ΟΙ ΜΙΚΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΠΣΛ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Πρωτιά μέσα από το καλό ποδόσφαιρο

* Γ. Καμάκας: «Έχουμε καταλήξει σ’ ένα γκρουπ 30-32 ποδοσφαιριστών για όλη τη χρονιά, οι οποίοι επιλέχθηκαν μέσα από έναν μεγάλο αριθμό παιδιών που δοκιμάσαμε»

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2016 10:36

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Μέσα σ’ ένα καινούργιο αγωνιστικό σκηνικό αλλά και με διαφορετικούς από τους συνηθισμένους αντιπάλους οι Μικτές ομάδες της ΕΠΣΛ θα δώσουν τη φετινή τους μάχη αρχικά για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον 3ο όμιλο και στη συνέχεια για τη συμμετοχή τους στον τελικό.

Οι αλλαγές που έλαβαν χώρα στη φετινή προκήρυξη και κυρίως η κατάργηση των Περιφερειακών Μικτών (αφού η Μικτή της κάθε Ένωσης θα προχωρήσει η ίδια μέχρι τον τελικό) καθιστούν απαραίτητη τη συγκρότηση ισχυρών αγωνιστικών συνόλων ικανών να ανταποκριθούν στους υψηλούς στόχους που θέτουν οι ομάδες Νέων και Παίδων της Λάρισας, με γνώμονα πάντα τις μεγάλες επιτυχίες του παρελθόντος (κατάκτηση τίτλων και συμμετοχής σε τελικούς).

Με το τελευταίο φιλικό παιχνίδι την περασμένη Τετάρτη ολοκληρώθηκε ουσιαστικά ο κύκλος της προετοιμασίας, ενόψει της πρεμιέρας την ερχόμενη Τετάρτη στην οποία οι ομάδες της Λάρισας θα δοκιμαστούν στην Άρτα κόντρα στις αντίστοιχες ομάδες της ομώνυμης Ένωσης.

Η φιλοσοφία για τους δύο Ενωσιακούς τεχνικούς Γ. Καμάκα και Γ. Κεραμάρη διατηρήθηκε η ίδια, δηλαδή η επιλογή ενός γκρουπ ποδοσφαιριστών που θα χρησιμοποιηθούν ολόκληρη τη σεζόν οι οποίοι επιλέχθηκαν μέσα από ένα μεγάλο συγκριτικά αριθμό παιδιών που δοκιμάσθηκαν τον Σεπτέμβριο σε ολόκληρο τον νομό.

Το ζητούμενο για τις ομάδες της Λάρισας είναι να δείξουν έτοιμες μπροστά στις νέες απαιτήσεις του πρωταθλήματος και στις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει ο 3ος όμιλος. Καινούργιοι αντίπαλοι όπως οι Κέρκυρα, Θεσπρωτία, Ήπειρος, Άρτα, Πρέβεζα-Λευκάδα, μονοί αγώνες που σημαίνει ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα ρεβάνς σε περίπτωση ατυχούς αποτελέσματος, αλλά και αποστολές σε μακρινούς συγκριτικά προορισμούς (που σημαίνει κουραστικά ταξίδια, διανυκτερεύσεις κλπ.) και άγνωστες έδρες.

Ήδη για τον αγώνα της πρεμιέρας η αποστολή της ΕΠΣΛ θα μεταβεί στην Άρτα μία ημέρα νωρίτερα όπου και θα διανυκτερεύσει. Η τελευταία προπόνηση των ομάδων της ΕΠΣΛ έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 18 του μηνός στις 15.00 στο Larisa Sport Center και στις 16.30 η αποστολή θα αναχωρήσει για την Άρτα.

«Έχουμε καταλήξει σ’ ένα γκρουπ 30-32 ποδοσφαιριστών για όλη τη χρονιά -και όχι μόνο για τον αγώνα της πρεμιέρας- καθώς βασική μας επιδίωξη είναι να δώσουμε ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά. Όπως και την περσινή σεζόν έτσι και φέτος είδαμε περισσότερα από 70 παιδιά συν έναν αρκετά μεγάλο αριθμό παικτών από Ελασσόνα και Φάρσαλα. Το επίπεδο μπορώ να πω ότι είναι αρκετά καλό, ενώ εκείνο που μας χαροποιεί ιδιαίτερα είναι ότι υπάρχει διάθεση και όρεξη. Όλα τα παιδιά προσπαθούν να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό γιατί θέλουν να αγωνιστούν στις Μικτές ομάδες» σχολίασε ο Ενωσιακός τεχνικός Γιώργος Καμάκας μιλώντας για τον σχεδιασμό της φετινής περιόδους και τους στόχους των Μικτών ομάδων και πρόσθεσε:

«Για μία ακόμα χρονιά σημειώθηκαν αλλαγές στην προκήρυξη. Συμπεριληφθήκαμε σ’ έναν μεγάλο όμιλο με επτά ομάδες, και σύμφωνα με την κλήρωση –αφού τα παιχνίδια δεν είναι διπλά- θα δώσουμε τρεις εντός και τρεις εκτός αναμετρήσεις. Ο στόχος μας πάνω απ’ όλα είναι να παίξουμε καλό και ελκυστικό ποδόσφαιρο, το οποίο να συνδυάσουμε με την πρωτιά στη βαθμολογία.

Θέλουμε να τονίσουμε, μία ακόμα φορά, ότι οι μικτές Λάρισας είναι ένα βήμα για τη μετέπειτα εξέλιξη των παιδιών σε σωματεία πιο οργανωμένα. Για παράδειγμα σχεδόν όλη η περσινή Μικτή Νέων έχει μεταπηδήσει στις Κ17 και Κ20 της ΑΕΛ, ενώ δύο ποδοσφαιριστές βρίσκονται στην Κ17 του Ολυμπιακού».

Για τις αλλαγές στο φετινό πρωτάθλημα ο Γιώργος Καμάκας τόνισε:

«Ήταν κάτι που το θέλαμε από πέρσι γιατί βοηθάει στην ομοιογένεια των ομάδων. Χρειάζεται χρόνος για να «χτιστεί» μία ομάδα. Μ’ αυτό τον τρόπο οι ποδοσφαιριστές έχουν τη δυνατότητα να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους, σε σχέση με το προηγούμενο σύστημα που ναι μεν επιλέγονταν οι καλύτεροι αλλά οι παίκτες αγωνιστικά δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους και οι Περιφερειακές ομάδες δεν είχαν ομοιογένεια. Θεωρώ ότι ήταν ένα σύστημα εις βάρος της απόδοσης της ομάδας και της ατομικής.

Τόσο η Μικτή Νέων όσο και η Μικτή Παίδων είναι ουσιαστικά καινούργιες ομάδες. Θα προσπαθήσουμε να αντεπεξέλθουμε στα νέα στοιχεία του πρωταθλήματος και σε κάθε παιχνίδια θα στοχεύουμε στο καλό ποδόσφαιρο και μέσα από αυτό στους βαθμούς ή τον βαθμό. Από την εικόνα των φιλικών αγώνων είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, κυρίως από την από προσπάθεια παιδιών» κατέληξε ο Γιώργος Καμάκας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΕΠΣΛ

19/10: ΕΠΣ Άρτας-ΕΠΣ Λάρισας

02/11: ΕΠΣ Λάρισας-ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας

16/11: ΕΠΣ Τρικάλων-ΕΠΣ Λάρισας

30/11: ΕΠΣ Λάρισας (ρεπό)

21/12: ΕΠΣ Λάρισας-ΕΠΣ Ηπείρου

11/01: ΕΠΣ Κέρκυρας-ΕΠΣ Λάρισας

18/01: ΕΠΣ Λάρισας-ΕΠΣ Θεσπρωτίας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass