Ο ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ Φ. ΠΕΤΥΧΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ (4-0)

"Ξέσπασε" ο Παλάσκας, έκπληξη από Αστέρα

* Πρώτη νίκη για την ομάδα του Απ. Κορομηλά με το εμφατικό 4-1 επί του ΠΟΕ *Σταθερά στο «ρετιρέ» ο Δωτιέας Αγιάς που έκαμψε με 2-1 την αντίσταση του Φαλανιακού

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2016 11:37

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Με νίκες συνέχισαν οι πρωτοπόροι της Α’ Ερασιτεχνικής, Αχιλλέας Φαρσάλων και Δωτιέας Αγιάς, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της διοργάνωσης, η οποία επιφύλαξε μία μεγάλη έκπληξη, την πρώτη φετινή νίκη του νεοφώτιστου Αστέρα Τυρνάβου με 4-1 επί του ΠΟΕ που συνοδεύτηκε με χατ τρικ του επιθετικού Ε. Γκαραγκούνη.

Στα Φάρσαλα ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο ικανότατος επιθετικός των γηπεδούχων Θανάσης Παλάσκας που με τέσσερα προσωπικά τέρματα έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των «κιτρινόμαυρων» επί της Αναγέννησης Καλοχωρίου (4-0), ενώ στην Αγιά, η ομάδα του Κώστα Τσότσου έκαμψε την αντίσταση του Φαλανιακού με 2-1 και διατήρησε τη θέση της στο «ρετιρέ».

Παραλίγο να σημειωθεί έκπληξη και στη Ν. Πολιτεία, όπου η Αστραπή, αν και προηγήθηκε στο 5ο λεπτό, δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης στο 81’ και μοιράστηκε τελικά τον βαθμό με τη Δήμητρα Γιάννουλης. Η Αμυγδαλέα ξεπέρασε το εμπόδιο του Τυρνάβου 2005 με 3-0, ο Οικονόμος Τσαριτσάνης επικράτησε με 1-0 της Δόξας Βλαχογιαννίου, ο Σμόλικας Φαλάνης πήρε τους τρεις βαθμούς, κερδίζοντας με 2-0 τον Αετό Μακρυχωρίου, ενώ τέλος πολύτιμο έδαφος στον βαθμολογικό πίνακα κέρδισε και η Λάρισα 2012 που νίκησε τη Δόξα Αργυροπουλίου με 1-0.

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αστραπή Ν. Π. - Δήμητρα Γιάνν.               1-1

Αμυγδαλέα - Τύρναβος 2005      3-0

Οικονόμος – Βλαχογιάννι            1-0

Σμόλικας – Μακρυχώρι 2-0

Αχιλλέας Φ. – Καλοχώρι               4-0

Δωτιέας Αγιάς – Φαλανιακός     2-1

Λάρισα 2012 – Αργυροπούλι      1-0

Αστέρας Τυρν.- ΠΟ Ελασσόνας 4-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Αχιλλέας Φ.        21-2       16

Δωτιέας Αγιάς   17-6       16

Αμυγδαλέα        13-6       13

Οικονόμος          6-7          11

Βλαχογιάννι       7-5          10

Δήμητρα Γιάνν.                13-9       10

Σμόλικας             12-8       9

Λάρισα 2012      7-8          8

Αργυροπούλι    10-8       8

Τύρναβος 2005                 5-7          8

ΠΟ Ελασσόνας  9-12       7

Καλοχώρι            8-13       5

Φαλανιακός      9-13       4

Μακρυχώρι        6-13       4

Αστέρας Τυρν. 7-24       3

Αστραπή Ν. Π.  5-14       2

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (22/10, 16:00)

Οικονόμος          -              Αμυγδαλέα

Τύρναβος 2005 – Σμόλικας

Βλαχογιάννι       -              Αχιλλέας Φ.

Μακρυχώρι        -              Δωτιέας Αγιάς

Καλοχώρι            -              Λάρισα 2012

Φαλανιακός      -              Αστέρας Τυρν.

Αργυροπούλι    -              Αστραπή Ν. Π.

Δήμητρα Γιάνν.                -              ΠΟ Ελασσόνας

ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Ο ΠΑΛΑΣΚΑΣ

Με τον Θανάση Παλάσκα να βρίσκεται σε μεγάλη ημέρα ο Αχιλλέας Φαρσάλων επικράτησε με το ευρύ 4-0 της Αναγέννησης Καλοχωρίου. Ο επιθετικός των «κιτρινόμαυρων» άνοιξε το σκορ στο 20ό λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και μέχρι και το 60’ χωρίς ωστόσο να πετύχουν κάτι το ιδιαίτερο. Η ανωτερότητα του Αχιλλέα επισφραγίστηκε στη συνέχεια με τον Θανάση Παλάσκα να σκοράρει στο 61’, στο 65’ και στο 72’ δίνοντας έτσι διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Παραφέστας): Κουτσοκέρας, Καραμπούζης, Κουρούμαλος (55’ Κακαζούκης), Κουμπούρας, Οικονόμου, Νεμπεγλέρας, Παλάσκας, Τλούπας (65’ Μανιώτης), Λόλας, Μεζίνι, Βούλγαρης (75’ Γιώργης).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ (Ταχτιντής): Μαρδάνης, Λιούσκας, Κόκοβας, Νεστορίδης, Τσεκούρας, Έξαρχος, Σαΐτης (46’ Βράκας), Τσιαντούλης (25’ λ.τ. Δούρος), Μπούνα, Δάκτυλας (70’ Σαμπάνης), Σπυρόπουλος.

ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ ΤΟ ΣΕΡΙ ΤΟΥ Ο ΔΩΤΙΕΑΣ

Μία ακόμα νίκη στο ενεργητικό του αυτή τη φορά επί του Φαλανιακού με 2-1 πέτυχε ο Δωτιέας Αγιάς.

Πριν ανοίξει το σκορ στο γήπεδο Αγιάς οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για ένα πέναλτι στον Ι. Κόκκινο ωστόσο ο διαιτητής κ. Μπουμαρσόπουλος είχε αντίθετη άποψη.

Τελικά λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους ο συνήθης ύποπτος Τσατσαλίδης με σουτ άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Αγιάς.

Η απάντηση του Φαλανιακού ήρθε στο 56’, όταν ο Β. Λυγούρας αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε ο Χρ. Λυγούρας από τον τερματοφύλακα Φαρμάκα, το οποίο αμφισβητήθηκε από τους γηπεδούχους.

Τη νίκη στους γηπεδούχους χάρισε στο 81’ ο Μπόντε ο οποίος με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-1, ενώ στο 83’ ακυρώθηκε (για οφσάιντ) γκολ του Τσατσαλίδη.

ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Τσότσος): Φαρμάκας, Τσακάλι, Σούλι, Γούτος Ε. (68’ Φιλιππούλης), Γούτος Ν., Ντακούλας, Νάτσης, Μπόντε, Ραμάι, Παππάς, Τσατσαλίδης.

ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ (Γιαννακός): Καλαμάτας, Μαχαίρας, Γκάζι, Τσάκε, Λιλολάρι, Λυγούρας Β., Πανταζής (85’ Σακελλαρίου), Μπλέντι (75’ λ.τ. Κόκκινος Στ.), Λυγούρας Χρ., Παπαγεωργίου (44’ λ.τ. Αλατάς Ι.), Κόκκινος Ι.

Ο Δ. ΜΑΝΑΚΟΥΣΙΟΣ ΕΙΧΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Με δύο γκολ του Δ. Μανακούσιου, ο Σμόλικας Φαλάνης επικράτησε του Αετού Μακρυχωρίου με 2-0. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 18’ όταν ο Δ. Μανακούσιος αξιοποίησε πέναλτι που κέρδισε ο Κακαβίτσης, ενώ στο 55’ ο ίδιος παίκτης με εκτέλεση φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Για ένα πέναλτι στον Αβέλλα διαμαρτυρήθηκαν οι φιλοξενούμενοι στο 70’, όμως ο διαιτητής κ. Τσακνάκης είχε αντίθετη άποψη.

ΣΜΟΛΙΚΑΣ ΦΑΛΑΝΗΣ (Κακανούλιας): Χάμος, Μανακούσιος Θ., Δωλιάνης, Σκούπρας, Τανάγιας Χρ., Κολοβός Χρ., Κακαβίτσης (85’ Μανδραβέλης), Κόκρας, Παπαδάμος (60’ Γκαλμπογκίνης), Τσιρβούλης (80’ Τανάγιας Β.), Μανακούσιος Δ.

ΑΕΤΟΣ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ (Μπουρνάκας): Μπαταβάνης, Τζίκα (72’ Αβέλλας), Γουγουλιάς (46’ Μπουζώνας), Δάσσιος, Γκαμπέτας, Πυολόπουλος, Τέας, Χριστιανίδης (60’ Τζαβάρας), Γκαραλιάκος, Πάσιος, Φούντας.

ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

Ισόπαλη 1-1 έληξε η αναμέτρηση στη Ν. Πολιτεία ανάμεσα στην Αστραπή, η οποία πήρε τον δεύτερο φετινό βαθμό της και τη Δήμητρα Γιάννουλης.

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν πολύ νωρίς στο σκορ όταν μόλις στο 5ο λεπτό ο Καλτσάς κέρδισε πέναλτι από τον Μπαμπάλη, το οποίο αξιοποίησε ο Μπελάγιας κάνοντας το 1-0.

Η Δήμητρα προσπάθησε να απαντήσει χάνοντας δύο πολύ καλές ευκαιρίες στο 12’ με τον Χατζηγρηγορίου και στο 17’ με τον Σπανό, για να ολοκληρωθεί τελικά το πρώτο μέρος με το 1-0.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι πίεσαν τον αντίπαλό τους, ενώ από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να διαφυλάξουν τα νώτα τους και να διαχειριστούν το ρευστό 1-0 προκειμένου να φτάσουν στην πρώτη τους φετινή νίκη.

Τελικά στο 81’ η «χρυσή» αλλαγή για τον Βασίλη Μπακογιάννη, που ακούει στο όνομα Πατσιωτός δέχθηκε μία κάθετη μπαλιά από τον Χατζηγρηγορίου, μπήκε στη μεγάλη περιοχή από πλάγια θέση και με δυνατό διαγώνιο σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Βακουφτσή ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 76’ απομακρύνθηκε από τον πάγκο των φιλοξενουμένων ο προπονητής Βασίλης Μπακογιάννης για έντονη διαμαρτυρία.

ΑΣΤΡΑΠΗ Ν. ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ (Καφφές): Βακουφτσής, Γιαγιάκος (55’ λ.τ. Κατσαμάκας), Μούτσιος, Παπαμάνος, Μπατζέλας, Κολιοφούτης, Βενέτης, Κυριάκος, Ζαφειρούλης (69’ Ρούσσας), Καλτσάς, Μπελιάγιας (88’ Θεοχάρης).

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (Μπακογιάννης): Κυρανούδης, Μπαμπάλης, Καραγεώργος (46’ Πατσιωτός), Κουρούτσαλης, Εμμανουήλ, Θώμος, Αμπατζίδης, Γκατζούλης (90’ λ.τ. Σινάνι), Χατζηγρηγορίου, Κοταρέλας, Σπανός (82’ Τάσσιος).

ΒΡΗΚΕ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ, ΠΗΡΕ ΤΗ ΝΙΚΗ

Ο Αετός Αμυγδαλέας είχε τις λύσεις απέναντι στον Τύρναβο 2005, είχε ουσία στο παιχνίδι του αφού βρήκε τρεις φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα και πρόσθεσε τρεις ακόμη βαθμούς στο ενεργητικό του.

Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν τον αντίπαλό τους ανοίγοντας το σκορ σχετικά νωρίς στο 9ο λεπτό με το πλασέ του Κουρούκα, ενώ στο 13’ το σουτ του Καρβούνη σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων.

Ο Τύρναβος 2005 ανέβασε στροφές, προσπάθησε να δώσει απάντηση, αλλά στάθηκε άτυχος αφού δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο 82’ ο Κωνσταντίνου έκανε την απόκρουση του αγώνα και κράτησε ανέπαφη την εστία του στο δυνατό σουτ του Καλέση, για να φτάσουμε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης όπου μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Κορλός. Ο επιθετικός των γηπεδούχων στο 86’ έφυγε στην πλάτη αντίπαλης άμυνας και με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και στο 90’ με παρόμοιο τρόπο διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

ΑΕΤΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΑΣ (Λιάπης): Κωνσταντίνου, Χατζηιωαννίδης, Τασούλης, Πολύζος Γραμμένος, Καρβούνης (66’ Ανδριανόπουλος), Δημητρέλης (87’ Παπακωστούλης), Υφαντής, Κουρούκας, Λουκανίκας (57’ Κορλός), Αντωνόπουλος.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (Λόλας): Γραβάνης, Γανός (69’ Βλιώρας), Τζιόλας, Ροντούλης, Γκαντρής, Καρακάνος, Πρατσίλας (83’ Τσακνάκης), Καλέσης, Αυλογιάρης, Κουσάνας (46’ Φιλίππου), Ντονούδης.

ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΔΑΦΟΣ Η ΛΑΡΙΣΑ 2012

Το γκολ του Τσιάκου με πέναλτι (που κέρδισε ο ίδιος) στο 76ο λεπτό αποδείχθηκε αρκετό για να δώσει τη νίκη στην ομάδα της Λάρισας 2012 απέναντι στη Δόξα Αργυροπουλίου. Έτσι το ποδοσφαιρικό συγκρότημα του Νίκου Αργυρούλη πρόσθεσε άλλους τρεις βαθμούς στο ενεργητικό του και κέρδισε πολύτιμο έδαφος στο βαθμολογικό πίνακα.

ΛΑΡΙΣΑ 2012 (Αργυρούλης): Μ. Γεωργούλας, Παντ. Φλώρος, Παν. Βασιλείου, Παν. Κίτσιος, Βαλ. Φλώρος, Θ. Γεωργούλας, Τσιάκος, Γκόλτσος (55’ Παναγ. Φλώρος), Ε. Σκέντζας (58’ Μάντζας), Στρατής (78’ Κόκκινος), Δ. Κίτσιος.

ΔΟΞΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ (Μιχαλές): Μπαχτσινάος Ι, Καρράς, Μπουζούκας (75’ Σιαμαντούρας), Κούλπας, Μάρκου, Χατζής, Μπαχτσιβάνος ΙΙ, Τσούτσας Αλ., Ζάχος, Ριζούλης (83’ Χαρισούλης), Σχοινάς (46’ Κόκκορας).

ΠΗΡΕ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ

Ο Οικονόμος Τσαριτσάνης κέρδισε το ντέρμπι με τη Δόξα Βλαχογιαννίου, χάρη στο γκολ που πέτυχε ο νεαρός μεσοεπιθετικός Δραχαλίβας στο 79ο λεπτό της αναμέτρησης. Η φάση ξεκίνησε από την ωραία εναλλαγή της μπάλας από τους Νάνο-Χάμο, ο τελευταίος τροφοδότησε τον σκόρερ που απέφυγε τον αντίπαλό του και έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία της εστίας των φιλοξενουμένων.

Σε γενικές γραμμές έγινε ένα ισορροπημένο παιχνίδι με τις δύο ομάδες να έχουν τις δικές τους καλές στιγμές, ωστόσο χαμογέλασε η ομάδα που κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και αυτή ήταν ο Οικονόμος Τσαριτσάνης.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κατσάρας): Νούσιας, Σαπάκος, Μόσχος, Νάνος, Μπουμπουνάρας, Καλφούντζος (88’ Σακοράφας), Παπαγιαννούλης, Χάμος, Καραγκούνης, Παληγιάννης (72’ Δραχαλίβας), Φτίκας (65’ λ.τ. Μιφτάρι).

ΔΟΞΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ (Φακίτσας): Μπρέλλας, Γεωργαντζιάς, Βάλλας, Σουφχάρας, Ιωαννίδης, Μήσιος Ν. (75’ Γκουρομπίνος), Αλεξίου, Κοντοθανάσης Βρ. (80’ Θανασούλης), Ζηρδέλης, Τόλιος, Αθανασούλης (75’ Λιόλιος).

ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΡΟΔΙ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ πανηγύρισε χθες ο Αστέρας Τυρνάβου ο οποίος επικράτησε με το εμφατικό 4-1 του ΠΟΕ. Μεγάλος πρωταγωνιστής των γηπεδούχων ο επιθετικός Ε. Γκαραγκούνης που πέτυχε χατ τρικ και οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση τριών πολύτιμων βαθμών.

Οι φιλοξενούμενοι που βρίσκονται σε αναζήτηση νέου τεχνικού προηγήθηκαν στο σκορ στο 17’ με το εύστοχο πέναλτι του Ματούλα.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στην επανάληψη. Αρχικά στο 48’ ο Γ. Μπαντής με φάουλ ισοφάρισε σε 1-1, ενώ από κει και πέρα ανέλαβε δράση ο Ε. Γκαραγκούνης, ο οποίος στο 55’ έδωσε το προβάδισμα στον Αστέρα 2-1, ενώ στο 64’ και στο 70’ διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (Κορομηλάς): Ν. Μπαντής, Αν. Πάσιος, Β. Πάσιος, Λάζος, Γαλάνης, Χ. Γκαραγκούνης, Τάκης (80’ Μαυρίδης), Ι. Γκαραγκούνης (35’ λ.τ. Καρακώστας), Ε. Γκαραγκούνης, Γ. Μπαντής (85’ Ισούφης), Κ. Τσακίρης.

ΠΟΕ (Κυρμιτζόγλου): Μαστοροδήμος, Μπούσιας, Νικολαΐδης, Καρλιάμπας, Περτζιόνι (46’ Μπαρλαγιάννης), Μάρκου, Πάτσης (46’ Μισούρ), Ματούλας, Τσιάγκος, Συνάπαλος, Μπαλαμούτης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass