ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΕΡΗΣ:

Δεν υποσχέθηκα τίποτα παραπάνω και δεν έδωσα τίποτα λιγότερο σε κανένα!

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2016 8:59

Σχετικά με την επιστολή τεχνικής ηγεσίας και παικτών της περσινής ομάδας του ΓΣΛ για οφειλόμενα προς αυτούς ο πρόεδρος αυτής Γιάννης Κατέρης έστειλε επιστολή-απάντηση που αναφέρει τα ακόλουθα:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, με μεγάλη λύπη, αλλά όχι έκπληξη, διαπιστώνω μια συνεχή και αήθη επίθεση προς το πρόσωπό μου, από συγκεκριμένα άτομα , σχετικά με την ενασχόλησή μου με τα διοικητικά του ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ (Γ.Σ.Λ.).

Το καλοκαίρι του 2015 αποφάσισα να εμπλακώ στα διοικητικά του ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ (Γ.Σ.Λ.). Μοναδικός γνώμονας της ενασχόλησής μου αυτής αποτέλεσε η αγάπη μου για την πόλη της Λάρισας για τον αθλητισμό και το άθλημα του μπάσκετ που ,που όλοι αγαπήσαμε μέσα από τις επιτυχίες του ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. Όραμα μου ήταν η αναγέννηση και η καθιέρωση του ιστορικού σωματείου του Γ.Σ.Λ.

Προς τούτο και παρά τις απαιτητικότατες επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, αφοσιώθηκα με όλες μου τις δυνάμεις, ηθικές και υλικές, στο στόχο αυτό. Μάλιστα, αρχικά, στην προσπάθειά μου αυτή, θεώρησα πως είχα και ορισμένους συμπαραστάτες. Δυστυχώς, στην πορεία και υπό το βάρος της ευθύνης εκπροσώπησης, αλλά και των κανόνων που εφάρμοσα για τη χρηστή διαχείριση των οικονομικών και τη σύνδεση των αμοιβών με βάση την απόδοση πολύ αποχώρησαν θεωρώντας ότι τα εύκολα οφέλη που πρόσβλεπαν δεν θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν. Θα μπορούσα να ακολουθήσω τον εύκολο δρόμο και να εγκαταλείψω την ομάδα. Άλλωστε, κάτι τέτοιο έπραξαν αρκετά από τα μέλη της, αγωνιστικά και διοικητικά, τα οποία εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς αυτοπροβάλλονται ως τιμητές του Γ.Σ.Λ. Ωστόσο, παρέμεινα, έστω και μόνος διοικητικά, αφού αυτό επέβαλε τόσο η αγάπη μου για το Σωματείο όσο και η υπευθυνότητα και η σοβαρότητα που απαιτεί η ιδιότητα του Προέδρου ενός αθλητικού σωματείου.

Παρά τις Κασσάνδρες που στοιχημάτιζαν υπέρ της διάλυσης της ομάδας, ο Γ.Σ.Λ. ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του, τερματίζοντας στην τρίτη θέση της Κατηγορίας του, κερδίζοντας στον κρίσιμο αγώνα-μπαράζ και εν τέλει ανεβαίνοντας κατηγορία. Ειδικότερα για τον αγώνα αυτό η ομάδα έπαιξε με 7 (επτά) αθλητές συμπεριλαμβανόμενων του 13χρονου γιου μου, που έπαιζε στα παιδικά τμήματα του συλλόγου. Έχω την εύλογη απορία. Πού ήταν οι υπόλοιποι; Δεν εγκαταλείψαν την ομάδα στα μέσα της χρονιάς; Η ομάδα δεν είχε οικονομική βλάβη από δικές τους ενέργειες;

Στο τέλος της χρονιάς είχα αποφασίσει ότι δεν θα συνεχίσω στη διοίκηση του ΓΣΛ, έχοντας ήδη σχηματίσει μια κακή γνώμη για το πώς αντιλαμβάνονται μερικοί τον επαγγελματικό αθλητισμό .Είχα την επιλογή να παραδώσω την ομάδα στο Πρωτοδικείο, ενεργεία που σήμαινε τη διάλυση της ομάδος , ή να βρω μια νέα διοίκηση που θα συνέχιζε την πορεία της ομάδος στην Α2 κατηγορία . Επέλεξα να αναθέσω τη διοίκηση της ομάδος σε ένα νέο σχήμα που θεώρησα και θεωρώ αξιόπιστο για τη συνέχεια της ομάδος.

Η παράδοση της ομάδος στη νέα διοίκηση έγινε καθόλα νόμιμα με σύγκληση γενικής συνέλευσης του συλλόγου, όπου καταχωρήθηκαν τα ενεργητικά και τα παθητικά στοιχεία του συλλόγου. Η νέα διοίκηση ανέλαβε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ομάδας αναλαμβάνοντας και το ενεργητικό και το παθητικό του συλλόγου. Οι υποχρεώσεις τους συλλόγου είναι όλες εγγεγραμμένες στα πρακτικά της συνέλευσης , σε καμία περίπτωση δεν υπάρχουν υποχρεώσεις προς αθλητές με τα ποσά που αναφέρονται τα όποια ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας και μόνο σκοπό έχουν να τρομοκρατήσουν τη νέα διοίκηση και να βλάψουν εμένα προσωπικά. Καλώ όποιον καλόβουλα αλλά και κακόβουλα ενδιαφέρεται για τον Γ.Σ.Λ. να έρθει σε γνώση των πρακτικών της Γενικής Συνέλευσης.

Αλήθεια ποιος ξέχνα την ανακοίνωση που έβγαλαν οι παίκτες τον Μάρτιο και καταφέρονταν κατά συγκεκριμένου παράγοντα για υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και καλούσαν έμενα να σώσω την ομάδα , οι ίδιοι παίκτες δεν υπέγραφαν και τότε και τώρα;

Οι συμφωνίες που έγιναν από έμενα προσωπικά με τους παίκτες τηρήθηκαν στο ακέραιο. Δεν υποσχέθηκα τίποτα παραπάνω και δεν έδωσα τίποτα λιγότερο σε κανένα παίκτη που συνέχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες στην ομάδα μέχρι τέλους της χρονιάς ή επέλεξε να εγκαταλείψει.

Στην τελευταία ανακοίνωση οι παίκτες της ομάδος , αναφέρουν και καταγγέλλουν τη Διοίκηση και εμένα προσωπικά ότι τους οφείλονται χρήματα και «πρόχειρα» τα υπολογίζουν σε 40 χιλιάδες ευρώ, ελπίζω να μην τους ξέφυγε κάτι στον «πρόχειρο υπολογισμό» τους και ξέχασαν κάποιο μηδενικό και το ποσό είναι 400 χιλιάδες ευρώ!! Πέρα του αστείου των ισχυρισμών αλλά και του «προχείρου υπολογισμού», έχουν αλήθεια γνώση των πρακτικών της γενικής συνέλευσης που έκανε απολογισμό της χρονιάς και των ποσών που εγγράφηκαν ως οφειλές προς τους παίκτες.

Από πού τους οφείλονται αυτά τα ποσά; Σίγουρα όχι από το Γ.Σ.Λ. και εμένα προσωπικά , οποιαδήποτε οφειλή προς παίκτη είναι καταγεγραμμένη στο πρακτικό της Γενικής Συνέλευσης.

Καλώ όποιον παίκτη ή συνεργάτη της ομάδος θεωρεί ότι έχει υποστεί οικονομική ζημία από τη Διοίκηση ή και εμένα προσωπικά είτε να κινηθεί νομικά είτε να ζητήσει Δημόσια Εγγραφη συγγνώμη . Επειδή τα διαδιδόμενα εις βάρος μου είναι ψευδή, ανυπόστατα, συκοφαντικά, πλήττουν δε την τιμή και υπόληψη τόσο ως άνθρωπο όσο και ως επιχειρηματία, επιφυλάσσομαι δε πάντως νόμιμου δικαιώματός μου.

Τέλος θα ήθελα να αναφέρω ότι η πόλη της Λάρισας έχει φέτος δυο ομάδες στην Α2 κατηγορία, το Γ.Σ.Λ. και την Α.Ε.Λ. Οι αναμετρήσεις των δυο αυτών ομάδων θα πρέπει να είναι η γιορτή του μπάσκετ στην πόλη . Δυστυχώς όμως τη περσινή χρονιά σαν πρόεδρος της ομάδος του ΓΣΛ , διαπίστωσα ότι στις μεταξύ τους αναμετρήσεις αυτό που ενδιέφερε τους παράγοντες της ομάδος του ΓΣΛ και κυρίως τους παίκτες ήταν η εξυπηρέτηση προσωπικών διαφόρων και ρεβανσισμών . Ελπίζω και εύχομαι η νέα Διοίκηση του συλλόγου να μην επιτρέψει η ομάδα να γίνει όχημα ικανοποίησης τέτοιων προσδοκιών.

Επίσης θέλω να ευχηθώ στη νέα Διοίκηση της ομάδος να έχει μια επιτυχημένη πορεία φέτος στην Α2 Κατηγορία , να δηλώσω έμπρακτα το "παρών" στην προσπάθεια αυτή και να ζητήσω από τον κόσμο και τις επιχειρήσεις της πόλης μας να στηρίξουν την ομάδα του Γ.Σ.Λ.»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass