ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (17.30)

Αρχίζει το ματς

*Έξι αναμετρήσεις φιλοξενεί η σημερινή ημέρα (17.30), ενώ οι υπόλοιπες δύο θα διεξαχθούν αύριο Κυριακή *Αύριο η πρεμιέρα στην Α1 Ερασιτεχνική *Άρωμα κυπέλλου στην Υπέρεια

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2016 8:04

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Η στιγμή που οι φίλοι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου περίμεναν έφτασε. Το μεγάλο ποδοσφαιρικό πανηγύρι αρχίζει κι ένας ολόκληρος νομός μπαίνει σε ρυθμούς πρωταθλήματος, σε μία χρονιά με πολλές ιδιαιτερότητες, κυρίως λόγω του προεκλογικού χαρακτήρα που έχει αποκτήσει (καθώς τον Ιούνιο του 2017 τα σωματεία θα κληθούν να εκλέξουν νέα διοίκηση στην ΕΠΣΛ), αλλά και των αλλαγών στο πρωτάθλημα της μεγάλης τοπικής κατηγορίας. Και όλα αυτά μέσα στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, που έχει διαμορφώσει ένα νέο σκηνικό, αναγκάζοντας πολλές ομάδες να αναθεωρήσουν τη στρατηγική τους, μακριά από τα ήθη και τα έθιμα του παρελθόντος.

Την αυλαία των πρωταθλημάτων ανοίγει σήμερα η Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία (η πρεμιέρα της οποία θα ολοκληρωθεί σε δύο δόσεις), ενώ αύριο τη σκυτάλη θα πάρουν η Α1 Ερασιτεχνική και το κύπελλο.

Νέοι και… παλιοί, φαβορί και… αουτσάιντερ ρίχνονται στη μάχη του τίτλου ή της παραμονής- ανάλογα με τους στόχους που έχει θέσει η κάθε ομάδα –φροντίζοντας πρώτα

να ενισχύσουν με τον καλύτερο τρόπο το… οπλοστάσιό τους και υπόσχονται πλούσιο θέαμα και πολλές συγκινήσεις. Το ζητούμενο ωστόσο είναι να διεξαχθεί ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα αντάξιο της δυναμικής των ομάδων που συμμετέχουν, αλλά και του υψηλού επιπέδου που έχει αποκτήσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Λάρισας. Και προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν όλοι: Διοργανώτρια αρχή, διαιτησία, παράγοντες προπονητές και ποδοσφαιριστές.

Σήμερα λοιπόν στις 17.30 η Α’ Ερασιτεχνική μπαίνει στη σέντρα. Οι αλλαγές στην προκήρυξη που αφορούν στον τρόπο που θα αναδειχθούν αφενός ο πρωταθλητής και αφετέρου οι ομάδες που θα κερδίσουν το στοίχημα της παραμονής, αλλά και η μείωση του αριθμού των ομάδων από 18 σε 16, προσδίδουν στον φετινό μαραθώνιο ένα διαφορετικό ενδιαφέρον.

Σ’ ένα «πολυπολιτισμικό» πρωτάθλημα με πολλές ιδιαιτερότητες, ο ιστορικός Αχιλλέας Φαρσάλων μπαίνει στη μάχη ως το μεγάλο φαβορί, με βασικό στόχο να εξασφαλίσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Το ζητούμενο για την ομάδα του Τάκη Παραφέστα δεν είναι μόνο η κατάκτηση της πρώτης θέσης, αλλά και η διαφορά των 13 βαθμών που απαιτείται να έχει -σύμφωνα με τη νέα προκήρυξη- από τον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα, για να αποφύγει τη διαδικασία των πλέι οφ και να κερδίσει απευθείας την άνοδο.

Η παρουσία τριών ομάδων από την περσινή Γ’ Εθνική, του Οικονόμου Τσαριτσάνης, του Τυρνάβου 2015 και του Δωτιέα Αγιάς, που θέλουν να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους και να δείξουν ότι η κακή παρένθεση της περσινής περιόδου μπορεί να κλείσει γρήγορα, είναι ένα ακόμα στοιχείο που χαρακτηρίζει τη φετινή διοργάνωση.

Οι παραδοσιακές δυνάμεις της κατηγορίας, όπως ο Φαλανιακός και η Δήμητρα Γιάννουλης θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν και φέτος το καλό τους αγωνιστικό προφίλ και να κρατηθούν στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας, ενώ οι Αναγέννηση Καλοχωρίου, Δόξα Βλαχογιαννίου, Σμόλικας Φαλάνης, Π.Ο.Ε και Αετός Μακρυχωρίου θα επιδιώξουν να πετύχουν κάτι περισσότερο αυτή τη χρονιά. Η Αστραπή Ν. Πολιτείας μετά την τρικυμιώδη περσινή σεζόν θέλει να ξαναβρεί τον ρυθμό της, ενώ η Αμυγδαλέα που κατάφερε να διατηρηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Α’ τοπική κατηγορία θα παλέψει για την εδραίωσή της στο χώρο.

Από κει και πέρα το μεγάλο ερωτηματικό είναι οι τρεις νεοφώτιστες ομάδες και το πώς θα αντιδράσουν σ’ ένα απαιτητικό πρωτάθλημα, όπως αυτό της Α’ ΕΠΣΛ. Η Λάρισα 2012, σύμφωνα με τα αποτελέσματα στα φιλικά, έδειξε ότι διαθέτει ένα αξιόμαχο σύνολο, η Δόξα Αργυροπουλίου επιστρέφει στην Α’ ερασιτεχνική με στόχο να εδραιωθεί στην κατηγορία, ενώ ο Αστέρας Τυρνάβου παρουσιάζεται ενθουσιώδης και έτοιμος να παλέψει για το καλύτερο.

Ό,τι όμως κι αν γίνει, όποιος κι αν είναι ο θριαμβευτής, η ποδοσφαιρική γιορτή που ξεκινά σήμερα και αύριο είναι όλα τα λεφτά.

ΣΕ ΔΥΟ ΔΟΣΕΙΣ Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ

ΤΗΣ Α’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ

Σε δύο δόσεις θα διεξαχθεί η πρεμιέρα της Α’ Ερασιτεχνικής. Σήμερα (17.30) θα γίνουν οι έξι από τις οκτώ αναμετρήσεις, ενώ η αυλαία της 1ης αγωνιστικής θα πέσει αύριο με τα υπόλοιπα δύο παιχνίδια. Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές:

ΣΗΜΕΡΑ (17.30)

Δήμητρα Γιάνν. – Σμόλικας: Βλιωρας, Στεργίου, Γκαρελης (παρ. διαιτ. Γιαννακοπουλος)

ΠΟ Ελασσόνας – Καλοχώρι: Τσακνακης, Αναστασίου, Λάκης

Αστέρας Τυρν. – Βλαχογιάννι: Κουκουλης, Γκαγκας, Ευστρατίου (παρ. διαιτ. Λάκης)

Λάρισα 2012 - Τύρναβος 2005 (γήπ. «Γ. Μητσιμπόνας» Α’): Τζηλος, Καραμπουλας, Ντελεζος Θ.

Δωτιέας Αγιάς – Αμυγδαλέα: Αγγελουλης, Αρχοντης, Μιχος (παρ. διαιτ. Κωστής)

Αχιλλέας Φ. – Οικονόμος: Μπουμαρσοπουλος, Νικζας, Δεληγιάννη Αλ. (παρ. διαιτ. Λιολιος)

ΑΥΡΙΟ (17.30)

Αστραπή Ν. Π. – Μακρυχώρι: Ντελεζος Ι., Δεληγιάννη Αλ., Ακριβος

Φαλανιακός – Αργυροπούλι: Μπουρουζικας, Τεγος Αγγ., Νάκας

Η Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος και για το δεύτερο τη τάξει τοπικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, η 1η αγωνιστική του οποίου διεξάγεται αύριο στις 17.30. Η φετινή χρονιά έχει μεταβατικό χαρακτήρα για την Α1 Ερασιτεχνική κατηγορίας, αφού την επόμενη σεζόν 2017-18, ο αριθμός των ομάδων θα μειωθεί κατά δύο. Ουσιαστικά η μείωση των ομάδων, έστω και έμμεσα, θα ισχύσει από φέτος, καθώς Δάφνη Γλαύκης και Ηρακλής Χάλκης, αν και δήλωσαν συμμετοχή, αδυνατούν να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα, το οποίο τελικά θα διεξαχθεί με 16 ομάδες αλλά σε 34 αγωνιστικές. Τρεις ομάδες θα πάρουν τον δρόμο της ανόδου και ισάριθμες τον δρόμο του υποβιβασμού, χωρίς τη διεξαγωγή αγώνων μπαράζ.

Το μεγάλο φαβορί δεν είναι άλλο από τον Ηρακλή Λάρισας, που μετά τον περσινό υποβιβασμό θέλει να επιστρέψει στη μεγάλη τοπική κατηγορία. Οι «κυανόλευκοι» ενισχύθηκαν σημαντικά σε όλους τους τομείς και σίγουρα έχουν τον πρώτο λόγο στη μάχη της ανόδου, ωστόσο τίποτα δεν πρόκειται να  είναι εύκολο αφού τα τελευταία χρόνια το πρωτάθλημα της Α1 Ερασιτεχνικής εξελίσσεται με ιδιαίτερα αμφίρροπο τρόπο και κρύβει πολλές παγίδες τόσο στην κορυφή όσο και στην «ουρά» του βαθμολογικού πίνακα.

Οι Κίσσαβος Συκουρίου (έπαιξε και πέρσι πρωταγωνιστικό ρόλο) και Αμπελωνιακός (πλήρωσε τον υποβιβασμό των Λαρισινών ομάδων της Γ’ Εθνικής) θα είναι από τα «βαριά χαρτιά» της κατηγορίας και υποψήφιοι για την τριάδα της ανόδου, ενώ οι ομάδες που προήλθαν επίσης από την Α’ Ερασιτεχνική, Αβέρωφ, Δαμασιακός, Αγ. Ανάργυροι θα προσπαθήσουν να κάνουν ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα και να έχουν ρόλο πρωταγωνιστή. Οι ομάδες που κατάφεραν πέρσι να κερδίσουν το στοίχημα της παραμονής, Όλυμπος Γόννων, Ολύμπικ/Ν. Καρυές, Βούναινα, Ελευθεραί, Φιλοκτήτης Μελιβοίας και Δόξα Ραχούλας ενίσχυσαν το έμψυχο δυναμικό τους, με στόχο να κάνουν το βήμα παραπάνω, η Νεάπολη επιστρέφει στην κατηγορία με νέο αέρα, ενώ αξιόλογες παρουσιάζονται και οι νεοφώτιστες ομάδες Α.Ε. Κιλελέρ, Αναγέννηση Πουρναρίου και Αμπελιά που θα διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από μία απλή παραμονή.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Το πρόγραμμα της αυριανής 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 ΕΠΣΛ (17.30) και οι διαιτητές που ορίστηκαν να διευθύνουν τα παιχνίδια έχουν ως εξής:

Βούναινα – Κιλελέρ: Νίτσας, Νατσιουλας, Δεδικουσης

Αμπελιά – Γόννοι: Βλιωρας, Κυρίτσης, Γκογκος

Γλαύκη – Πουρνάρι          0-3 (ά.α.)

Ηρακλής Λάρ. – Αγ. Ανάργυροι (γήπ. Νεάπολης Α’): Καραγιάννης, Γκανατσιου, Μακρής

Φιλοκτήτης – Νεάπολη: Φακής, Γιαντσης, Διαμαντής Θ

Συκούριο - Ραχούλα: Κορεστης, Τσατσαρωνης, Σπανουλης

Δαμασιακός – Ολύμπικ/Ν. Καρυές: Γρηγοριαδης, Κοτουμπας, Τανας

Ελευθεραί – Αμπελωνιακός: Τζηλος, Τσιρογιαννης, Μπουρονικος

Αβέρωφ – Χάλκη              (3-0 ά.α.)

ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Αύριο εν τω μεταξύ θα διεξαχθεί και ένας αγώνας κυπέλλου στο γήπεδο Υπέρειας (17.00) ανάμεσα στην τοπική Δόξα και τους Αμπελόκηπους τον οποίο θα διευθύνει ο κ. Βασιλός με βοηθούς τους κ. Σκέτο και Ζαχαρό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass