ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ(16:00)

Μεγάλο παιχνίδι στη Φιλιππούπολη

*Οι «κυανόλευκοι» θέλουν να πετύχουν την 4η συνεχόμενη νίκη τους

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2016 7:09

Πολύ σημαντικό παιχνίδι διεξάγεται σήμερα και ώρα 16:00 στο γήπεδο της Φιλιππούπολης, όπου ο Απόλλων Λάρισας θα αντιμετωπίσει τον πάντα υπολογίσιμο και επικίνδυνο Πιερικό.

Δύο ομάδες με τη δική τους ιστορία, με βαριά φανέλα και οι οποίες ανέδειξαν ποδοσφαιριστές που έκαναν καριέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η σημερινή αναμέτρηση έχει ενδιαφέρον από κάθε άποψη, καθώς νυν παίκτες του Απόλλωνα όπως οι Φιρινίδης, Ιορδανίδης, Γεωργίου, Ανδρέου πέρυσι αγωνίζονταν στην ομάδα της Κατερίνης, ενώ ο νυν τεχνικός του Πιερικού Μιχάλης Ζιώγας με τον συνεργάτη του Μιχάλη Μπίζιο, ήταν πέρυσι στην τεχνική ηγεσία του φιλιππουπολίτικου σωματείου και συνέβαλαν τα μέγιστα για την επιστροφή της ομάδας μετά από πολλά χρόνια, στη Γ΄Εθνική κατηγορία.

Οι δύο ομάδες είχαν να συναντηθούν σε επίσημη διοργάνωση εδώ και 13 χρόνια, κάτι που ασφαλώς και αυτό δεν περνά απαρατήρητο.

Ο Απόλλωνας με πολύ καλή ψυχολογία και χωρίς κανένα πρόβλημα θέλει να κάνει το 4χ3, με τη διοίκηση να καλεί τους Λαρισαίους φιλάθλους καθώς δεν αγωνίζεται η ΑΕΛ σήμερα και είναι ευκαιρία να βοηθήσουν με την παρουσία τους, τη δεύτερη τη τάξει ποδοσφαιρική ομάδα της θεσσαλικής πρωτεύουσας.

Στην αποστολή που συγκροτήθηκε μετά τη χθεσινή πρωινή προπόνηση, συμπεριλήφθηκαν από τον Σάκη Θεοδοσιάδη που ζήτησε σοβαρότητα και πειθαρχία, οι παρακάτω ποδοσφαιριστές: Φιρινίδης, Σταυράκης, Σάββας, Παπαδόπουλος, Ιορδανίδης, Χολέβας, Ανδρέου, Ιβανίδης, Διβανές, Σουλίδης, Αγρόδημος, Κυριάκος, Γεωργίου, Καμπλιώνης, Καμπέρης, Σαχινίδης, Πέντα, Γιαννακόπουλος και Συράκος.

Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ

Χωρίς προβλήματα θα παραταχθεί και ο Πιερικός, καθώς ο τεχνικός Μιχάλης Ζιώγας έχει στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές. Η ομάδα της Κατερίνης που έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ στο πρωτάθλημα, θα επιδιώξει να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα. Την αποστολή απαρτίζουν οι παρακάτω 20 ποδοσφαιριστές: Σολεϊμέζογλου, Βιτζάνι, Μπαρούτας, Λούγκος, Κραγιόπουλος, Παναγιωτίδης, Μάρκου, Λαζόπουλος, Παπαδόπουλος, Τριανταφυλλίδης, Τριανταφύλλου, Παρδάλης, Γελαδάρης, Γαλανόπουλος, Κοκονόζι, Καμαρά, Κρις, Συμεωνίδης, Αχείμαστος και Κωνσταντίνος Καραμανώλας.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Έντεκα φορές έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν ο Απόλλων Λάρισας τον Πιερικό, τον οποίο  αντιμετωπίζει σήμερα στο γήπεδο της Φιλιππούπολης, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου.

Δέκα αναμετρήσεις είναι για πρωταθλήματα και μια για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, με τους Κατερινιώτες συνολικά να υπερέχουν έχοντας έξι νίκες.

Τέσσερις φορές αναδείχτηκαν νικητές οι Απολλωνιστές και ένα παιχνίδι έληξε ισόπαλο.

Όσον αφορά στα παιχνίδια με γηπεδούχο τον Απόλλωνα, η λαρισινή ομάδα έχει το πάνω χέρι στις επιτυχίες με τρεις νίκες, μια ισοπαλία και μια νίκη για τον Πιερικό τη σεζόν 2002-2003, οπότε και είναι το τελευταίο παιχνίδι στην προϊστορία των δυο ομάδων, μέχρι το σημερινό  ματς.

Αναλυτικά η προϊστορία των αγώνων Απόλλων Λάρισας-Πιερικός:

-02-01-1980, Εθνικό Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα, 15η αγωνιστική: Πιερικός-Απόλλων Λάρισας      1-0

-11-05-1980, Εθνικό Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα, 34η αγωνιστική: Απόλλων Λάρισας-Πιερικός         1-0

-05-10-1994, Κύπελλο Ελλάδος (Φάση ομίλων), 3η αγωνιστική: Πιερικός-Απόλλων Λάρισας 2-1

-22-12-1996, Πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής, 12η αγωνιστική: Απόλλων Λάρισας-Πιερικός       4-1

-14-05-1997, Πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής, 29η αγωνιστική: Πιερικός-Απόλλων Λάρισας       1-2

-12-11-1997, Πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής, 4η αγωνιστική: Απόλλων Λάρισας-Πιερικός       0-0

-01-04-1998, Πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής, 19η αγωνιστική: Πιερικός-Απόλλων Λάρισας       1-0

-21-10-2001, Εθνική Ερασιτεχνική, 6η αγωνιστική: Απόλλων Λάρισας-Πιερικός       4-1

-24-02-2002, Εθνική Ερασιτεχνική, 23η αγωνιστική: Πιερικός-Απόλλων Λάρισας       1-0

-22-12-2002, Περιφερειακό πρωτάθλημα, 14η αγωνιστική: Πιερικός-Απόλλων Λάρισας       3-0

-04-05-2003, Περιφερειακό πρωτάθλημα, 31η αγωνιστική: Απόλλων Λάρισας-Πιερικός       0-1

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Βαγγέλης Γρατσάνης από την Ένωση Τρικάλων, ορίσθηκε να διευθύνει την σημερινή  αναμέτρηση μεταξύ του Απόλλωνα Λάρισας και του Πιερικού, που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Φιλιππούπολης.

Συνεργάτες του θα είναι οι κ.Μάνασης (Τρικάλων), Παπαλίτσας (Καρδίτσας) και παρατηρητής διαιτησίας ο κ.Γεώργιος Λιαχούδης(Μακεδονίας).

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

(Ώρα έναρξης 16:00)

-Διαγόρας Σεβαστής-Ένωση Ιστιαίας (15:00):

-Απόλλων Λάρισας-Πιερικός

-Αστέρας Πετρίτη-Νίκη Βόλου

-Θεσπρωτός-Εθνικός Φιλιππιάδας

-Καραϊσκάκης-Τηλυκράτης Λευκάδας

-Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου -Πύδνα Κίτρους

-Ολυμπιακός Βόλου-Αμβρακία Κωστακίων

-Ρήγας Φεραίος-Αχιλλέας Νεοκαισάρειας

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Γυναίκα προπονητής

στον Αχιλλέα

Νεοκαισάρειας

Την ευκαιρία της διάκρισης θα δώσει ο πρόεδρος του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας στην προπονήτρια Ανθούλα Σαββίδου (κάτοχος UEFA B΄) να ξεκινήσει την πρωταγωνιστική της καριέρα σε ένα ημιεπαγγελματικό ποδόσφαιρο, όπως είναι αυτό της Γ΄εθνικής στη χώρα μας.

Με τη φυγή του Νίκου Θεοδοσιάδη στην ΑΕ Καραϊσκάκη με τη σύμφωνη γνώμη του Γιώργου Γαβρίδη, η θέση του πρώτου προπονητή «ορφάνεψε» στην ομάδα της Κατερίνης.

Έτσι στον πάγκο της ομάδας του Αχιλλέα για το σημερινό παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ρήγα Φεραίο στο Βελεστίνο του Βόλου, θα καθίσει η μέχρι πρότινος βοηθός του Νίκου Θεοδοσιάδη, Ανθούλα Σαββίδου στην παρθενική της παρουσία ως πρώτη προπονήτρια της ομάδας της Πιερίας.

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass