Η ΤΖΑΜΑΪΚΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΗΡΩΑ

Μετά τον Μπολτ ο Ομάρ ΜακΛίοντ

Δημοσίευση: 18 Αυγ 2016 0:13

 Μπορεί ο Γιουσέιν Μπολτ να είναι το λαμπρό αστέρι της Τζαμάικα, αλλά η χώρα της Καραϊβικής έχει από τα ξημερώματα έναν ακόμη Ολυμπιακό ήρωα, τον Ομάρ ΜακΛίοντ. Ο 22χρονος πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 110μ εμπόδια ανδρών κατά την 4η ημέρα των αγώνων στίβου στους Ολυμπιακούς του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

 Ο Τζαμαϊκανός αθλητής τερμάτισε σε 13.05 για να φθάσει στη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του και να δώσει το πρώτο χρυσό στη χώρα του στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Ηταν η πιο αργή κούρσα στον τελικό Ολυμπιακών αγώνων, από το 1992, όταν ο Καναδός, Μαρκ ΜακΚόι, κέρδισε το χρυσό στη Βαρκελόνη με 13.12.

 Μάλιστα η πανίσχυρη ομάδα των ΗΠΑ, με μεγάλη παράδοση στα εμπόδια, για πρώτη φορά στα 120 χρόνια της ιστορίας του αγωνίσματος, αν εξαιρεθεί το μποϊκοτάζ στους Ολυμπιακούς της Μόσχας το 1980, δεν μπόρεσε να έχει αθλητή της στο βάθρο. Η επιτυχία είναι πολύ μεγάλη, όπως και η έκπληξη. Ο ΜακΛίοντ είχε κερδίσει και το χρυσό στο παγκόσμιο κλειστού στίβου, αλλά κανείς δεν περίμενε πως θα τερμάτιζε πρώτος και στο Ρίο. Ούτε ο ίδιος:

«Ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια δεν θα περίμενα πως θα μπορούσα σε ένα μόνο χρόνο να κερδίσω το χρυσό σε παγκόσμιο και Ολυμπιακούς. Κι όμως έγινε και το συναίσθημα είναι μοναδικό. Δούλεψα σκληρά και δικαιώθηκα. Ακόμη βέβαια αναρωτιέμαι αν ονειρεύομαι κι αυτό που ζω είναι αλήθεια. Ο Μπολτ μου είχε πει πως θα ανέβω στο βάθρο, αλλά νομίζω πως κι αυτός δεν πίστευε πως θα πάρω το χρυσό μετάλλιο», κατέληξε ο ΜακΛίοντ.

Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Ισπανός Ορλάντο Ορτέκα με 13.17 και το χάλκινο ο Γάλλος Ντιμίτρι Μπασκού με 13.24. Ο Κύπριος Μίλαν Τραϊκοβιτς πήρε την 7η θέση με 13.41.

Οι «8» του τελικού

1.Ομάρ ΜακΛίοντ (Τζαμάικα) 13.05

2.Ορλάντο Ορτέκα (Ισπανία)  13.17

3.Ντιμίτρι Μπασκού (Γαλλία)  13.24

4.Πασκάλ Μαρτινό-Λαγκάρντ (Γαλλία)      13.29

5.Αλεν Ντέβον (ΗΠΑ)     13.31

6.Τζόναθαν Καμπράλ (Καναδάς)     13.40

7.Μίλαν Τραϊκοβιτς (Κύπρος) 13.41

 .Ρόνι Ας (ΗΠΑ)   Ακυρώθηκε

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass