ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΧΘΕΣ Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΟ

«Λουκέτο» στα εθνικά πρωταθλήματα

*Λόγω εμπρησμού στο σπίτι του προέδρου της ΚΕΔ Γιώργου Μπίκα

Δημοσίευση: 10 Νοε 2016 9:52

Η εμπρηστική επίθεση σε βάρος της οικίας του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Γιώργου Μπίκα, στη Χαλκιδική, ήταν η "σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι" για την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ,

η οποία προχωρά στην αναστολή όλων των εθνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ομοσπονδία, επισημαίνεται ότι η απόφαση θα επανεξεταστεί μετά την ανακοίνωση του πορίσματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για τα αίτια της πυρκαγιάς που κατέστρεψε το σπίτι του αρχιδιαιτητή. Η απόφαση για την αναστολή των πρωταθλημάτων ελήφθη σε συνεννόηση με τον εκπρόσωπο της FIFA και της UEFA στην Ελλάδα, Κώστα Κουτσοκούμνη.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Το μέλος της ΠΔΕ της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΚΕΔ κ. Γιώργος Μπίκας κατάγγειλε σήμερα την καταστροφή της οικίας του στη Χαλκιδική από ύποπτη πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας ερευνώνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή της την αναστολή της διεξαγωγής όλων των εθνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων μέχρι την ανακοίνωση του πορίσματος της έρευνας των αιτίων της πυρκαγιάς από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οπότε και θα επανεξετάσει τη στάση της.

Η ΠΔΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον κ. Γεώργιο Μπίκα, τον οποίο και θα στηρίξει με κάθε τρόπο.

Η ΠΔΕ ενημέρωσε για την απόφασή της αυτή τον εκπρόσωπο των FIFA/UEFA στην Ελλάδα κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τις FIFA και UEFA».

ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Για την απόφαση της ΠΔΕ της ΕΠΟ για αναστολή διεξαγωγής όλων των εθνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, μετά την καταστροφή της οικίας του προέδρου της ΚΕΔ Γιώργου Μπίκα στη Χαλκιδική από πυρκαγιά, ενημερώθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γεώργιος Βασιλειάδης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, «επαναλαμβάνει ότι η ΠΔΕ τελεί υπό την προστασία του Κράτους και στηρίζει πλήρως την απόφασή της.

Μέλημα της Κυβέρνησης είναι η όσο το δυνατόν συντομότερη διαλεύκανση της υπόθεσης και η επιβολή της νομιμότητας.

Η Πολιτική Ηγεσία παρακολουθεί από κοντά την όλη διαδικασία, είναι σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια όργανα και είναι έτοιμη να παρέμβει με τον τρόπο που θα εκτιμηθεί».

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ

Αν και η έκθεση της πραγματογνωμοσύνης για τη φωτιά που προξένησε ζημιές στη θερινή κατοικία του αρχιδιαιτητή Γιώργου Μπίκα, στην Ιερισσό της Χαλκδικής, θα γίνει τις επόμενες μέρες από ειδικό πραγματογνώμονα, όλες οι ενδείξεις ωστόσο φανερώνουν πως πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια. Στο συμπέρασμα αυτό οδηγείται και ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χαλκιδικής κ. Τσολάκης, που επισήμανε πως η πυρκαγιά «αποκλείεται να ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα, δεδομένου πως τέθηκε από το μπαλκόνι και προς τα μέσα της κατοικίας του κ. Μπίκα και όχι από μέσα προς τα έξω».

Η φωτιά ξεκίνησε και κατασβέστηκε σε διάστημα 45 λεπτών, και μετά την ειδοποίηση από κάτοικο της περιοχής κατέφθασαν στον οικισμό Κακούδια της Ιερισού τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με 8 πυροσβέστες. Πρόκειται για εξοχικές κατοικίες που δεν κατοικούνταν αυτή την περίοδο και από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές στις γύρω κατοικίες, που όμως ήταν μικρής έκτασης. Στην κατοικία του κ. Μπίκα η φωτιά επεκτάθηκε και στο εσωτερικό της, με ζημιές που προς το παρόν δεν μπορούν να εκτιμηθούν. Ζημιές έγιναν σε πέργκολες και "χαγιάτια" εξωτερικά των κατοικιών και όλα φανερώνουν πως στόχος ήταν ο εμπρησμός της κατοικίας του Χαλκιδικιώτη παράγοντα.

Παρών στην αυτοψία της κατοικίας του αρχιδιαιτητή Γιώργου Μπίκα, στην Ιερισσό Χαλκδικής, μαζί με το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Πολυγύρου, ήταν και ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Γεώργιος Ζουμπάς, με υπηρεσιακούς παράγοντες της Δημοτικής Αρχής. Με εκτίμηση του ο κ. Ζουμπάς έκανε λόγο για «φανερά ίχνη εμπρησμού και όχι για τυχαίο περιστατικό»

ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Ως ενέργεια που έχει στόχο να προκαλέσει ανωμαλία στο ποδόσφαιρο χαρακτηρίζει η ΠΑΕ Ολυμπιακός τον εμπρησμό της οικίας του αρχιδιαιτητή Γιώργου Μπίκα, στη Χαλκιδική, την οποία και καταδικάζει απερίφραστα. Οι «ερυθρόλευκοι» υπογραμμίζουν ότι οι ίδιοι είναι οι πλέον ζημιωμένοι από την απόφαση της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ για διακοπή του πρωταθλήματος, τόσο γιατί είναι πρωτοπόροι της Super League, όσο και γιατί συνεχίζουν στην Ευρώπη. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός καλεί την Πολιτεία και την Επιτροπή Εξομάλυνσης της ομοσπονδίας να θωρακίσουν το ποδόσφαιρο και καταλήγει εκφράζοντας την άποψη ότι το πρωτάθλημα δεν πρέπει να σταματήσει.

ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ: ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΕΙ...

«Κεραυνούς» εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, παραδέχθηκε τα «κακώς κείμενα» στον Παναθηναϊκό τονίζοντας πως για τη διαφορά των επτά βαθμών που υπάρχει με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό δεν έχει καμία ευθύνη η διαιτησία.

Με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε το σπίτι του Γιώργου Μπίκα στη Χαλκιδική, ο διοικητικός ηγέτης των «πρασίνων» έκανε λόγο για... Κολομβία: «Επιβεβαιώνεται ότι βιώνουμε μια κατάσταση... κολομβιανή, αν και ίσως να αδικούμε και τη συμπαθή χώρα της Κολομβίας. Επιβεβαιώνεται ότι έχουμε μία μαφία που ελέγχει το ποδόσφαιρο. Όπως έχουμε και μία ομάδα που συστηματικά κερδοσκοπεί εις βάρος των άλλων. Απειλούνται οι διαιτητές, τους καίνε τα σπίτια, γίνονται αδιανόητα πράγματα. Πείτε μου σας παρακαλώ όταν έχουν κάψει το σπίτι ενός αρχιδιαιτητή, ποιος μετά θα δεχθεί να αναλάβει; Πείτε μου, τι είναι αυτό και τι σημαίνει, τη στιγμή που η καινούρια επιτροπή διαιτησίας ήταν έτοιμη να αποβάλλει κάποιους διαιτητές από τους οποίους έχουμε υποστεί τα πάνδεινα όλα αυτά τα χρόνια όσοι δεν έχουμε σχέση με αυτή τη μαφία», είπε ο Γιάννης Αλαφούζος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass