ΕΝΩ Ο ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΑΡΥΕΣ 3-0

Νίκη με ανατροπή για τον ΠΑΟΛ Αβέρωφ

*Στη 2η θέση ο Α.Ο. Ελευθεραί, παράπονα του Δαμασιακού για τη διαιτησία *Ο Αμπελωνιακός κέρδισε τον Φιλοκτήτη Μελιβοίας 1-0

Δημοσίευση: 21 Νοε 2016 10:25

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Πολλές συγκινήσεις πρόσφερε η χθεσινή 11η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α1 τοπικής κατηγορίας, στην οποία είχαμε ανακατατάξεις στις πρώτες θέσεις αλλά και στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα.

Ο πρωτοπόρος Ηρακλής Λάρισας μετά τη λευκή ισοπαλία στη μάχη της Νεάπολης αντέδρασε κερδίζοντας στις Νέες Καρυές, με σκορ 3-0.

Στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας πέρασε ο Α.Ο. Ελευθεραί, ο οποίος νίκησε τον Δαμασιακό με 1-0 στο ντέρμπι, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έντονα για τη διαιτησία του κ.Κουκούλη.

Στην τρίτη θέση οπισθοχώρησε ο Φιλοκτήτης Μελιβοίας ο οποίος ηττήθηκε στον Αμπελώνα από τον Αμπελωνιακό με 1-0.

Μεγάλη έκπληξη σημειώθηκε στο Αβέρωφ όπου ο Όλυμπος Γόννων προηγήθηκε στο ημίχρονο 0-1, αλλά στην επανάληψη ο ΠΑΟΛ εντυπωσιακός πήρε τη νίκη με ολική ανατροπή(3-1).

Ο Ολυμπιακός Αμπελιάς κέρδισε στη Νεάπολη 2-0, ενώ ισοπαλίες είχαμε στις αναμετρήσεις: Αγ. Ανάργυροι – Βούναινα 2-2

Πουρνάρι – Κιλελέρ 1-1

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αβέρωφ – Γόννοι     3-1

Ελευθεραί – Δαμασιακός    1-0

Χάλκη – Συκούριο    (0-3 ά.α.)

Αμπελωνιακός – Φιλοκτήτης         1-0

Ολύμπικ/Ν. Καρυές- Ηρακλής Λάρ.         0-3

Ραχούλα – Γλαύκη   (3-0 ά.α.)

Νεάπολη – Αμπελιά 0-2

Αγ. Ανάργυροι – Βούναινα  2-2

Πουρνάρι – Κιλελέρ  1-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(11η αγωνιστική):

1. Ηρακλής Λάρισας 40-5   31

2. Ελευθεραί  18-9   25

3. Μελιβοία   21-9   23

4. Συκούριο   25-11  22

5. Δαμασιακός        19-10  20

6. Γόννοι       18-11  19

7. Αμπελωνιακός     12-12  18

8. Ραχούλα   17-17  18

9. Αμπελιά    13-10  17

10. Βούναινα 18-13  16

11. Νεάπολη 8-12   14

12. Αβέρωφ  11-22  13

13. Ολύμπικ/Ν. Καρυές      15-18  12

14. Άγιοι Ανάργυροι 12-14  11

15. Πουρνάρι 14-22  7

16. Κιλελέρ    7-14   7

*Χάλκη και Γλαύκη δεν παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(26/11, 15.00)

Πουρνάρι-Αβέρωφ

Γόννοι-Αγ. Ανάργυροι

Κιλελέρ-Νεάπολη

Βούναινα-Ραχούλα

Αμπελιά-Ολύμπικ/ Ν. Καρυές

Γλαύκη-Αμπελωνιακός α.α. 0-3

Ηρακλής Λάρ.-Χάλκη α.α. 3-0

Μελιβοία-Ελευθεραί

Δαμασιακός-Συκούριο

ΟΛΥΜΠΙΚ/Ν. ΚΑΡΥΕΣ 0

ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡ. 3

Πολύ καλό παιχνίδι έγινε στις Νέες Καρυές, όπου ο Ηρακλής Λάρισας επικράτησε με 3-0.

Στο 6’ δοκάρι είχε ο Σουλτούκης και στην επαναφορά ο Φώτος με ωραίο συρτό σουτ έκανε το 0-1.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο

53’ ο Γιώργος Μάτος βγήκε τετ α τετ, αλλά με φοβερή απόκρουση ο γκολκίπερ Δημήτρης Μαγαζιώτης απέτρεψε την ισοφάριση.

Στο 66’ ο Μολάς είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι και στο 80’ ωραίος συνδυασμός των Γκιουρσάνη – Αποστόλου και Ζαφειρίου με τον τελευταίο με ωραίο τελείωμα να κάνει το 0-2 και να «σφραγίζει» ουσιαστικά τη νίκη. Τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε στο 86’ ο Μολάς με ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ, ύστερα από πάσα του Ζαφειρίου διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

Τον αγώνα διηύθυνε ο κ.Ντελέζος, που είχε συνεργάτες τους κ. Πατέτσο, Παπαγεωργίου.

Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι γηπεδούχοι, αφού στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Περδίκης.

ΝΕΕΣ ΚΑΡΥΕΣ 2012 (Βαγγέλης Μπρισίμης): Παπαδημητρίου, Τσιώλης Ν., Σέντζας, Καφφές, Τσιώλης Β., Περδίκης Σωτ., Ζαϊμι (57’ Αετόπουλος), Μητρακούλης (81’ Κιούσης), Τριανταφυλλόπουλος (73’ Παππάς), Μάτος, Ταρταμπούκας.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Γιάννης Τσακμακίδης): Μαγαζιώτης, Πατσής (88’ Καραγιάννης), Φορτομάρης, Λιανός, Καλπίας, Μπάμης, Σουλτούκης (76’ Γκιουρσάνης), Μολάς, Φώτος, Ζαφειρίου, Αποστόλου (80’ Σπανός).

Α.Ο.ΕΛΕΥΘΕΡΑΙ 1

ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ 0

Μετά από ένα δυνατό παιχνίδι, ο Α.Ο.Ελευθερών κέρδισε δίκαια τον μαχητικό Δαμασιακό με σκορ 1-0 και ανέβηκε στην 2η θέση της βαθμολογίας.

Όμως στο τέλος είχαμε ένταση και πολλά παράπονα από τους φιλοξενούμενους για τη διαιτησία του κ.Κουκούλη, υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες και τα πνεύματα ηρέμησαν, χάρη στην επέμβαση των ψυχραιμοτέρων.

Τα λόγια στο τέλος από τον προπονητή του Δαμασιακού Κώστα Καζάκη ενός ανθρώπου με ήθος, είναι κατά κάποιο τρόπο ενδεικτικά της εικόνας του αγώνα: «Κακή η διαιτησία, κακοί όμως και εμείς...».

Ο Δαμασιακός υποστηρίζει πως:

1) Το γκολ που πέτυχε ο Α.Ο.Ελευθεραί σημειώθηκε από θέση οφσάιντ

2) Η αποβολή του Λούτσου στο 84΄με δεύτερη κίτρινη ήταν άδικη, καθώς στην πρώτη κίτρινη δεν υπήρχε παράβαση

3) Ο ρέφερι χαρίστηκε και δεν απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Γιάννη Μαυρουδή των γηπεδούχων για «θέατρο».

Παράπονα πάντως εξέφρασαν και οι γηπεδούχοι υποστηρίζοντας πως τους αρνήθηκε δύο πέναλτι, ένα στο πρώτο μέρος σε ανατροπή του Γιάννη Μαυρουδή και ένα στο δεύτερο σε ανατροπή του ίδιου παίκτη.

Γενικά και οι δύο έκαναν λόγο πως η διαιτησία των κ. Κουκούλη, Γκαρέλη, Τσαπράζη Απ., δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Από αγωνιστικής πλευράς, ο Α.Ο. Ελευθεραί ήταν σαφώς καλύτερος του αντιπάλου του και αν δεν ήταν ο Μιγδάνης κάτω από τα δοκάρια του Δαμασιακού, ίσως η νίκη του να έπαιρνε μεγαλύτερες διαστάσεις.

Πάντως οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για να κάνουν το 0-1 στο 27΄, όταν ο Μπακαΐμης βγήκε τετ-α-τετ με τον Αναστασίου, όμως ο νεαρός γκολκίπερ αντέδρασε σωστά και με τα πόδια απέκρουσε σε κόρνερ την μπάλα. Αμέσως μετά στο 28΄, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ.

Ο Γκαραβέλης βγήκε τετ-α-τετ, στο κοντρόλ όμως που έκανε η μπάλα πήγε αριστερά του και ο Θεοδώρου στην κλειστή γωνία επιχείρησε το σουτ και έκανε το 1-0.

Με το σκορ αυτό πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια και στην επανάληψη, ο Δαμασιακός προσπάθησε να αντιδράσει και ο Α.Ο. Ελευθεραί, στις αντεπιθέσεις ήταν «φωτιά».

Στο 63΄λοιπόν ο Νταμπόσης που ήταν εξαιρετικός, από τα αριστερά έβγαλε την παράλληλη σέντρα, όμως στο σουτ του Γκουζιώτη από πολύ κοντά ο Μιγδάνης με εκπληκτική απόκρουση, κράτησε το 1-0.

Επτά λεπτά αργότερα στο 70΄ο Γιάννης Μαυρουδής τροφοδότησε τον Τσιάμη, εκείνος επιχείρησε το σουτ και ο πορτιέρο του Δαμασιακού, πάλι με ωραία απόκρουση κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι.

Ο δραστήριος Γιάννης Μαυρουδής στο 70΄σούταρε άουτ από καλή θέση και στο 83΄, από πάσα του Ευστρατίου, ο Γιάννης Μαυρουδής έκανε το σουτ στην κενή εστία κι ενώ είχε εξουδετερωθεί ο τερματοφύλακας, όμως πάνω στη γραμμή αμυντικός του Δαμασιακού απέτρεψε ένα δεύτερο τέρμα.

Μετά από ένα λεπτό στο 84΄, ο Δαμασιακός αναγκάσθηκε να συνεχίσει τον αγώνα με εννέα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Λούτσος και ταυτόχρονα αποχώρησε ο Σεΐζης λόγω τραυματισμού και ενώ είχαν γίνει ήδη, οι τρεις αλλαγές.

Γενικά μπορούμε να πούμε πως ο Α.Ο.Ελευθεραί που ήταν ανώτερος επικράτησε δίκαια, απέναντι σε έναν Δαμασιακό με πολλά νέα παιδιά στη σύνθεσή του.

Όσον αφορά τώρα στη διαιτησία, θεωρούμε πως ο κ. Κουκούλης δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, έκανε λάθη, με ευκολία έδειχνε κίτρινες κάρτες και εξάντλησε ίσως την αυστηρότητά του στην περίπτωση της κόκκινης.

Όμως είναι ένα νέο παιδί στον χώρο της διαιτησίας και ο ίδιος μπορεί να κάνει την αυτοκριτική του, το εάν πήγε καλά ή όχι.

Πάντως καλό είναι οι παράγοντες όταν κρίνουν, να κρίνουν αντικειμενικά με βάση την πραγματική εικόνα της αναμέτρησης και όχι ό,τι είναι προς το συμφέρον της ομάδας τους, για να δικαιολογήσουν λάθη των παικτών τους.

Να κάνουν επίσης την αυτοκριτική τους, διότι εύκολα μπορούν να πουν πολλά-εκ του ασφαλούς- δύσκολα όμως να παραδεχθούν πως η ομάδα τους δεν πήγε καλά...

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Α.Ο.ΕΛΕΥΘΕΡΑΙ(Βαγγέλης Κώτσιος): Αναστασίου, Τσιάμης, Νταμπόσης, Ντελόπουλος, Μέκρας Χ., Μέκρας Γ., Γκουζιώτης(73΄Μαυρουδής Αντ.), Θεοδώρου, Γκαραβέλης(56΄Κονόμης), Μαυρουδής Ι., Ευστρατίου(85΄Θάνος Καρβούνης).

ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ(Κώστας Καζάκης): Μιγδάνης, Μπακαΐμης(64΄Λέτσιος Γιώργος), Ντόκος, Μόκας, Λέτσιος, Οικονόμου, Τσιάλτας, Δούκας(73΄Νάκας), Ραπτοτάσιος, Λούτσος, Βίδρας(46΄Σείζης).

*Αξίζει να αναφέρουμε πως με τον Α.Ο. Ελευθεραί αγωνίσθηκε στα τελευταία λεπτά ο Θάνος Καρβούνης, που πριν ένα χρόνο είχε υποστεί σοβαρό τροχαίο ατύχημα.

Όμως επέστρεψε υγιής στους αγωνιστικούς χώρους και σίγουρα ήταν μια ευχάριστη παρένθεση για τον ίδιο και την ομάδα του.

Αβέρωφ με μέλλον

Στον ΠΑΟ Αβέρωφ δεν το έβαλαν κάτω μετά τον περσινό υποβιβασμό τους και συνεχίζουν να καλλιεργούν το ποδόσφαιρο όπως φαίνεται και από τα μικρά παιδιά που πλαισιώνουν την ομάδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass