το σχεδιασμό και την οργάνωση ήταν οι Ιωάννα Θεοδωροπούλου (μέλος Ν.Ο.Λ.), Αστέριος Χασιώτης (γεν. αρχηγός Ν.Ο.Λ.) και Νεφέλη Παπαγιαννάκου (εκπαιδεύτρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass