ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΜΕ 1-0 ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣΛ

Παλικαρίσια πρόκριση για το Συκούριο

* Με το εμφατικό 5-0 ο Αχιλλέας Φαρσάλων πέρασε από τη Ραχούλα *Με 1-0 ο ΠΟΕ έκαμψε στη Νεάπολη την αντίσταση της ομώνυμης ομάδας

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2016 10:30

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Ολοκληρώθηκε χθες η 2η αγωνιστική της Β’ φάσης του κυπέλλου ΕΠΣΛ. Ο Κίσσαβος Συκουρίου πέτυχε παλικαρίσια νίκη με 1-0 στην παράταση, αποκλείοντας τον κατά μία κατηγορία μεγαλύτερο Φαλανιακό, ο Αχιλλέας Φαρσάλων επιβεβαίωσε τον χαρακτήρα του φαβορί και πέρασε με το εμφατικό 5-0 από τη Ραχούλα, ενώ ο ΠΟΕ έκαμψε με 1-0 στο γήπεδο Νεάπολης την αντίσταση της ομώνυμης ομάδας.

Αναλυτικά η χθεσινή αγωνιστική δράση του κυπέλλου ΕΠΣΛ:

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟ 90ΛΕΠΤΟ

Ο Κίσσαβος Συκουρίου θεωρητικά έκανε την έκπληξη της ημέρας, αφού έθεσε νοκ άουτ τον κατά μία κατηγορία μεγαλύτερο Φαλανιακό (1-0), χάρη στο γκολ που πέτυχε στο 105’ ο Μαυρομάτης, ωστόσο επί της ουσίας το χθεσινό αποτέλεσμα στο γήπεδο Συκουρίου δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως έκπληξη και αυτό γιατί το ποδοσφαιρικό συγκρότημα του Δημήτρη Τσέτσιλα, παρουσίασε πολύ καλή εικόνα, ήταν ανταγωνιστικό, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και αν ήταν ουσιαστικό στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να είχε εξασφαλίσει την πρόκριση στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης.

Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, η εικόνα τους δεν ήταν ικανοποιητική, ωστόσο όσο το αποτέλεσμα ήταν «ρευστό» προσπάθησαν να σώσουν την παρτίδα, χωρίς τελικά να το καταφέρουν.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 41’ για λογαριασμό του Κισσάβου, όταν ο Πικούλης, μετά από πάσα στον κενό χώρο, βγήκε τετ α τετ αλλά σούταρε απελπιστικά πάνω από την αντίπαλη εστία, χάνοντας ανεπανάληπτη ευκαιρία.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 44’ με τον Πανταζή, ο οποίος προσπάθησε από πολύ κοντά με το κεφάλι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Γκικούδης παραχώρησε κόρνερ.

Στην επανάληψη η ομάδα που κυριάρχησε επιθετικά ήταν ο Κίσσαβος. Στο 54’ ένα επικίνδυνο φάουλ του Πικούλη, ανάγκασε τον Καλαμάτα να διώξει προσωρινά, ο Σεκνάι διεκδίκησε την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή, ανετράπη από αμυνόμενο, με τους γηπεδούχους να ζητούν πέναλτι και τον διαιτητή κ. Νίτσα να συνεχίζει το παιχνίδι.

Στο 59’ ένα εντυπωσιακό βολέ του Κουκουτσέλου από την αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και κατέληξε άουτ.

Στο 73’ ο Μαυρομάτης ελίχθηκε πολύ ωραία από τα αριστερά, απέφυγε τον αντίπαλό του, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και επιχείρησε σέντρα, όμως ο Καλαμάτας αποσόβησε τον κίνδυνο προ του Σενκάι.

Στο 78’ μετά από λάθος γύρισμα με το κεφάλι του Βαρσάμη, ο Πλιάγκας επιχείρησε ψηλοκρεμαστό πλασέ, στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ ένα λεπτό αργότερα το δυνατό σουτ του Σενκάι πέρασε λίγο πάνω από την αντίπαλη εστία.

Η μόνη καλή στιγμή των φιλοξενουμένων στην επανάληψη σημειώθηκε στο 90’+3’ όταν το επικίνδυνο φάουλ του Λιλολάρι πέρασε ελάχιστα άουτ.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά το 0-0 διατηρήθηκε στο 90λεπτο για να οδηγηθεί το παιχνίδι στην παράταση.

Η φάση που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στην εκπνοή του πρώτου μέρους της παράτασης (105’). Ο Σενκάι εκτέλεσε φάουλ από πλάγια δεξιά, ο Πλιάγκας έπιασε την κεφαλιά και ο επερχόμενος, στο δεύτερο δοκάρι, Μαυρομάτης με κοντινό πλασέ έγραψε το 1-0, το οποίο πανηγυρίστηκε έντονα από τους γηπεδούχους.

Ο Φαλανιακός προσπάθησε να απαντήσει και έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση σε δύο περιπτώσεις. Στο 110’ όταν ο Ι. Κόκκινος, μετά από ασταθή ενέργεια του Γκικούδη, με κοντινή κεφαλιά προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά τελικά ο τερματοφύλακας του Κισσάβου, σε δεύτερο χρόνο, έσωσε την κατάσταση και στο 113’ σε διπλή ευκαιρία με τους Σ. Κόκκινο και Χ. Λυγούρα μέσα στην μεγάλη περιοχή.

Η τελευταία καλή στιγμή του παιχνιδιού σημειώθηκε στο 118’, με τον Λανάρα, μετά από ενέργεια του Πλιάγκα, να βρίσκεται σε θέση βολής και να χάνει σημαντική ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Νίτσας, ο οποίος δεν απέφυγε τα λάθη και είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότερες από τις αποφάσεις του αμφισβητήθηκαν έντονα και από τις δύο ομάδες. Χωρίς προβλήματα οι δύο βοηθοί κ. Νίκζας και Σπανούλης.

ΚΙΣΣΑΒΟΣ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ (Τσέτσιλας): Γκικούδης, Κώτσιας, Σελήνης Αγγέλης, Αλμυτούλης, Καλούσης (106’ λ.τ. Λανάρας), Σενκάι, Μαυρομάτης, Πλιάγκας, Πικούλης (63’ Καπετάνι), Κουκουτσέλος (100’ λ.τ. Σάλα).

ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ (Γιαννακός): Καλαμάτας, Μαχαίρας (46’ Ι. Κόκκινος), Βαρσάμης, Δ. Αλατάς, Πανταζής, Β. Λυγούρας, Φατούρας, Λιλολάρι, Χ. Λυγούρας, Κλούρας (91’ Τσάκε), Ι. Αλατάς (61’ Σ. Κόκκινος).

ΑΝΕΤΑ Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Άνετη πρόκριση για την ομάδα του Αχιλλέα Φαρσάλων η οποία πέρασε με το ευρύ 5-0 από τη Ραχούλα. Οι φιλοξενούμενοι του Τάκη Παραφέστα έκαναν φανερές τις προθέσεις τους από την αρχή ανοίγοντας το σκορ στο 29’ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νεμπεγλέρα, ενώ στο 41’ διπλασίασαν τα τέρματά τους με το κοντινό πλασέ του Λόλα μετά από σέντρα του Μεζίνι.

Οι γηπεδούχοι που κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες απείλησαν στο 37’ με τον Νάστα αλλά ο Κουτσοκέρας βρισκόταν σε ετοιμότητα.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν την επαφή τους με τα αντίπαλα δίχτυα και στο 56’ πέτυχαν το 0-3 με τον Ρέψη (πήρε το ριμπάουντ στην απόκρουση του Παζιάνα στο σουτ του Λόλα), ενώ στο 71’ ανέβασαν τον δείκτη του σκορ σε 0-4 με το πλασέ του Κακαζούκη μετά από ενέργεια του Μεζίνι.

Το τελικό 0-5 διαμόρφωσε στο 86′ ο Καραμπούζης με δυνατό σουτ από τα δεξιά.

ΔΟΞΑ ΡΑΧΟΥΛΑΣ (Αλεξούδης): Παζιάνας, Τζανακούλης, Θεοχαρούλης, Σκάκος, Πιλτσούλης Μ. (73′ Πιλτσούλης) Γ., Καραγκιόζης, Αθανασούλης, Τέγος, Αργυρακούλης (60′ Μηταλούλης), Νάστας (60′ Σταμουλάκης), Γκόγκουρας.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Παραφέστας): Κουτσουκέρας, Περήφανος, Οικονόμου (75′ Τλούπας), Κουμπούρας, Κακαζούκης, Μανιώτης, Νεμπεγλέρας, Μεζίνι (70′ Γιώργης), Λόλας, Ρέψης (63′ Καραμπούζης), Σβερκούλης.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο νεαρός Μηνάς ήταν ο παίκτης κλειδί για την ομάδα του ΠΟΕ στο χθεσινό παιχνίδι στη Νεάπολη κόντρα στην ομώνυμη ομάδα. Ο επιθετικός των φιλοξενουμένων πέτυχε λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους (44’) το γκολ που έκρινε τον νικητή, μετά από ωραία ενέργεια του Νικολαϊδη. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν διευρύνει το σκορ αφού έχασαν σημαντικές ευκαιρίες κυρίως με τον Ματούλα που είχε οριζόντιο δοκάρι στο 53’ αλλά και με τον Συνάπαλο.

Τις δικές της καλές στιγμές είχε και η Νεάπολη, με τους Ευαγγέλου και Μπέη οι οποίοι δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα.

ΝΕΑΠΟΛΗ (Κυζιρίδης): Κουσιάς, Αβραμούλης (75΄Κοτσίρας), Ευαγγέλου (65΄Κοσμάς), Μαυρίδης, Συγκούνας (50΄Ζάρρας), Βράνας, Μπουχλαριώτης, Μανδραβέλης, Μπέης, Ζαφειράκης, Χαρούλης.

Π.Ο.Ε. (Κυρμιτζόγλου): Γκουτζουρέλας, Μπούσιας, Μπαλαμώτης, Περτζιόνι, Καρλιάμπας, Συνάπαλος, Πεπκολάι (78΄Μάρκου), Μενσούρ (57΄λ.τ Τσιάγκος), Ματούλας, Τσένος, Μηνάς (62΄Ουσταμπασίδης).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής του κυπέλλου ΕΠΣΛ και τα ζευγάρια ανά όμιλο, που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην συνέχεια του θεσμού έχουν ως εξής:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Ραχούλα-Αχιλλέας Φ.      0-5

Η 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ολύμπικ/Ν. Καρυές-Αχιλλέας Φ.

Ναρθάκι- Αμπελιά

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Συκούριο-Φαλανιακός    1-0 παρ.

Η 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Γόννοι- Συκούριο

Μαυροβούνι-Φιλοκτήτης

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ

Αγ. Ανάργυροι-Μακρυχώρι          2-1 παρ. (1-1 κ.α.)

Η 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Αγ. Ανάργυροι- Λάρισα 2012

Ηρακλής Λάρ.- Δωτιέας

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ

Νεάπολη-ΠΟΕ    0-1

Η 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ελευθεραί- ΠΟΕ

Δαμασιακός- Βλαχογιάννι

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass