Η ΑΕΛ ΕΧΑΣΕ ΔΙΚΑΙΑ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΜΕ 2-0

Δεν υπάρχει χρόνος για κριτική….

* Ο αγώνας του Σαββάτου είναι κρίσιμος βαθμολογικά και ψυχολογικά

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2016 11:00

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Τρίτη συνεχόμενη ήττα για την ομάδα της ΑΕΛ αυτή τη φορά για τον θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας από τον ΠΑΟΚ με 2-0 στη χθεσινή αναμέτρηση που έγινε στο γήπεδο της Τούμπας.

Μια ήττα που βέβαια δεν αφαιρεί ελπίδες πρόκρισης από την επόμενη φάση αλλά φέρνει μεγάλο προβληματισμό επειδή για μια ακόμα φορά σε εκτός έδρας παιχνίδι υπήρχε άσχημη αγωνιστική εικόνα ειδικά στο πρώτο μέρος που ο Καβουσάκης σταμάτησε του γηπεδούχους από ένα 4 ή 5-0.

Και δεν υπάρχει χρόνος για κριτική αφού το παιχνίδι του Σαββάτου (3 μ.μ., Ael Fc Arena) κόντρα στον Πανιώνιο στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος θα παίξει σημαντικό ρόλο από βαθμολογικής και ψυχολογικής άποψης. Βαθμολογικά η ομάδα θέλει να ανέβει ψηλότερα για να αποφύγει τις περιπέτειες του υποβιβασμού ενώ ψυχολογικά να συνέλθει από τον εθισμό που υπάρχει στις ήττες.

Χθες στο πρώτο μέρος η ΑΕΛ, παρότι ο Αναστασιάδης έδωσε ευκαιρία σε κάποιους παίκτες να αποδείξουν την αξία τους, παρουσιάστηκε όπως στο τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος στα Γιάννενα με τη φερώνυμη ομάδα ασύνδετη χωρίς πάθος με αποτέλεσμα οι παίκτες του ΠΑΟΚ για ένα ημίχρονο να κάνουν πάρτι και αν δεν υπήρχε ο τερματοφύλακας Ζαχαρίας Καβουσάκης και κατά δεύτερο λόγο ο Γιοβάνοβιτς τότε δεν ξέρουμε ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου. Μοναδική δικαιολογία είναι ότι κάποιοι παίκτες βρέθηκαν μαζί για πρώτη φορά ενώ το «βάπτισμα του πυρός» πήραν Ποτουρίδης και Σουλιώτης.

Από την άλλη και ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε με αρκετούς νέους παίκτες αλλά η εικόνα των δύο ομάδων ήταν εντελώς διαφορετική.

Στο δεύτερο μέρος χάρη κυρίως στην είσοδο του Ντέλετιτς η ΑΕΛ πήγε καλύτερα και δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες ενώ στο τέλος θα μπορούσε να είχε πετύχει το γκολ της τιμής.

Σίγουρα το παιχνίδι με τον Πανιώνιο αποτελεί πλέον κριτήριο για την πορεία της ομάδας και κυρίως για να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί με αξιώσεις στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Άγγελος Αναστασιάδης ξεκίνησε το παιχνίδι με τη γνώριμη τακτική του 3-5-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Καβουσάκη, στη άμυνα τους Σουλιώτη, Ποτουρίδη, Γιοβάνοβιτς και πιο μπροστά τους Ναβάρο (δεξιά), Αναστασόπουλο, Λαμπρόπουλο, Βαρέλα και Μονιάκη (αριστερά) ενώ στην επίθεση ήταν οι: Κουτσιανικούλης, Μαρουκάκης.

Στην αρχή η ΑΕΛ φάνηκε να μπήκε καλά αλλά από το 10' και μετά ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε χάνοντας τη μια ευκαιρία μετά την άλλη δείχνοντας ότι ήταν θέμα χρόνου να πετύχει τέρμα κάτι που κατάφερε στο 28' με τον Μυστακίδη.

Όμως συνέχιζε να «βομβαρδίζει» την εστία του Καβουσάκη και πέτυχε ένα δεύτερο γκολ με τον Περέιρα στο 41'.

Από κει και πέρα η ΑΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει με τον Μαρουκάκη αλλά δεν τα κατάφερε. Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ έδειχνε να «πατάει» καλύτερα απ’ ότι στο πρώτο μέρος αλλά ο ΠΑΟΚ με τον Τιάμ έφθασε δύο φορές πάλι κοντά στο γκολ.

Η απάντηση της λαρισινής ομάδας ήταν μια ευκαιρία με τον Ντέλετιτς.

Το τελικό 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ κρίνεται δίκαιο και ίσως το σκορ θα είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις αν δεν υπήρχε ο Καβουσάκης.

ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ

11’ Ο Μπίσεσβαρ δίνει κάθε πάσα στον Περέιρα ο οποίος σουτάρει, η μπάλα βρίσκει το δεξί κάθετο δοκάρι στη συνέχεια το αριστερό αποκρούει ο Καβουσάκης και στη συνέχεια ο Ποτουρίδης σε κόρνερ.

13′ Σύγχυση στην άμυνα μετά από φάουλ του Περέιρα και ο Μυστακίδης από κοντά στέλνει την μπάλα άουτ.

17′ Ο Περέιρα εκτελεί κόρνερ, ο Μαλεζάς πιάνει κεφαλιά και αποκρούει ο Καβουσάκης σε κόρνερ.

18′ Σουτ του Περέιρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, αποκρούει ο Καβουσάκης.

19′ Κόρνερ του Περέιρα από δεξιά, κεφαλιά του Κουλούρη στο πρώτο δοκάρι, αποκρούει πάνω στη γραμμή του τέρματος ο Ναβάρο.

24′ Σουτ του Κουλούρη έξω από τη μεγάλη περιοχή, αποκρούει ο Καβουσάκης.

28’ Ο Περέιρα έδωσε στον Κίτσιου, η μπάλα κοντράρει σε παίκτες και φθάνει στον Μυστακίδη που αφού πρώτα σουτάρει σε αμυνόμενους της λαρισινής ομάδας η μπάλα φθάνει πάλι στον ίδιο που με ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ κάνει το 1-0.

34′. Σουτ του Περέιρα μέσα από τη μεγάλη περιοχή, μπλοκάρει ο Καβουσάκης.

41΄Ο Μπίσεσβαρ βγάζει ωραία κάθετη τον Περέιρα μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο τελευταίος με ωραίο σουτ κάνει το 2-0.

45’+1′: Σέντρα του Κουτσιανικούλη από δεξιά , ο Μαρουκάκης βρέθηκε αμαρκάριστος στη μεγάλη περιοχή αλλά η κεφαλιά του βρήκε στην εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού και κατέληξε άουτ!

47′: Σουτ του Κίτσιου από το ύψος της μεγάλης περιοχής πάνω στην κίνηση στέλνει την μπάλα άουτ.

69′ Ωραίο γύρισμα του Ντέλετιτς, ο Μπρκιτς διώχνει με δυσκολία.

72′ Ο Κουλούρης κάνει πάσα στον Τιάμ στο σημείο του πέναλτι, σουτάρει αλλά αποκρούει ο Καβουσάκης.

80′ Ο Τιάμ κάνει ατομική προσπάθεια φθάνει μέχρι έξω από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της λαρισινής ομάδας.

92′ Σουτ του Ντέλετιτς και αποκρούει εντυπωσιακά ο Μπρκιτς.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ κορυφαίος ο Καβουσάκης που ειδικά στο πρώτο μέρος έκανε σπουδαία εμφάνιση. Με τέτοιες εμφανίσεις αποτελεί εγγύηση για τη λαρισινή ομάδα. Από τους υπόλοιπους αμυντικούς καλύτερος ο Γιοβάνοβιτς, οι άλλοι δεν μπόρεσαν να σταθούν αξιοπρεπώς.

Στη μεσαία γραμμή φάνηκε στο δεύτερο μέρος ο Ναβάρο ενώ ο Λαμπρόπουλος είχε εκλάμψεις στο πρώτο μέρος.

Ο Μαρουκάκης πάλεψε ενώ ο Ντέλετιτς ήταν ο παίκτης που έδωσε πνοή. Οι υπόλοιποι χάθηκαν…

Από τον ΠΑΟΚ Περέιρα και Μπίσεσβαρ ήταν οι κορυφαίοι ενώ γενικά όλοι οι παίκτες στο πρώτο μέρος των γηπεδούχων είχαν υψηλή απόδοση. Μας άρεσαν Κανιάς και Μυστακίδης ενώ ο Μπρκιτς όποτε χρειάστηκε επενέβη σωτήρια.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Εύκολο το έργο του διαιτητή Φωτιάδης (Σερρών) ενώ οι δύο βοηθοί ήρθαν... ισοπαλία αφού ο καθένας είχε από μια λάθος υπόδειξη οφσάιντ σε βάρος παίκτης της λαρισινής ομάδας. Ήταν οι: Νικόλαος Κωτούλας (Σερρών), Σπυρίδων, Βασιλόπουλος (Έβρου).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Μπρκιτς, Κίτσιου, Μαλεζάς, Κρέσπο, Γιαννούλης (74’ Κοροβέσης), Κάνιας (63’ Τσίμιροτ), Χαρίσης, Μπίσεσβαρ, Μυστακίδης (59’ Τιάμ), Περέιρα, Κουλούρης.

ΑΕΛ (Άγγελος Αναστασιάδης): Καβουσάκης, Μονιάκης, Ποτουρίδης, Γιοβάνοβιτς, Ναβάρο, Σουλιώτης, Λαμπρόπουλος, Αναστασόπουλος (67’ Ουρτάδο), Κουτσιανικούλης (46’ Αβραάμ), Μαρουκάκης, Βαρέλα (60’ Ντέλετιτς).

 

ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΚΟΥΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

«Δεν σας φέραμε για γαμπρούς»

* «Αρχή ανάκαμψης με τον Πανιώνιο»

Σε γνωστή ψαροταβέρνα του Πλαταμώνα γευμάτισε στην επιστροφή από τη Θεσσαλονίκη η αποστολή της ΑΕΛ όπου ο ιδιοκτήτης της ομάδας Αλέξης Κούγιας μίλησε σε παίκτες, τεχνική ηγεσία παρουσία του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ λέγοντας: «Είμαι πολύ στεναχωρημένος με τις εμφανίσεις σας σε Κέρκυρα, Λιβαδειά, Γιάννενα και τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή). Δεν σας φέραμε εδώ για γαμπρούς αλλά για να αποδείξετε ότι είστε αντάξιοι ποδοσφαιριστές μιας μεγάλης ομάδας. Είστε οι πιο καλοπληρωμένοι παίκτες στην Ελλάδα αφού άλλες ομάδες χρωστάνε τρεις και τέσσερις μήνες. Δεν θέλω να αλλάξω τακτική και δεν είμαι από τους προέδρους που θα βάλουν φουσκωτούς για να λύσουν τα συμβόλαιά σας. Αν όμως δε μείνω ικανοποιημένος από την απόδοσή σας κάποιοι τον Ιανουάριο θα αποτελέσουν παρελθόν. Βλέπω ομάδες με παίκτες που δεν θέλαμε εμείς το καλοκαίρι να κάνουν μεγάλες νίκες και εμείς να παρουσιάζουμε αυτή την εικόνα. Πρώτος φταίω εγώ γιατί δεν φρόντισα να έχετε δίπλα 24 ώρες το 24ωρο μαζί σας έναν άνθρωπο. Δυστυχώς δεν μπορώ να είμαι ο ίδιος προσωπικά αλλά θα κάνω το καλύτερο δυνατό και αυτό που θέλω από σας είναι να με πείσετε το Σάββατο ότι μπορείτε να είστε οι μεγάλοι παίκτες που χρειάζεται αυτή η μεγάλη ομάδα. Αυτό που θέλω από σας είναι όλη την υπόλοιπη χρονιά να σας απασχολεί μόνο η ΑΕΛ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass