Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΖΟΥΛΙΟΥΣ ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ ΣΤΗΝ «Ε.τ.Δ.»

Αθλητικά έργα 270.000 ευρώ και προσλήψεις...

*Η Θεσσαλία στην πρώτη θέση σε αθλητικές εγκαταστάσεις ανά κάτοικο *Τα νέα κριτήρια για τη χρηματοδότηση των αθλητικών ομοσπονδιών *Αρχίζει να αξιοποιείται το ΕΣΠΑ αθλητισμού

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2016 11:57
Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Τζούλιους Συναδινός με τον συντάκτη της «Ε» Σωτ. Κέλλα Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Τζούλιους Συναδινός με τον συντάκτη της «Ε» Σωτ. Κέλλα

Του Σωτ. Κέλλα

«Στη Λάρισα εγκρίθηκαν αθλητικά έργα 270.000 ευρώ και προσλήψεις στο ΕΑΚ». Σε μια εποχή που όλα βυθίζονται στην ύφεση ήρθε μια νότα αισιοδοξίας για τον νομό Λάρισας από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Τζούλιους Συναδινό σε μια μίνι συνέντευξη που έδωσε στην «Ελευθερία της Δευτέρας»

που προανήγγειλε έργα για την αθλητική ανάπτυξη του νομού.

Αυτά τα έργα είναι ανεξάρτητα από εκείνα που βρίσκονται σε εξέλιξη και πρόκειται για καινούργια που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και αφορούν 38.000 ευρώ για το «Θεσσαλικό», 50.000 ευρώ για το γήπεδο «Κουκουλίτσιου-Μουσιάρη», 50.000 ευρώ για το γήπεδο Νεάπολης, 70.000 ευρώ για το βοηθητικό γήπεδο των Γόννων του Δήμου Τεμπών και 72.000 ευρώ για το Αλκαζάρ που θα αφορούν έργα στο ταρτάν.

Παράλληλα δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η πρόσληψη δυο υπαλλήλων στο ΕΑΚ Λάρισας με βάση τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 2008 και αφορούν θέσεις εργάτη και τεχνίτη.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ

Μέχρι τέλη Οκτωβρίου όπως μας αποκάλυψε ο ΓΓΑ θα έρθει στη Λάρισα και συγκεκριμένα στα Αμπελάκια όπου θα κάνει εγκαίνια γηπέδου ενώ πιθανόν να βρίσκεται σε αυτά και ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής εφόσον το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις του.

ΠΡΩΤΗ Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Από κει και πέρα ο Τζούλιους Συναδινός μας έδωσε σχετικό πίνακα όπου η Θεσσαλία κατέχει μια εντυπωσιακή πρωτιά. Συγκεκριμένα είναι η πρώτη Περιφέρεια σε σύνολο αθλητικών εγκαταστάσεων με βάση τον πληθυσμό και η αναλογία των τετραγωνικών μέτρων αθλητικών εγκαταστάσεων ανά κάτοικο βρίσκεται στο 17,20 ενώ η δεύτερη Πελοπόννησος έχει 14,98.

Ο κ. Συναδινός μας είπε ότι αυτό οφείλεται στα πολλά γήπεδα ποδοσφαίρου που έχει η Θεσσαλία αφού την ευνοεί η γεωγραφική της μορφολογία και δεν σημαίνει ότι δεν έχει ανάγκη από κλειστούς χώρους που εκεί δείχνει να υστερεί. Μάλιστα μας είπε ότι σύντομα η ΓΓΑ θα βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να δώσει αναλογία ανοιχτών και κλειστών χώρων γιατί μπορεί μια Περιφέρεια να έχει υπερβολικά γήπεδα ποδοσφαίρου αλλά καθόλου κλειστά γυμναστήρια ή κολυμβητήρια.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ

Ένα σημαντικό στοιχείο που έρχεται πλέον από τη νέα χρονιά είναι οι αλλαγές στις επιχορηγήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών καθώς πλέον θα υπάρχει μοριοδότηση. Συγκεκριμένα 430 βαθμούς θα έχουν αναπτυξιακά, λειτουργικά, ποιοτικά κριτηρια και θα αφορούν το 40% της ετήσιας επιχορήγησης, τα οικονομικά και διοικητικά κριτήρια θα έχουν το 20% της επιχορήγησης ενώ το υπόλοιπο θα αφορά διεθνείς διοργανώσεις που θέλει κάθε ομοσπονδία να πραγματοποιήσει για να προβάλλει το άθλημά της.

ΕΣΠΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Μια μεγάλη καινοτομία πλέον αποτελεί το γραφείο ΕΣΠΑ Αθλητισμού που ήδη εξασφάλισε 16 εκατομμύρια ευρώ και τα 800.000 ευρώ θα δοθούν για την ψηφιοποίηση του μητρώου σωματείων που ανήκουν στη δύναμη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Ο Τζούλιους Συναδινός κατά τη διάρκεια του 3ου Θερινού Σχολείου του ΠΣΑΤ τόνισε ότι αθλητισμός δέχθηκε μεγάλο πλήγμα από την απώλεια του 33% του ΟΠΑΠ αλλά και τη απαίτηση της Τρόικας για 10% παρακράτηση για το χρέος από τα κονδύλια του αθλητισμού και οι οφειλές προς τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις απορροφούν ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων που θα μπορούσαν να καταλήξουν στον αθλητισμό.

ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Τέλος ο κ. Τζούλιους Συναδινός είπε ότι οι μεταβιβαστικές πληρωμές (στον κωδικό μπαίνουν όλα τα χρήματα Μαζικού αθλητισμού, αυτά για τις ομοσπονδίες, τους αθλητικούς φορείς, για τα 19 εθνικά γυμναστήρια, συν τα δύο χιονοδρομικά κέντρα. Τα χρήματα για τα γήπεδα ΟΑΚΑ, ΣΕΦ και Καυταντζόγλειο, αλλά και οι οικονομικές επιβραβεύσεις για τους αθλητές και όλα τα σχετικά με την ανάπτυξη του αθλητισμού φέτος δεν έχουν καμία παρακράτηση και έχουν ύψος 39 εκατομμύρια ευρώ με τις ομοσπονδίες από τέλη Αυγούστου να έχουν πάρει όλα τα χρήματα ενώ το 2015 η παρακράτηση ήταν μόλις 5% από το αρχικό 10% που προέβλεπε το μεσοπρόθεσμο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass