ΣΤΗΝ 36η ΑΝΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ

Θέαμα στο βουνό των Κενταύρων

* Μάριος Ηλιόπουλος, Κώστας Λαζαρίδης και Αντώνης Σταφυλοπάτης ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2016 8:53

Με την παρουσία πολλών θεατών οι οποίοι θαύμασαν τα αγωνιστικά περάσματα στο βουνό των Κενταύρων, δόθηκε η συνέχεια στο Πρωτάθλημα Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων.

Η 36η Ανάβαση Πορταριάς που διεξήχθη στο Πήλιο, αποτέλεσε τον 7ο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων. Ο αγώνας που διοργανώνεται παραδοσιακά από το Σωματείο «Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου» (Λ.Α.Β.), είναι ένας από τους πιο κλασικούς του αγωνιστικού ημερολογίου και συγκεντρώνει πάντοτε, πολλές συμμετοχές. Έτσι έγινε και φέτος, με 96 οδηγούς να είναι παρόντες σε ένα ενδιαφέρον αγωνιστικό διήμερο, γεμάτο με συναγωνισμό και θέαμα στη διαδρομή των 3,1 χιλιομέτρων, η οποία προσέλκυσε μάλιστα πολλούς θεατές.

Για ακόμη μια φορά, ο άτυπος ταχύτερος χρόνος της ημέρας, καθώς στις Αναβάσεις δεν υπάρχει Γενική Κατάταξη, επιτεύχθηκε από οδηγό της Κατηγορίας Formula Saloon. Ο λόγος για τον Μάριο Ηλιόπουλο (Ford Fiesta WRC, FST) ο οποίος κατέκτησε τη νίκη και ταυτόχρονα τον τίτλο. Τον ακολούθησε ο Κωνσταντίνος Λαζαρίδης (Mitsubishi Lancer EVO VIII, FST), ενώ το βάθρο της Formula Saloon συμπλήρωσε ο Αντώνης Σταφυλοπάτης με το γνωστό Opel Astra OPC, που πρώτευσε στην κλάση του (FST2) και κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο για το 2016.

Ο Αντώνης Σταφυλοπάτης είχε μια επιτυχημένη χρονιά στο Πρωτάθλημα Αναβάσεων, κέρδισε τις 4 από τις 6 αναβάσεις που συμμετείχε, ενώ σε 2 αγώνες είχε τη 2η θέση. Έτσι με τη νίκη του στην Πορταριά στέφθηκε και μαθηματικά Πρωταθλητής για το 2016 στην κλάση του έναν αγώνα πριν το τέλος του Πρωταθλήματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass