"Το γκόλ της αληλεγγύης" στα Γιάννενα

Δημοσίευση: 18 Νοε 2016 18:07

«Είναι τιμή μας που βρισκόμαστε στην Ελλάδα, γιατί έχει έναν λαό που έδειξε μεγάλη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες», τόνισε ο πρόεδρος της ομάδας των βετεράνων της Μπαρτσελόνα Ραμόν Αλφονσέδα, στη συνέντευξη Τύπου για τον ποδοσφαιρικό αγώνα της αλληλεγγύης που θα διεξαχθεί το απόγευμα στα Ιωάννινα.

Παράλληλα ευχαρίστησε τον ΠΑΣ Γιάννινα, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τον Δήμο που συνέβαλαν θετικά στη διοργάνωση που προωθεί τις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης.

Ο άλλοτε επιθετικός της Μπαρτσελόνα εξέφρασε την πίστη ότι η ομάδα του θα φέρει την ελπίδα στα λυπημένα μάτια των προσφυγόπουλων που συνάντησε νωρίτερα στον καταυλισμό του Κατσικά, όπου από το περασμένο μαρτύριο φιλοξενούνται πρόσφυγες από την Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

«Συγκλονίστηκα όταν έφτασα στον καταυλισμό. Το αίμα μου άρχισε να κινείται γρήγορα». Με αυτά τα λόγια ο Ραμόν Αλφονσέδα μεταφέρει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το συναίσθημα που βίωσε κατά την επίσκεψη της ομάδας στον Κατσικά Η ιστορία ενός 16χρονου από την Συρία που ζει ολομόναχος σε μία σκηνή γιατί οικογένεια του διασκορπίστηκε και χάθηκαν στον δρόμο της προσφυγιάς τον συγκινεί ιδιαίτερα, όπως λέει, τον γέμισε συναισθήματα, γιατί ένιωσε έντονα τη δύσκολη κατάσταση των ξεριζωμένων .

Σήμερα στο Κατσικά η μέρα ήταν διαφορετική, γιατί μέσα από την γκρίζα καθημερινότητα βγήκαν μηνύματα ενότητας και ανθρωπισμού. Τα προσφυγόπουλα διασκέδασαν, τραγούδησαν, έπαιξαν μπάλα με θρύλους του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass