ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ Ο ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΜΑΡΟΥΚΑΚΗΣ

«Ημουν σαν θηρίο στο κλουβί»

*«Θα έπαιρνα το βραβείο του best goal στο 88'»

Δημοσίευση: 08 Νοε 2016 11:15

Του Σωτ. Κέλλα

Το πρόσωπο της ΑΕΛ στο Αγρίνιο στον αγώνα κόντρα στον Παναιτωλικό (η λαρισινή ομάδα έχασε με 2-1) ήταν χωρίς αμφιβολία ο 26χρονος Ματθαίος Μαρουκάκης που για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα αγωνίσθηκε ένα ημίχρονο (με τον Ηρακλή είχε παίξει 10 λεπτά και είχε συμμετοχή στον αγώνα κυπέλλου της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ) και είχε σπουδαία απόδοση.

Από τη στιγμή που μπήκε στο δεύτερο μέρος έφερε τα πάνω... κάτω.

Μάλιστα στα αποδυτήρια όταν δεχόταν συγχαρητήρια από συμπαίκτες του για την πολύ καλή εμφάνισή του ήταν απαρηγόρητος καθώς έλεγε… «Η ομάδα ας κερδίζει και ας παίζει όποιος θέλει. Μακάρι η εμφάνισή μου να ήταν αυτή που ήταν και να παίρναμε τουλάχιστον ένα βαθμό. Στο 88' θα έπαιρνα και το βραβείο του καλύτερου γκολ της αγωνιστικής αν δεν ήταν ο Κυριακίδης αλλά μια απόκρουση τον έστειλε στην εθνική ομάδα» και πρόσθετε χαριτολογώντας… «είδατε τι σημαίνει να πιάνεις σουτ του Μαρουκάκη».

Όταν του είπαν για την αλλαγή προπονητή τόνισε «Ο Τσιώλης ξέρει τα κουμπιά μου και εγώ τα δικά του, όχι ότι είχα πρόβλημα με τον Αναστασιάδη… ένιωθα σαν θηρίο στο κλουβί όσο ήμουν στον πάγκο και έκανα αυτό που έπρεπε… όταν είσαι στον πάγκο και μπαίνεις μέσα πρέπει να αποδείξεις τι αξίζεις για να ξαναπαίξεις και να βοηθήσεις την ομάδα».

Οταν κάποιος τον πείραξε για τα Τρίκαλα που γράφονταν πριν λίγες μέρες ότι θα πάει μεταγραφή είπε… «Και εγώ τα διαβάζω αλλά δεν ξέρω τίποτα. Δεν έχω κάνει καμία συζήτηση. Λένε ό,τι θέλουν, γράφουν ό,τι θέλουν…».

Τον Μαρουκάκη εκτός από την ήττα τον στεναχώρησε και η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας… «Τώρα που πήραμε φόρα βρήκαν να διακόψουν το πρωτάθλημα…. Θα τον κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ να με θυμηθείτε…» έλεγε στους συμπαίκτες.

Η αλήθεια είναι ότι ο Λήμνιος επιθετικός της λαρισινής ομάδας προσπάθησε να υψώσει το ηθικό των παικτών και να πάρουν ψυχολογία από την καλύτερη φετινή εκτός έδρας εμφάνιση.

Και στο τέλος τους έλεγε ότι στο δεύτερο γύρο που θα έχει η ομάδα πιο εύκολο πρόγραμμα θα γίνουν και πολλές νίκες…

Η ΑΕΛ που μέχρι τώρα βασιζόταν σε έναν επιθετικό (τον Ναζλίδη που είναι πρώτος σκόρερ με τρία γκολ) απέκτησε και έναν δεύτερο τον Μαρουκάκη που σίγουρα θα μπορούσε να είχε χριστεί τρεις φορές σκόρερ. Τη μια όταν υποδείχθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ (59'), τη δεύτερη όταν ήταν στην ίδια ευθεία δεν του έδωσε πλεονέκτημα ο βοηθός (πάλι υποδείχθηκε ως οφσάιντ στο 62') και η τρίτη όταν τον σταμάτησε ο Κυριακίδης στην απόκρουση του αγώνα στο 88' που έδωσε και τη νίκη στον Παναιτωλικό.

ΜΠΗΚΕ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Το χθεσινό προπονητικό πρόγραμμα του τεχνικού Σάκη Τσιώλη και των γυμναστών του Κοσμά Στράτου και Κώστα Μαντζιώκα περιελάμβανε χαλάρωμα για όσους αγωνίσθηκαν με τον Παναιτωλικό ενώ οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά και πήρε μέρος και ο Αναστασόπουλος που αποθεραπεύτηκε. Αντίθετα ο Ντοντό συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα και τόσο αυτός όσο και ο Ουρτάδο δεν υπολογίζονται στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ παρά τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Στην προπόνηση δεν πήρε μέρος ο Κόντορ που πήρε τριήμερη άδεια από τη διοίκηση για προσωπικούς λόγους.

Σήμερα στις 4 μ.μ. στις εγκαταστάσεις των Δένδρων θα γίνει οικογενειακό δίτερμα όσων δεν αγωνίσθηκαν, με τους αντίστοιχους της Κ20, ενώ όσοι έπαιξαν στο Αγρίνιο έχουν ρεπό. Το πρόγραμμα της εβδομάδας περιλαμβάνει αύριο αιματολογικές εξετάσεις το πρωί και απογευματινή προπόνηση, την Πέμπτη διπλή προπόνηση, την Παρασκευή πρωινή ενώ το Σάββατο θα υπάρχει πάλι διπλή προπόνηση.

Τέλος την Κυριακή στις 4 μ.μ. θα γίνει φιλικό παιχνίδι φιλικό στα Δένδρα με την Κ20.

ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Ο Φατιόν που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες στον αγώνα του Αγρινίου θα εκτίσει την ποινή του στον αγώνα της 14ης αγωνιστικής στην Ξάνθη με τη φερώνυμη ομάδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass