ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εκδήλωση για τα σύμβολα του Ολυμπισμού

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2016 11:14

Εκδήλωση με μικρό αθλητικό περιεχόμενο (οι παρουσίες που θύμιζαν αθλητικά ολυμπιακά δρώμενα ήταν η 8η ολυμπιονίκης της Αθήνας στη δισκοβολία Τυρναβίτισσα Κατερίνα Βόγγολη αλλά και η συμμετέχουσα στο Λονδίνο Λαρισαία αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής Βασιλεία Ζάχου)

πραγματοποιήθηκε χθες στο αμφιθέατρο του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας από το Δίκτυο «Περραιβία», το Δίκτυο Εθελοντικών Διοργανώσεων και τον σύλλογο καλών τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας και του Συλλόγου Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα Ολυμπιακά Σύμβολα, τον Ολυμπιακό Ύμνο (120 χρόνια) και στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία (80 χρόνια).

Επίσης υπήρξε ομιλία της προέδρου της επιτροπής της Unesco Λάρισας κ. Θοδώρας Κάλλα για την ανάδειξη από την Unesco του Ολυμπιακού Ύμνου, του Κωστή Παλαμά σε παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά ενώ παρουσιάστηκε το δίγλωσσο βιβλίο-λεύκωμα του συγγραφέα και προέδρου του Συλλόγου «Κωστής Παλαμάς» Θεόδωρου Μαλλιά.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από τους γνωστούς καλλιτέχνες Σπύρο Καβαλιεράτο, Ιωάννα Σιωπούδη ενώ υπήρξε και ξενάγηση στον χώρο του Διαχρονικού Μουσείου στο κομμάτι των Ολυμπιονικών.

Την εκδήλωση μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Λάρισας, ο αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Παιδής, οι αντιδήμαρχοι Αλέξης Μπατζιανούλης, Δημήτρης Δεληγιάννης, ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Πινακάς, η προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Σταυρούλα Σδρόλια, ο αστυνομικός υποδιευθυντής Λάρισας κ. Κυριάκος Παπαδόπουλος, το πρώην μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Λαρισαίος Γιώργος Στουκογεώργος, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας Σπύρος Μπαρμπούτης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Διαχρονικού Μουσείου κ. Γιάννης Σιούλας και άλλοι.

Η εκδήλωση που κράτησε αρκετό χρόνο (μάλιστα το Διαχρονικό Μουσείο έκλεισε τις πύλες του μια ώρα αργότερα) αναλώθηκε περισσότερη ώρα στον Κωστή Παλαμά για την συγγραφή του Ολυμπιακού Ύμνου.

Στα αξιοσημείωτα ότι στο πλαίσιο του ολυμπισμού υπήρξαν εκτός της αίθουσας ορισμένες δάδες λαμπαδηδρομίας που μεταφέρθηκαν από τον Δήμο Λαρισαίων και έργα καλλιτεχνών με θέμα τον ολυμπισμό.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass