Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΔΥΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΕΧΑΣΕ ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ 2-1

«Εκτέλεση» από τα… έντεκα μέτρα

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2016 11:22

Του Χρήστου Αρχοντούλη / Φωτ.Λεωνίδας Τζέκας

Χειρότερη πρεμιέρα στη Γ΄Εθνική δεν θα περίμενε ίσως και ο πιο απαισιόδοξος φίλαθλος, του Απόλλωνα Λάρισας.

Η λαρισινή ομάδα στη χθεσινή αναμέτρηση με την Πύδνα Κίτρους που διεξήχθη στο γήπεδο της Φιλιππούπολης, γνώρισε την ήττα με σκορ 2-1, σε ένα παιχνίδι όπου όμως αρνητικός πρωταγωνιστής, δυστυχώς ήταν ο διαιτητής κ.Μηλιάδης από τον Σύνδεσμο της Μακεδονίας.

Ο ρέφερι κατελόγισε δύο πέναλτι που αμφισβητήθηκαν υπέρ των φιλοξενουμένων στο 60΄και 74΄ και το 1-0 που έκανε στο 53΄ο Σαχινίδης, ο Πετρουζέλης από τα έντεκα μέτρα ευστόχησε και έκανε την ανατροπή(1-2).

Με το τέλος της αναμέτρησης τα παράπονα που εκφράσθηκαν από την πλευρά του Απόλλωνα ήταν έντονα και μάλιστα εξετάζονταν το ενδεχόμενο να γίνει μήνυση στον διαιτητή, για απειλή.

Απογοητευμένος αλλά και πιο ψύχραιμος ο πρόεδρος του Απόλλωνα Παναγιώτης Μαντζανάς, αφού πρώτα εξέφρασε τα παράπονά του προς τον διαιτητή, οδήγησε υπό την προστασία του το διαιτητικό τρίο στα αποδυτήρια, ενώ τόνισε και τα εξής: «Μας έλεγαν για τη διαιτησία, αλλά δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε… Ακόμη και να μας έπαιζε ο ρέφερι, 40-60 δεν θα εξέφραζα κανένα παράπονο. Είδατε και εσείς τι έγινε. Πώς να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και πότε επιτέλους στην Ελλάδα, θα παίζεται ένας αγώνας επί ίσοις όροις; Θα δούμε αύριο με πιο καθαρό μυαλό τι πρέπει να κάνουμε, διότι πάνω στον εκνευρισμό ίσως και να αδικήσουμε τους εαυτούς μας. Ο Απόλλωνας είναι φέτος δυνατός και προφανώς σε κάποιους αυτό να μην τους αρέσει. Όμως κι εμείς αφού θέλουν με άλλο τρόπο να μας κερδίζουν, θα φροντίσουμε να γίνουμε διαφορετικοί, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια…».

Δηλώσεις με νόημα και από τον έμπειρο ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Άκη Σουλίδη: «Αν μου δινόταν ευκαιρία να σταματήσω αύριο το ποδόσφαιρο, θα το έκανα με όλη μου την καρδιά. Χρόνια αγωνίζομαι και ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, αλλά αυτό που έγινε σήμερα δεν έχει προηγούμενο. Αν κάποιος μου πει με βεβαιότητα ότι τα δύο πέναλτι ήταν κανονικά, θα συγχαρώ τον ρέφερι. Επειδή όμως άλλα είδα, με αυτή την εικόνα δεν αξίζει κάποιος να ασχολείται σοβαρά με το ποδόσφαιρο.

Και μάλιστα κάποιοι μας ειρωνευόταν κιόλας…».

Ένταση υπήρξε και στη φυσούνα των αποδυτηρίων από μερικούς φιλάθλους και παράγοντες του Απόλλωνα, που τα «έψαλλαν» στον διαιτητή για την κακή διαιτησία του.

ΜΕΤΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Λίγο το άγχος της πρεμιέρας, λίγο ο μαχητικός αντίπαλος δεν επέτρεψαν στο πρώτο ημίχρονο να αποδώσει ο Απόλλωνας σύμφωνα με τις πραγματικές του δυνατότητες.

Έγινε ένα ισορροπημένο παιχνίδι και σημειώθηκαν ελάχιστες καλές φάσεις.

Στο 9’ σε σουτ του Γεωργίου από τα δεξιά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της εστίας του Αλυσανδράτου, ενώ στο 13΄σε μια καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, ο Γ.Ιορδανίδης τροφοδότησε το Ν.Κυπαρίσση που σούταρε και έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Σάββας στο 14΄προσπάθησε να βρει τον Σαχινίδη όμως ο γκολκίπερ της Πύδνα Κίτρους πετάχθηκε και μπλόκαρε την μπάλα, στο 29΄σε σέντρα σουτ του Σουλίδη ο Αλυσανδράτος απέκρουσε την μπάλα και στο 32΄, σε εκτέλεση φάουλ του Πετρουζέλη, η μπάλα κατέληξε άουτ.

ΤΡΙΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΣΤΟ Β΄ΜΕΡΟΣ

Στην επανάληψη ο Απόλλωνας κατάφερε να προηγηθεί στο 53΄, όταν από δεξιά ο Σάββας τροφοδότησε τον Βασίλη Σαχινίδη και αυτός με θαυμάσιο συρτό σουτ έκανε το 1-0.

Επτά λεπτά αργότερα στο 60΄, ο διαιτητής είδε πως ο Σάββας ανέτρεψε τον Κυπαρίσση και από τα έντεκα μέτρα ο πρώην παίκτης του Δωτιέα Νίκος Πετρουζέλης έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Φιρινίδη που έπεσε σωστά, όμως δεν κατάφερε να αποκρούσει την μπάλα(1-1).

Λίγο μετά στο 63΄, ο Σάββας για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Γ.Ιορδανίδη αντίκρυσε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Και στο 74΄, ο Κατσιαμήτας έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και στο Ν.Ιορδανίδη, καταλήγοντας κόρνερ.

Όμως προς γενική έκπληξη, ο κ.Μηλιάδης έδειξε το σημείο του πέναλτι και τη δεύτερη κίτρινη στον αμυντικό του Απόλλωνα.

Ο Πετρουζέλης ευστόχησε και αυτή την φορά, πετυχαίνοντας το 2-1, ενώ ο Απόλλωνας συνέχισε το παιχνίδι με εννέα παίκτες, για το τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης.

Οι παίκτες του Απόλλωνα προσπάθησαν φιλότιμα, όμως δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση και στο 89΄σε σουτ του Γιώργου Ιορδανίδη για τους φιλοξενούμενους, η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων, δεν έγινε κάτι το αξιόλογο και οι της Πύδνας πανηγύρισαν μια πολύ σημαντική νίκη, στην πρεμιέρα.

ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ 4-3-3

Ο τεχνικός του Απόλλωνα Σάκης Θεοδοσιάδης, παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-3-3.

Κάτω από τα δοκάρια ο Φιρινίδης, στην άμυνα δεξιά ο Σάββας, αριστερά ο Παπαδόπουλος και σέντερ μπακ ο Χολέβας με τον Ν.Ιορδανίδη, αμυντικό χαφ ο Ιβανίδης, ο Σουλίδης με τον Πέντα πιο μπροστά και στην επίθεση ο Σαχινίδης στην κορυφή, με τους Καμπλιώνη, Γεωργίου να παίζουν πότε αριστερά και πότε δεξιά.

Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής της Πύδνας Κίτρους Αποστόλης Στύλος παρέταξε την ομάδα της Πιερίας με σύστημα 4-2-3-1.

Γενικά μπορούμε να πούμε πως έγινε ένα αμφίρροπο παιχνίδι μέχρι το σημείο που δόθηκε το πρώτο πέναλτι και ακολούθως οι φιλοξενούμενοι με παίκτες παραπάνω κατάφεραν και πήραν το τρίποντο, που δεν γνωρίζουμε αν άξιζαν, εφόσον παρέμειναν οι ίδιες αριθμητικές ισορροπίες.

ΔΥΟ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΤΑ  ΚΙΤΡΙΝΕΣ

Ο διαιτητής κ.Μηλιάδης(Μακεδονίας), βρέθηκε σε κακή ημέρα και θεωρούμε πως αδίκησε κατάφωρα τον Απόλλωνα Λάρισας.

Τα λάθη δεν απέφυγε και ο πρώτος επόπτης κ.Μιχαηλίδης από τον ίδιο Σύνδεσμο, ενώ αντίθετα καλός ήταν ο δεύτερος επόπτης κ.Παπαδόπουλος.

Συνολικά ο ρέφερι έδειξε επτά κίτρινες κάρτες, στον Απόλλωνα στους Γεωργίου(25΄), Πέντα(45΄), Καμπλιώνη(65΄) και στην Πύδνα στους Μενεγκούσο(27΄), Τζημογιάννη(65΄), Μακράκη(66’), Κόλλα(90’ +4), ενώ απέβαλε με δυο κίτρινες τους Σάββα(60΄, 63΄), Ν.Ιορδανίδη(37΄, 74΄), του Απόλλωνα.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

AΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Φυρινίδης, Σάββας, Παπαδόπουλος, Ιορδανίδης Ν., Χολέβας, Ιβανίδης, Πέντα (67′ Συράκος), Σουλίδης (80′ Γιαννακόπουλος), Καμπλιώνης (72′ Διβανές), Γεωργίου, Σαχινίδης.

ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ (Αποστόλης Στύλος): Αλυσανδράτος, Καραγκούνης, Κόλλα, Τζημογιάννης, Κωτσιόπουλος, Πετρουζέλης, Μενεγκούσο (55′ Κατσιαμήτας), Μπαλής (21′ λ.τ. Παυλίδης), Κυπαρίσσης Ν. (69′ Στεφανίδης), Ιορδανίδης Γιώργος, Μακράκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass