ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ:

Όλοι κοντά στην εθνική

*Ρυθμοί ανάπτυξης στο λαρισινό μπάσκετ

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2016 12:15
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ενώ συνομιλεί με τον αθλητικό συντάκτη της «Ε» Σωτήρη Κέλλα. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ενώ συνομιλεί με τον αθλητικό συντάκτη της «Ε» Σωτήρη Κέλλα.

Η ομιλία του Παναγιώτη Γιαννάκη χθες στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ είχε πολλές αναφορές στην εθνική ομάδα και μόλις βρεθήκαμε τετ-α-τετ τον πρώτο που τον ρωτήσαμε είναι αν η ομιλία ήταν προάγγελος επιστροφής του και χαμογελώντας μας απάντησε:

«Όλοι πρέπει να βοηθούμε τη εθνική Ελλάδας και αυτό που μετράει είναι η συμμετοχή στο έργο της. Δεν μπορεί να αφήσουμε την εθνική στα δύσκολα και θα πρέπει όλοι να είμαστε κοντά της. Ποιος δεν αγαπάει την εθνική Ελλάδας που μας έχει χαρίσει τόσες επιτυχίες;».

*Είδαμε δύο παίκτες να μονοπωλούν την εικοσαετία 1980-2000 το ενδιαφέρον, εσύ και ο Γκάλης, την άλλη εικοσαετία ο Διαμαντίδης και ο Σπανούλης και το 1960-1980 ο Αμερικάνος με τον Κολοκυθά. Πιστεύεις ότι υπάρχει ανερχόμενο δίδυμο που θα τονώσει το ενδιαφέρον του αθλήματος;

- «Αυτό που τους έκανε ξεχωριστούς είναι ότι ήταν μπροστά από την εποχή τους. Εμείς τότε δεν είχαμε πληροφορίες ούτε ξέραμε πολλά πράγματα, παίζαμε όπως και οι παλαιότεροι με το ταλέντο, αντίθετα τώρα στην εποχή της πληροφορίας μπορεί να γίνει πιο εύκολα καλός παίκτης γιατί ενημερώνεσαι για τα μυστικά του αθλήματος. Εγώ έμαθα για το ΝΒΑ όταν πήγα το 1981(σ.σ στους Μπόστον Σέλτικς) ενώ τώρα τα μαθαίνει αμέσως. Νομίζω ότι υπάρχουν ταλέντα και μπορούν να αναδειχθούν εκ νέου καλοί παίκτες.»

*Με τον Γκάλη πώς καταφέρατε να συνυπάρξετε στον Άρη και την εθνική;

- «Συνυπάρχεις μόνο αν βάζεις το εμείς κάτω από το εγώ και ο ένας αλληλοσυμπληρώνει τον άλλο. Δεν χωρούν εγωισμοί σε μια ομάδα».

*Μια πολύχρονη καριέρα στο μπάσκετ ποιες οι καλύτερες στιγμές σαν παίκτης και σαν προπονητής;

- «Σαν παίκτης η κατάκτηση του ευρωμπάσκετ το 1987 ενώ σαν προπονητής σίγουρα μεγάλες οι επιτυχίες της εθνικής  με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, τη δεύτερη θέση στο Μουντομπάσκετ αλλά και την ιστορική νίκη επί των ΗΠΑ. Θα πω κάτι όμως για μένα οι καλύτερες στιγμές ήταν οι επιτυχίες που είχα με το Μαρούσι».

*Ένα δίδυμο οικογενειών χρηματοδοτεί ουσιαστικά το συλλογικό ελληνικό μπάσκετ  Αγγελόπουλος και ο Γιαννακόπουλος. Πιστεύετε ότι αν φύγουν αυτοί τα πράγματα θα είναι δύσκολα για το άθλημα;

- «Είναι νωρίς γιατί είναι πολύ νέοι με όραμα και όρεξη να φθάσουν ψηλά. Πιστεύω ότι μπορούν να έρθουν και άλλοι επενδυτές στο άθλημα που θα το ανεβάσουν περισσότερο. Δεν βοηθούν μόνο το άθλημα αλλά και την κοινωνία που βλέπει τον αθλητισμό ως πηγή χαράς για όλους».

*Πόσο εύκολο είναι να συνεχισθεί η παραγωγή ταλέντων στο ελληνικό μπάσκετ;

-«Εχουμε ξεχάσει τη διάθεση για δουλειά και στην εποχή της πληροφορίας μόνο η σκληρή δουλειά μπορεί να σε κάνει καλύτερο. Όλοι έχουν την πληροφορία το θέμα είναι να την αξιοποιούν»

*Τελικά αυτό το προσωνύμιο «Δράκος» πώς βγήκε;

«Από την αρχή της καριέρας μου γιατί ήμουν παντού μέσα στο γήπεδο. Και ήθελα πάντα να κερδίζω και να παίρνω όλες τις μπάλες».

Τέλος για το λαρισινό μπάσκετ είπε ότι βρίσκεται σε πρόοδο με δυο ομάδες στην Α2(είχε συνάντηση με τους προπονητές της ΑΕΛ Αβραάμ Παπαδόπουλο και ΓΣΛ Θανάση Μπουλιάκη) αλλά του αρμόζει να πρωταγωνιστεί με βάση την ιστορία του και τους παίκτες που έχει προσφέρει στο ελληνικό μπάσκετ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass