ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ, ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ ΚΑΙ ΝΑΡΘΑΚΙ ΕΘΕΣΑΝ ΝΟΚ ΑΟΥΤ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Συνεχίζονται οι εκπλήξεις στο κύπελλο ΕΠΣΛ

* Κέρδισε το γειτονικό ντέρμπι ο Κίσσαβος Συκουρίου *Συμπληρώθηκε η οκτάδα της προημιτελικής φάσης του θεσμού

Δημοσίευση: 17 Νοε 2016 10:36

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Ολοκληρώθηκε με τις χθεσινές αναμετρήσεις η 3η αγωνιστική της Β’ φάσης του κυπέλλου ΕΠΣΛ.

Οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν καθώς Δαμασιακός, Μαυροβούνι και Ναρθάκι έθεσαν νοκ άουτ ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας ήτοι αντίστοιχα τις Δόξα Βλαχογιαννίου (2-0) τον Φιλοκτήτη Μελιβοίας (5-4 πέν., 0-0 παρ., κ.α.) και Αμπελιά (1-0). Στους Γόννους ο Κίσσαβος Συκουρίου έκαμψε στα πέναλτι με 4-1 την αντίσταση του τοπικού Ολύμπου σ’ ένα παιχνίδι που τόσο η κανονική διάρκεια όσο και η παράταση ολοκληρώθηκαν χωρίς τέρματα.

Αναλυτικά τα χθεσινά παιχνίδια:

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΣ Ο ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ

Παίζοντας με αποφασιστικότητα και πάθος για τη νίκη ο Δαμασιακός επικράτησε χθες στο «Μουσιάρης-Ζέρμας» της κατά μιας κατηγορίας μεγαλύτερης Δόξας Βλαχογιαννίου με 2-0.

Για τους φιλοξενούμενους πρέπει να πούμε ότι έπαιξαν με πολλές ελλείψεις και τα πράγματα έγιναν χειρότερα με τις δύο αναγκαστικές αλλαγές στο πρώτο ημίωρο (Ζηρδέλης 13’, Τόλιος 26’), αλλά πρέπει να εξάρουμε και την πολύ καλή παρουσία του Δαμασιακού, που αν και κατά μία κατηγορία μικρότερος, ήθελε περισσότερο την πρόκριση και το απέδειξε με την απόδοσή του. Ήταν μία νίκη για την ομάδα του Κώστα Καζάκη που αποτελεί τη συνέχεια της πολύ καλής παρουσίας το τελευταίο διάστημα στο πρωτάθλημα της Α1 Ερασιτεχνικής.

Στο 36’ ο Μπακαΐμης με ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο υπό πίεση σουτ έγραψε το 1-0, ενώ στο 85’ ο Δούκας διεκδίκησε την μπάλα και την έκλεψε από τον έμπειρο Βρ. Κοντοθανάση και βλέποντας τον Μπρέλλα εκτός θέσης, τον «κρέμασε» από απόσταση 30 περίπου μέτρων. Ένα πολύ ωραίο γκολ για χάι λάιτ.

Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Αγγελούλη (Θ. Τέγος, Καραγιάννης). Στο 42’ σημειώθηκαν κάποιες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για πέναλτι σε ανατροπή του Καρατζιόλη, αλλά ο κ. Αγγελούλης ήταν πολύ κοντά στη φάση και έδειξε αποφασιστικά να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Μετά το παιχνίδι οι δύο ομάδες ήπιαν καφέ σε καφετέρια του Δαμασίου ύστερα από πρόσκληση της διοίκησης των γηπεδούχων. Μία ωραία εικόνα με τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και τους ανθρώπους της διοίκησης των δύο ομάδων να ανταλλάσουν απόψεις για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ (Καζάκης): Μιγδάνης, Βίδρας (74’ Νάκας), Δούκας, Μόκας, Κ. Λέτσιος, Τσιάλτας, Ραπτοτάσιος (86’ Καλογιάννης), Ντόκος, Καρατζιόλης (56’ Θ. Μουσιάρης), Λούτσος, Μπακαΐμης.

ΔΟΞΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ (Φακίτσας): Μπρέλλας, Γεωργαντζάς, Βάλλας, Σουφχάρας, Αλεξίου, Αθανασούλης, Λιόλιος, Βρ. Κοντοθανάσης, Ζηρδέλης (13’ λ.τ. Θανασούλης), Δ. Κοντοθανάσης, Τόλιος (26’ λ.τ. Χαράλαμπος).

ΣΤΗ ΡΟΥΛΕΤΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Το Μαυροβούνι πανηγύρισε την πρόκριση στους «8» του κυπέλλου ΕΠΣΛ κερδίζοντας στα πέναλτι τον κατά μία κατηγορία μεγαλύτερο Φιλοκτήτη Μελιβοίας με 5-4.

Ήταν ένα μέτριο σε γενικές γραμμές παιχνίδι, χωρίς πολλές φάσεις. Οι γηπεδούχοι απείλησαν με τους Ακριβόπουλο (16’), Μπάγκα (36’) και Τατσέλο (38’), ενώ οι φιλοξενούμενοι έχασαν στο 32’ τετ α τετ με τον Καπετάνιο το οποίο απέκρουσε ο Καραποστόλης.

Στην επανάληψη αλλά και στην παράταση δεν σημειώθηκε κάτι το αξιόλογο, με εξαίρεση ένα μαρκάρισμα του Σαράντη στον Καπετάνιο για το οποίο οι του Φιλοκτήτη ζήτησαν πέναλτι, ωστόσο ο διαιτητής κ. Στάικος είχε αντίθετη άποψη.

Έτσι το 0-0 διατηρήθηκε με την ολοκλήρωση των 120 λεπτών για να πάει το παιχνίδι στα πέναλτι, όπου η κάθε ομάδα εκτέλεσε από οκτώ πέναλτι.

Για τους γηπεδούχους σκόραραν οι Καραποστόλης, Μαντζαφούλης, Νότας, Καψαλός και Παιζής (αστόχησαν οι Μπατζέλας, Μπάγκας και Ακριβόπουλος τα πέναλτι των οποίων απέκρουσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας), ενώ για τους φιλοξενούμενους ευστόχησαν οι Κατσιώτης, Κατσιάνος, Π. Πασιάς και Γκοργκόλης (αστόχησαν οι Καπετάνιος, Πλατσάς τα πέναλτι των οποίων εξουδετέρωσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας και οι Δ. Πασιάς και Λώλος που έστειλαν την μπάλα άουτ).

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ (Αρβανίτης): Καραποστολης, Τατσέλος, Νότας, Καψαλός, Μαντζαφούλης, Σαράντης (102’ Παπαιωάννου), Μπάγκας, Πάτας (60’ Μπατζέλας), Βαρσάμης (78’ Σωμίρης), Παιζής, Ακριβόπουλος.

ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ (Ανδρέου): Φιλοκώστας, Πλατσάς, Κατσιάνος, Ρέντζας, Μαλαχτάρης (86’ Γκοργκόλης), Μυλωνάς, Πασιάς Π., Πασιάς Δ., Κατσιώτης, Καπετάνιος, Γκουντάρας Ν. (97’ Λώλος).

ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΣΤΟΧΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Το γειτονικό ντέρμπι του Ολύμπου Γόννων με τον Κίσσαβο Συκουρίου ανέδειξε νικήτρια τη φιλοξενούμενη ομάδα η οποία είχε απόλυτη ευστοχία στη διαδικασία των πέναλτι και πήρε την πρόκριση με 4-1 (τα 120 λεπτά του αγώνα ολοκληρώθηκαν χωρίς γκολ).

Οι δύο ομάδες είχαν τις δικές τους καλές στιγμές, διεκδίκησαν τη νίκη και πάλεψαν μέχρι το τέλος. Δεν ευτύχησαν όμως να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα τόσο στην κανονική διάρκεια του αγώνα όσο και στην ημίωρη παράταση.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν με τους Ριζούλη (15’ είχε τετ α τετ το οποίο απέκρουσε ο Γκικούδης), Τσιόπα (85’) και Ντόντο (στην παράταση), ενώ στο 72’ είχε σκοράρει με τον Τσιαπλέ όμως ο σκόρερ είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ.

Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι είχαν ορισμένα εκπληκτικά τετ α τετ με τον Πλιάγκα και ένα με τον Σεκνάι, όμως σε όλες τις περιπτώσεις ο έμπειρος Καραναστάσης αποσόβησε τον κίνδυνο.

Η διαδικασία των πέναλτι με πρώτη την ομάδα του Κισσάβου: Σενκάι 0-1, Τσιαπλές-άουτ, Μαυρομάτης 0-2, Τάχας-αποκρούει ο Γκικούδης, Αλμυρούλης 0-3, Τσόπας 1-3, Κάτσας 1-4.

ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΟΝΝΩΝ (Κωστής): Καραναστάσης, Μαρκεγκάι, Γουγουλιάς, Τσιόπας, Τσιαπλές, Ντόντος, Μπαμπαλιούτας (106’ Παντρεμένος), Τάχας, Ζάρρας, Ριζούλης (70’ Καραδούκας), Τσιρονίκος (60’ Σιούτας).

ΚΙΣΣΑΒΟΣ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ (Τσέτσιλας): Γκικούδης, Σάλα, Κάτσας, Αλμυρούλης, Αγγέλης, Μαυρομάτης, Σενκάι, Καπετάνι, Πλιάγκας, Κουκουτσέλος (106’ Ζαϊρές), Πικούλης (70’ Κώτσιας).

ΜΙΛΗΣΕ Ο ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Το Ναρθάκι είναι η ομάδα των εκπλήξεων στη φετινή διοργάνωση του κυπέλλου ΕΠΣΛ, αφού μετά τον Αετό Αμυγδαλέας, έθεσε νοκ άουτ μία ακόμα μεγαλύτερης κατηγορίας ομάδα, αυτή τη φορά την Αμπελιά με 1-0.

ΟΙ φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι με τους Μιαρίτη (11’) και Λ. Δενελάβα (17’). Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν με τον Παλαμίδα στο 23’ και έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο 35’, όταν η κεφαλιά του Θάνου αποκρούστηκε από το δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων, ενώ είχαν και μία ακόμα καλή στιγμή στο 44’ με τον Σιδηρόπουλο.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης η Αμπελιά βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ αλλά ο Λ. Δενελάβας αστόχησε σε τετ α τετ που είχε, για να φτάσουμε στο 62′ όταν ο Σιδηρόπουλος, βλέποντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα εκτός θέσης, επιχείρησε ψηλοκρεμαστό πλασέ πετυχαίνοντας έτσι το «χρυσό» γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να απαντήσουν και έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 70’ όταν το σουτ του Μιαρίτη αποκρούστηκε από το δοκάρι της αντίπαλης εστίας, ενώ είχαν δύο ακόμη καλές στιγμές με τους Μπράνο και Μιαρίτη.

Το Ναρθάκι θα μπορούσε να είχε «κλειδώσει» τη νίκη στο 88’ αλλά ο Κατσαρός δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μωραΐτης. Το παιχνίδι όμως δεν είχε τελειώσει και στις καθυστερήσεις ο Μπράνος από πολύ καλή θέση προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο Ατόσογλου επενέβη σωτήρια.

Έτσι το 1-0 διατηρήθηκε με το Ναρθάκι να παίρνει μία ακόμα σημαντική νίκη και το εισιτήριο για τους «8» του θεσμού.

ΝΑΡΘΑΚΙ (Τριάντης): Ατόσογλου, Καπετάνος Γ. (46’ Γιαντσίδης), Θάνος, Λελεντζής Στ., Κατσικόπουλος, Μπούσιος, Καπετάνος Χρ. (81’ Κατσαρός), Σιδηρόπουλος, Τσούλης Δ., Τσούλης Θ., Παλαμίδας (90’ Μπουλούτσος).

ΑΜΠΕΛΙΑ (Σταμπουλής): Μωραΐτης, Δενελάβας Ν., Τσιάνος (81′ Μπράνος), Τσαντόπουλος, Τολιόπουλος, Παναγιωτόπουλος (66’ Μιαρίτης Ν.), Σκλαπάνης, Γιώργης, Λέτσιος (66’ Δεμίρης), Δενελάβας Λ., Μιαρίτης Δ.

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Ολύμπικ/Ν. Καρυές-Αχιλλέας Φ. 1-3

Ναρθάκι- Αμπελιά           1-0

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Γόννοι- Συκούριο             1-4 παρ. (0-0 κ.α.)

Μαυροβούνι-Φιλοκτήτης             5-4 πέν. (0-0 παρ., κ.α.)

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ

Αγ. Ανάργυροι- Λάρισα 2012        0-1

Ηρακλής Λάρ.- Δωτιέας  1-2

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ

Ελευθεραί- ΠΟΕ               0-1

Δαμασιακός- Βλαχογιάννι             2-0

*Υπενθυμίζεται ότι οι οκτώ ομάδες που προκρίθηκαν ήτοι Αχιλλέας Φ., Ναρθάκι, Λάρισα 2012, Δωτιέας Αγιάς, ΠΟΕ, Δαμασιακός, Συκούριο και Μαυροβούνι θα μπουν σε κοινή κληρωτίδα, προκειμένου να αναδειχθούν τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης του θεσμού.

Από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΣΛ εξετάζεται το ενδεχόμενο, τα παιχνίδια των «8» να διεξαχθούν πριν το νέο έτος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass