ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α2 ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Πρεμιέρα για ΑΕΛ, ΓΣΛ

*Τον Αμύντα Δάφνης υποδέχονται οι «βυσσινί» στο κλειστό της Νεάπολης (17.00) *Στο κλειστό του Μετς κόντρα στο Παγκράτι δοκιμάζονται οι «πράσινοι»

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2016 8:59

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Ανοίγει σήμερα η αυλαία του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α2 Εθνικής κατηγορίας, με τους δύο εκπροσώπους της Λάρισας, την ΑΕΛ και τον Γυμναστικό να δηλώνουν πανέτοιμοι για ένα ελπιδοφόρο και φιλόδοξο ξεκίνημα.

Για τους «βυσσινί» είναι μία ιστορική στιγμή καθώς για πρώτη φορά θα δώσουν το «παρών» στο δεύτερο τη τάξει Εθνικό πρωτάθλημα μπάσκετ, ενώ για τους «πράσινους» η επανεμφάνισή τους στα κορυφαία πρωταθλήματα μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα, σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας περιόδου.

Ο μαραθώνιος που ξεκινά σήμερα θα είναι ιδιαίτερα απαιτητικός, ωστόσο στα στρατόπεδα των λαρισινών εκπροσώπων επικρατεί αισιοδοξία για την τελική επίτευξη των στόχων τους.

Στο κλειστό της Νεάπολης η ΑΕΛ θα φιλοξενήσει (17.00) τον Αμύντα Δάφνης, ενώ την ίδια ώρα ο Γυμναστικός θα δώσει την πρώτη του εκτός έδρας μάχη με αντίπαλο το Παγκράτι (ο αγώνας θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών).

Αναλυτικά:

Η πρώτη σπουδαία στιγμή της φετινής περιόδου για την ΑΕΛ πλησιάζει. Οι «βυσσινί» υποδέχονται τον Αμύντα Δάφνης και θέλουν να ξεκινήσουν με το δεξί τη φετινή προσπάθεια. Όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι για το πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος και στη διάθεση του τεχνικού επιτελείου της ΑΕΛ.

Ο προπονητής Αβραάμ Παπαδόπουλος μιλώντας για τη σημερινή πρεμιέρα χαρακτήρισε το παιχνίδι δύσκολο με αρκετές ιδιαιτερότητες. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «από τη μία είναι η πρεμιέρα, και από την άλλη ο αντίπαλος, με τον οποίο είμαστε αγωνιστικά γνωστοί από την περασμένη σεζόν. Είναι μία ομάδα «σκληρή», με μεγάλη ομοιογένεια και εμπειρία. Εμείς προετοιμαστήκαμε γι' αυτό το παιχνίδι με προσήλωση στο πλάνο μας όλη την περασμένη εβδομάδα. Θα πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι, ήρεμοι, έτσι ώστε να οδηγήσουμε το παιχνίδι εκεί που είμαστε καλύτεροι και να αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικότητα όλες τις καταστάσεις που θα προκύψουν. Και αν θέλουμε το κάτι παραπάνω, αυτό μόνο οι φίλαθλοί μας μπορούν να μας το δώσουν».

Για τον Κώστα Σαριμπαλίδη, εκ των αρχηγών της ΑΕΛ φέτος, τα πράγματα δεν είναι διαφορετικά: «Είναι η στιγμή που όλοι περιμέναμε και προετοιμαζόμασταν. Έφτασε! Και για εμάς μέσα στο παρκέ, και για όσους τρέχουν γύρω από την ομάδα. Έχουμε δουλέψει σκληρά στην προετοιμασία και πιστεύουμε πως η ομάδα μας θα έχει πολλές δυνατότητες. Και θα μπορούμε να τα καταφέρουμε εφόσον ο κόσμος αγκαλιάσει την προσπάθειά μας στη νέα πρόκληση της Α2. Για την ΑΕΛ, για τη Λάρισα».

Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Σαριμπαλίδης, Μπεχλιβάνος, Καρατάσιος, Σταμπουλής, Παπαχρήστος, Δεληγεώργης, Τσιλούλης, Μαλτέσιος, Κουβελάς, Τσούτσος, Θορστέινσον, Φιλιππόπουλος, Πολίτης.

Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ

Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες το βράδυ η αποστολή του Γυμναστικού ενόψει της σημερινής αναμέτρησης (17.00) στο κλειστό του Μετς με το Παγκράτι. Για τον Γυμναστικό η σημερινή πρεμιέρα είναι μία μεγάλη πρόκληση, αφού η λαρισινή ομάδα καλείται, στην πρώτη μετά από χρόνια εμφάνισή της στις μεγάλες εθνικές κατηγορίες να ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών και να πραγματοποιήσει νικηφόρο ξεκίνημα.

Τρεις παίκτες προέρχονται από τραυματισμό και ίωση, συγκεκριμένα, ο Τέλιος και ο Τσούμας Σ. που πέρασαν ίωση με υψηλό πυρετό, ωστόσο θα αγωνιστούν έστω και με μία προπόνηση στα πόδια τους, όπως και ο Νίκολιτς που είχε τεθεί δέκα ημέρες εκτός προπονήσεων λόγω ενοχλήσεων στη μέση.

Στα θετικά για τους «πράσινους» είναι ότι εκδόθηκε το δελτίο του νεοαποκτηθέντα Νικ Νισύριου, ο οποίος παρότι βρίσκεται μόλις τρεις ημέρες στην ομάδα θα είναι στη διάθεση του τεχνικού Θανάση Μπουλιάκη.

«Τα προβλήματα είναι πλέον καθημερινότητα για εμάς, αλλά προσπαθούμε να μας επηρεάζουν όσο το δυνατόν λιγότερο» επισήμανε ο τεχνικός του ΓΣΛ και πρόσθεσε:

«Η αναμέτρηση της πρεμιέρας με το Παγκράτι παρουσιάζει αρκετές ιδιαιτερότητες και νομίζω ότι θα κερδίσει όποιος θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι του. Το Παγκράτι είναι μία παραδοσιακή δύναμη. Μπορεί να καθυστέρησε στη συγκρότηση της ομάδας, ωστόσο το ρόστερ που διαθέτει είναι πάρα πολύ καλό για την κατηγορία. Πρέπει να διαχειριστούμε τα προβλήματά μας με το σωστό τρόπο ώστε να βγάλουμε και τα 40 λεπτά του παιχνιδιού χωρίς κοιλιά» κατέληξε ο Θανάσης Μπουλιάκης.

Από την πλευρά των παικτών ο Αναστάσης Σπυρόπουλος επισήμανε:

«Είμαστε μια ομάδα με πολλά νέα παιδιά που έχουμε θέληση στο να πετύχουμε κάτι καλό. Θα κοιτάξουμε κάθε ματς ξεχωριστά και θα παλέψουμε για τη νίκη σε κάθε αγωνιστική. Δουλέψαμε σκληρά στις προπονήσεις για να παρουσιαστούμε έτοιμοι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ευχόμαστε να έχουμε τον κόσμο κοντά μας στους αγώνες εντός έδρας για να μας βοηθήσει με την παρουσία του και εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι καλύτερο για να τον ικανοποιήσουμε και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του».

Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Τόζιος, Τέλιος, Νίκολιτς, Χαιρετίδης, Κούτρας, Μπέμπης, Σπυρόπουλος, Γκιουλέκας, Σπανούλης, Τσούμας Σ., Τσουράκης, Τσούμας Γ. Γουμενόπουλος, Νισύριος.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΑΚ Βόνιτσας, 17.00, Αίολος Αστακού-Καβάλα

ΔΑΚ Πεύκων, 17.00, Μαχητές Δόξα Πεύκων-Φάρος Κερατσινίου

Νεάπολης Λάρ., 17.00, ΑΕ Λάρισας-Αμύντας

Ιβανώφειο, 17.00, Ηρακλής-Χολαργός

Δύο Αοράκια, 17.00, Ηράκλειο-Αρκαδικός

Μετς Α (κθ), 17.00, Παγκράτι-ΓΣ Λαρισαίων 1928

Ψυχικού, 17.00, Ψυχικό-Δούκας

Ν. Σμύρνης, 17.00, Πανιώνιος-Εθνικός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass