Επιστολές στην «Ε»

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και μόνον...

Δημοσίευση: 28 Νοε 2016 19:40

Από τον Δημήτρη Μπουχλαριώτη (σύμβουλο της ΕΠΣ Λάρισας, πρώην πρόεδρο της επιτροπής διαιτησίας) πήραμε την παρακάτω επιστολή-απάντηση σε ανάλογη που έστειλε ο σύνδεσμος διαιτητών ποδοσφαίρου νομού Λάρισας.

Αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Διευθυντά,

Με αφορμή την κατάπτυστη και συκοφαντική ανακοίνωση του ΣΔΠ Λάρισας στην έγκριτη εφημερίδα σας την 24/11/2016 που αφορά στο πρόσωπό μου, έχω να δηλώσω τα ακόλουθα:

Καθ' όλη τη διάρκεια της ενεργού ενασχόλησής μου με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, έμαθα να σέβομαι όλους όσοι προσφέρουν σ' αυτό, όχι όμως αυτούς που ασχολούνται για να το χρησιμοποιήσουν και να κερδίσουν. Σέβομαι ανεπιφύλακτα αυτούς που, ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, στερούνται για να μπορέσουν να κρατήσουν ζωντανά τα σωματεία τους.

Έχοντας αναλάβει με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας, από την πρώτη μέρα που συναντήθηκα με τους διαιτητές, μη γνωρίζοντας κανέναν και μη έχοντας καμία συγγενική σχέση με κανέναν, τους τόνισα ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εφαρμόζουμε τις έννοιες τις δικαιοσύνης και της ισονομίας προς όλους τους διαιτητές και προπάντων απέναντι στις ομάδες, με στόχο τα λάθη να είναι τα λιγότερα δυνατά.

Από τις πρώτες μέρες της θητείας μου θέλησα να αναβαθμίσω το σώμα των παρατηρητών διαιτησίας για να έχουμε σαφή άποψη για την απόδοση του κάθε διαιτητή και τις προοπτικές εξέλιξής του. Για τον λόγο αυτό ζήτησα και τη συνεργασία του κορυφαίου τη τάξει παρατηρητή του νομού μας (Super League) κ. Λιόλιου Γιώργου, που δέχθηκε να βοηθήσει στην όλη προσπάθεια. Στην πρώτη χρονιά της θητείας μου (2015-2016) χρησιμοποιήθηκαν οι πάντες ανεξαιρέτως αλλά μαύρη στιγμή αποτέλεσε το γεγονός ότι ένας εξ αυτών που μετείχε και στην Ε.Δ. κορόιδευε την ίδια την Επιτροπή του αλλά κατ' επέκταση του διαιτητές και τις ομάδες μη προσερχόμενος στους αγώνες που ορίζοντα και παρουσιάζοντας ψευδείς εκθέσεις του τύπου "όλα καλώς" και "καμία παρατήρηση" μόνο και μόνο για να πληρωθεί από το υστέρημα του κάθε παράγοντα. Τον κατήγγειλα στο Δ.Σ. της ΕΠΣΛ και αποπέμφθηκε από την Ε.Δ.

Όσον αφορά τη φετινή χρονιά με την αλλαγή του Κανονισμού Διαιτησίας και υπακούοντας στην παράγραφο 6 του διοριστηρίου, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ δεν γινόταν να χρησιμοποιηθούν διαιτητές ή παρατηρητές που ανήκουν σε φορέα μη πιστοποιημένο από την ΕΠΟ, πόσο μάλιστα όταν αποτελούν το Δ.Σ. αυτού (Ζήλος - Τζιόλας - Νίτσας κ.λπ., ενώ Μαστοροδήμος - Κεραμίδας δεν έδωσαν καθόλου εξετάσεις).

Τις προτάσεις αξιολόγησης διαιτητών στις εθνικές κατηγορίες τις κάναμε ως Επιτροπή, παρόντος μάλιστα του κ. Νίτσα λόγω της εμπειρίας του στα προηγούμενα χρόνια, συνεδριάζοντας θεσμικά στα γραφεία της ΕΠΣΛ και αποφεύγοντας οποιαδήποτε καφενειακού επιπέδου λειτουργία όπως ισχυρίζονταν πολλοί ότι συνέβαινε παλαιότερα.

Για τον ορισμό διαιτητών στους φιλικούς αγώνες, αφήνω τον καθέναν που γνωρίζει να βγάλει τα συμπεράσματά του. Οι παράγοντες γνωρίζουν ότι με συμβολική αμοιβή ικανοποιήθηκαν όλα τα σχετικά αιτήματα, παρά την απουσία πολλών διαιτητών λόγω θερινών διακοπών.

Σχετικά με τις εκλογές του μη αναγνωρισμένου από την ΕΠΟ φορέα, ποτέ δεν με ενδιέφεραν όπως ενδιαφέρουν άλλους και προκαλώ τον οποιοδήποτε διαιτητή να βγει και να με διαψεύσει.

Για τη σοβαρή καταγγελία ότι δήθεν παραβίασα τον Κανονισμό Διαιτησίας, υπάρχουν όλα τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι αντίθετα τον τήρησα ευλαβικά, σε απόλυτη συνεργασία με την ΚΔ/ΕΠΟ, τον περιφερειάρχη της περιοχής μας κ. Νταμπώση και τις οδηγίες της εκπαίδευσης.

Προς επίρρωση όλων των παραπάνω και όσον αφορά τον πρόεδρο του μη πιστοποιημένου από την ΕΠΟ φορέα και την παραίτησή του, σας ενημερώνω ότι ήταν ενήμερο όλο το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ και έγινε για να προλάβει την αποπομπή του, σταματώντας έτσι την αλαζονική συμπεριφορά του απέναντι στους διαιτητές της Ένωσής μας και προλαμβάνοντας το αξεπέραστο πρόβλημα που δημιουργούσε η αξιολόγηση συγγενικού του προσώπου α' βαθμού.

Τέλος, θέλω να ενημερώσω όλους όσοι ασχολούνται με το αγαπημένο μας ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού μας ότι επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου τόσο απέναντι στον αναγνώστη της συγκεκριμένης επιστολής στο Δ.Σ. της ΕΠΣΛ, όπου χρησιμοποιήθηκε ως κατηγορητήριο για παραπλάνηση των συμβούλων σε σχέση με το πρόσωπό μου όσο και γι' αυτούς που την υπέγραψαν και τη δημοσιοποίησαν με σκοπό την απρόκλητη και αναίτια δυσφήμισή μου.

Με κάθε εκτίμηση,

Δημήτρης Μπουχλαριώτης»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass