ΣΤΟΝ 24ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Εντυπωσιακή η λαρισινή παρουσία

Δημοσίευση: 15 Νοε 2016 10:55

Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας και φέτος είχε δυναμική παρουσία με μεγάλη αθλητική αποστολή προχθές στον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών με ρεκόρ συμμετοχών.

Η αποστολή του Συλλόγου αναχώρησε από τη Λάρισα για Αθήνα το πρωί του Σαββάτου όπου και κατέλυσε σε δύο ξενοδοχεία, ενώ για τις ανάγκες της μετακίνησης ναυλώθηκαν δύο λεωφορεία. Η φετινή αποστολή ήταν μια από τις μεγαλύτερες της διοργάνωσης και ο Σύλλογος ήταν ο πολυπληθέστερος περιφερειακός σύλλογος.

Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις συμμετοχών του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας, ήταν 224 αθλητές. Αναλυτικά 163 για το Μαραθώνιο με 150 άντρες και 13 γυναίκες, 42 στα 10 χλμ. και 19 στα 5 χλμ. Πολλοί απο αυτούς έτρεχαν για πρώτη φορά σε μαραθώνιο και κέρδισαν τις εντυπώσεις γιατί δοκίμασαν τις δυνάμεις τους σε έναν από τους πιο δύσκολους μαραθώνιους αγώνες του κόσμου.

Αξίζει να γίνει ειδική αναφορά στον αθλητή του συλλόγου Λάμαρη Χρήστο για την εξαιρετική του επίδοση που τον κατατάσσει στην 17η θέση της γενικής κατάταξης του αγώνα και στην 7η θέση των Ελλήνων αθλητών.

Ως γνωστόν φέτος συμμετείχαν περισσότεροι από 50.000 δρομείς απ’ όλο τον κόσμο για να λάβουν μέρος στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών, μια διοργάνωση η οποία δικαίως έχει χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χώρας.

Μάλιστα σύμφωνα με τους ίδιους τους διοργανωτές τον αγώνα παρακολούθησαν περισσότεροι απο 80.000 θεατές, ενώ το κέντρο της Αθήνας μεταμορφώθηκε απο νωρίς το πρωί της Κυριακής σε μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού. Η εκκίνηση για τον μαραθώνιο δρόμο είναι στο Μαραθώνα, ενώ ο τερματισμός στο Καλλιμάρμαρο στάδιο στην Αθήνα και οι αθλητές καλούνται να διανύσουν μια απόσταση 42.195 μέτρων. Στο Καλλιμάρμαρο στάδιο τερματίζουν και οι παράλληλοι αγώνες των 10 και 5 χλμ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass