ΟΜΑΔΑ ΑΝΤΑΞΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Β’ ΕΘΝΙΚΗΣ

Σε ιστορική τροχιά και τη νέα σεζόν

Θ. Ριζούλης: «Αν και καινούργιοι στην κατηγορία θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί» * Γρ. Γιασάρης: «Είμαστε υποχρεωμένοι να δείχνουμε σε καθημερινή βάση τον καλύτερό μας εαυτό ώστε να δικαιωθούμε για τη δουλειά που έχουμε κάνει»

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2016 10:35

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Σε ιστορική τροχιά θα κινηθεί και τη νέα σεζόν ο Ερμής Αγιάς. Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, οι «κυανόλευκοι» θα δώσουν φέτος, για πρώτη φορά από την ίδρυσή τους, το «παρών» στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Β’ Εθνικής, με στόχο να παρουσιάσουν μία ομάδα αντάξια της ιστορίας της και της εκπληκτικής πορείας των τελευταίων χρόνων.

Μπορεί για κάποιους ο Ερμής να έχει τον χαρακτήρα του νεοφώτιστου στη Β’ Εθνική, ωστόσο οι δυνατότητες αυτής της ομάδας μπορούν να διαψεύσουν τους πάντες, όπως καταδεικνύουν οι δύο διαδοχικές άνοδοι, αλλά και η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα, η σωστή οργάνωση και η προσήλωση στην επίτευξη του στόχου που διαθέτουν οι άνθρωποι του συλλόγου. Πάνω σ’ αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση θα κινηθεί και φέτος ο Ερμής Αγιάς, ο οποίος χθες πραγματοποίησε στο κλειστό της Αγιάς, την πρώτη του επίσημη προπόνηση στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Ενισχυμένος με παίκτες εγνωσμένης αξίας, μαζί με ένα καστ αξιόλογων αθλητών από τον περσινό κορμό –προεξέχοντος του Νέστορα Κόμματου που αποτελεί σημείο αναφοράς για ολόκληρη την κατηγορία-και με τον τεχνικό των επιτυχιών Γρηγόρη Γιασάρη για τέταρτη χρονιά στον πάγκο, ο Ερμής Αγιάς φιλοδοξεί να κερδίσει και φέτος το χειροκρότημα και την αναγνώριση.

«Είναι μία ιστορική στιγμή για τον Ερμή Αγιάς η συμμετοχή του στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Β’ Εθνικής. Αυτό μας γεμίζει χαρά, αλλά και ευθύνες για τη δουλειά που κάνουμε μέσα στο γήπεδο, ευθύνες απέναντι στη διοίκηση και το κυριότερο απέναντι στον κόσμο που στηρίζει την ομάδα αυτή. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε υποχρεωμένοι από σήμερα και μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος να δείχνουμε σε καθημερινή βάση τον καλύτερό μας εαυτό και στο τέλος της χρονιάς θα προσπαθήσουμε να δικαιωθούμε για τη δουλειά που έχουμε κάνει» υπογράμμισε κατά τη χθεσινή πρώτη ο τεχνικός της ομάδας Γρηγόρης Γιασάρης και πρόσθεσε:

«Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα για τους στόχους της ομάδας, γιατί ακόμα δεν ξέρουμε πώς θα διαμορφωθούν τα ρόστερ των υπολοίπων ομάδων στη Β’ Εθνική, αν θα έχουμε κάποια προσθήκη στο δικό μας ρόστερ και το κυριότερο δεν ξέρουμε πώς θα δουλέψουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς. Για μένα είναι ξεκάθαρο ότι τους στόχους της ομάδος τους καθορίζει η δουλειά που γίνεται μέσα στο γήπεδο και το κυριότερο το πόσο καλές είναι οι σχέσεις μεταξύ των μερών που απαρτίζουν την ομάδα, διοίκηση, προπονητικό τιμ, παίκτες και κόσμος.

Το θέμα δεν είναι ότι οι ευθύνες είναι περισσότερες. Το θέμα είναι ότι είναι μία νέα κατηγορία. Σίγουρα έχουμε παίκτες με εμπειρία, παίκτες με όρεξη για δουλειά και δεν θεωρώ ότι είναι θέμα ευθυνών. Η ευθύνη είναι πάντα όταν μπαίνεις μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να είσαι υπεύθυνος στη δουλειά που κάνεις. Να σέβεσαι τη δουλειά που κάνεις.

Σχετικά με τα μεταγραφικά, μέχρι στιγμής έχουμε αποκτήσει τους παίκτες που θέλαμε να αποκτήσουμε, παράλληλα κρατήσαμε τα παιδιά που ήταν να μείνουν στην ομάδα και δεν ξέρω αν θα γίνει κάτι μετά. Πάνω απ’ όλα να έχουμε υγεία, χωρίς τραυματισμούς και χωρίς απώλειες στην περίοδο της προετοιμασίας, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα κάθε μέρα να προσθέτουμε καινούργια πράγματα για να μπορέσουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ» κατέληξε ο τεχνικός των «κυανολεύκων».

Από την πλευρά του ο συνεργάτης του Γρηγόρη Γιασάρη στο τεχνικό τιμ, Αλέξης Ζέστας επισήμανε:

«Είναι ακόμα μία ιστορική χρονιά για τον Ερμή, γιατί μία κωμόπολη όπως η Αγιά μπορεί και έχει ομάδα στην Β’ Εθνική. Όλο αυτό μας γεμίζει εκτός από χαρά, μεγάλη ευθύνη, γιατί θέλουμε να καθιερωθούμε. Η Β’ Εθνική είναι κατ’ εξοχήν κατηγορία για να καθιερωθείς και να αναγνωριστείς στον χώρο του μπάσκετ».

«ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ»

Το «παρών» στη χθεσινή «πρώτη» της ομάδας έδωσε και ο πρόεδρος του συλλόγου Θεόδωρος Ριζούλης, μαζί με τον αντιπρόεδρο Κώστα Ζέικο, ο οποίος μιλώντας για τη νέα πρόκληση της Β’ Εθνικής επισήμανε τα εξής:

«Από τότε που αναλάβαμε τη διοίκηση της ομάδας κι εγώ σαν πρόεδρος έχουμε κάποιες αρχές. Οι αρχές είναι να είμαστε σοβαροί, συνεπείς και στον αγωνιστικό τομέα ανταγωνιστικοί. Αυτές τις αρχές θα τηρήσουμε και φέτος. Είμαστε καινούργιοι στην κατηγορία, δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα, αλλά θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί» κατέληξε ο κ. Ριζούλης.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ Β’ ΕΘΝΙΚΗΣ

Ν. Κόμματος: «Δεν θα είμαστε κομπάρσοι»

Ο στυλοβάτης της περσινής ιστορικής επιτυχίας του Ερμή Αγιάς ήταν αν μη τι άλλο ο Νέστορας Κόμματος ο οποίος μιλώντας για τη νέα πρόκληση της Β’ Εθνικής τόνισε:

«Είναι μία καινούργια εμπειρία για την ομάδα και την κωμόπολη της Αγιάς. Η ομάδα έχει ενισχυθεί με καινούργιους παίκτες και όπως πέρσι θα περιμένουμε να έχουμε μία καλή παρουσία, σταθερή και να δείξουμε ότι δεν είμαστε κομπάρσοι. Ο στόχος μας είναι να πηγαίνουμε βήμα προς βήμα. Δεν ξέρω την κατηγορία, δεν έχω παίξει ποτέ, αλλά η λογική λέει ότι θα είναι πιο δύσκολη από την περσινή. Να έχουμε υγεία και υπομονή» πρόσθεσε.

Από την πλευρά τους ο νεοαποκτηθείς Λεωνίδας Τριανταφύλλου και ο εκ της παλιάς φρουράς Άκης Χαλκιάς επισήμαναν:

Λεωνίδας Τριανταφύλλου: «Ελπίζω να πετύχουμε τους στόχους που θα οριοθετήσει ο κόουτς και η ομάδα. Θα προσπαθήσουμε νε εξασφαλίσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε την παραμονή μας και μετά θα παλέψουμε για ό,τι καλύτερο. Με προσέγγισαν πολύ καλά οι άνθρωποι του συλλόγου και ειδικά ο πρόεδρος, είχα και αρκετούς φίλους με τους οποίους παλιότερα ήμασταν συμπαίκτες».

Άκης Χαλκιάς: «Είναι μία καινούργια κατηγορία στη Β’ Εθνική και για μένα προσωπικά. Ευελπιστώ να με βοηθήσουν και οι συμπαίκτες μου και πάνω απ’ όλα να έχουμε μια υγιή χρονιά. Ανεβαίνουν οι υποχρεώσεις, οι ευθύνες, πρέπει να δούμε και τους αντιπάλους μας, αλλά εμείς θα μπαίνουμε μέσα και θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Αποκτήθηκαν: Τριανταφύλλου (Τιτάνες Παλαμά), Αγαπίου, Θ. Φαρμάκης, Β. Φαρμάκης (Κεραυνός Λάρισας), Τσαμπαλής, Νταλός, Βαβάτσικος (Γ.Σ. Λάρισας).

Ανανέωσαν: Κόμματος, Γούλας, Περρωτής, Χαλκιάς, Γκανέτσας, Μηλιώνης.

Αποχώρησαν: Δαουλάρης, Καλεμτζάκης, Καμπούρης, Αργυρούλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass