ΜΕ ΛΕΚΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΠΟΥΧΛΑΡΙΩΤΗ-ΝΙΤΣΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Αγιασμός από την ΕΔ/ΕΠΣΛ

*Δ. Μπουχλαριώτης: Κύριο μέλημά μας είναι η αξιοκρατία, η δικαιοσύνη και η σωστή διαχείριση των οικονομικών, γιατί δεν περισσεύει από κανέναν παράγοντα του νομού ούτε ένα ευρώ *Σε συνέντευξη από την ΕΔ/ΕΠΣΛ θα περάσουν την Παρασκευή όλοι οι διαιτητές των δύο τελευταίων σχολών

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2016 8:27

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Αγιασμό, με αφορμή την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου, τέλεσε η ΕΔ/ΕΠΣΛ στην, υπό παραχώρηση, αίθουσα του ΣΔΠΛ.

Το κλίμα που επικρατεί γενικότερα στο χώρο της ελληνικής διαιτησίας μετά το νέο κανονισμό της ΕΠΟ, που ουσιαστικά βάζει ταφόπλακα στους Συνδέσμους Διαιτητών, αποτυπώθηκε και στη συγκεκριμένη εκδήλωση της ΕΔ/ΕΠΣΛ μέσα από την λεκτική αντιπαράθεση του προέδρου της ΕΔ/ΕΠΣΛ κ. Δ. Μπουχλαριώτη και του προέδρου του ΣΔΠΛ κ. Αστ. Νίτσα, αφού ο δεύτερος εξέφρασε την αντίρρησή του για το πώς μεταφράζεται από τις ΕΠΣ ο νέος κανονισμός της ΕΠΟ, αναφορικά με τη σχέση των διαιτητών με τους Συνδέσμους. Άλλωστε είναι γνωστή η αντίθεση των παραγόντων της διαιτησίας σε ολόκληρη την Ελλάδα στην επιχειρούμενη διάλυση των Συνδέσμων και την απομάκρυνση των διαιτητών από το «σπίτι» τους.

Αναφερόμενος προς τους διαιτητές ο κ. Μπουχλαριώτης υπογράμμισε την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ να τηρηθεί η νομιμότητα, λέγοντας ότι ο νέος κανονισμός της ΕΠΟ είναι σαφής. Πάνω σ’ αυτό παρενέβη ο κ. Νίτσας απαντώντας στον κ. Μπουχλαριώτη «όχι όπως τον εννοείτε εσείς». Τότε ο κ. Μπουχολαριώτης ρώτησε τον κ. Νίτσα με ποια ιδιότητα παρεμβαίνει στη συζήτηση, για να απαντήσει ο δεύτερος «ως περιφερειάρχης. Υπάρχουν η ΚΕΔ, οι περιφέρειες διαιτησίας και μετά οι ΕΔ των Ενώσεων».

Στη συνέχεια ο κ. Μπουχλαριώτης ρώτησε τον κ. Νίτσα να πει στους διαιτητές τι λέει ο νέος κανονισμός της ΕΠΟ, ο δεύτερος όμως δεν θέλησε να απαντήσει, προφανώς για να μην δοθεί συνέχεια στην αντιπαράθεση. Έτσι ο πρόεδρος της ΕΔ/ΕΠΣΛ προέτρεψε τους διαιτητές να μπουν στο σάιτ της ΕΠΟ, να διαβάσουν το νέο κανονισμό και ως νοήμονες όπως χαρακτηριστικά είπε θα κατανοήσουν τι ακριβώς λέει.

Συνεχίζοντας την αρχική του τοποθέτηση ο κ. Μπουχλαριώτης επισήμανε στους διαιτητές ότι η ΕΔ/ΕΠΣΛ βλέπει όλα τα παιδιά με το ίδιο μάτι, όποια ενδεχομένως λάθη έχουν παρατηρηθεί στους ορισμούς θα διορθωθούν και πως όλοι θα πάρουν τις ευκαιρίες τους, καθώς στόχος είναι να βγουν εις πέρας τα πρωταθλήματα με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα. Τόνισε δε ότι κύριο μέλημα τόσο του ίδιου όσο και των υπόλοιπων μελών της ΕΔ ,αλλά και του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ είναι η αξιοκρατία, η δικαιοσύνη και η σωστή διαχείριση των οικονομικών, γιατί, όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν περισσεύει από κανέναν παράγοντα του νομού ούτε ένα ευρώ.

Πάντως σε ό,τι αφορά στη λεκτική αντιπαράθεση Μπουχλαριώτη-Νίτσα, αυτή συνεχίστηκε, όχι όμως στην αίθουσα όπου βρίσκονταν οι διαιτητές, αλλά μέσα στο γραφείο κατ’ ιδίαν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΕΔ/ΕΠΣΛ κ. Μπουχλαριώτης δεν αποκλείεται να ενημερώσει με επιστολή την ΚΕΔ/ΕΠΟ για τα όσα ελέχθησαν, προκειμένου να διευκρινιστούν και να διευθετηθούν κάποια ζητήματα.

Μετά τον αγιασμό ακολούθησε το καθιερωμένο μάθημα (που αφορούσε στις απαντήσεις από το βίντεο-κουίζ της προηγούμενης εβδομάδας) από τον νέο αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΔ/ΕΠΣΛ κ. Αντ. Βαλιώτη και το μέλος κ. Ι. Κωστή.

Εν τω μεταξύ από την ΕΔ/ΕΠΣΛ ανακοινώθηκε ότι την προσεχή Παρασκευή στα γραφεία της ΕΠΣΛ θα περάσουν από συνέντευξη όλοι οι διαιτητές των δύο τελευταίων σχολών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass