ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΡΟΛΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΟΙ «ΠΡΑΣΙΝΟΙ» ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Αλλάζει φιλοσοφία ο Αμπελωνιακός

Θ. Κουτσούκης: «Πρωταρχικό μας μέλημα είναι να κάνουμε κάτι ανταποδοτικό για την κοινωνία του Αμπελώνα» Αχ. Μαστοροδήμος: «Ο Αμπελωνιακός είναι ένα από τα μεγαλύτερα brand name του νομού»

Δημοσίευση: 16 Αυγ 2016 8:22

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Ο υποβιβασμός στην Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία, μετά την ιστορική κατάκτηση του νταμπλ, υποχρεώνει τους ανθρώπους του Αμπελωνιακού να κινηθούν σε διαφορετική τροχιά, δίνοντας περισσότερη έμφαση στους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές της περιοχής και γενικότερα στους νεολαίους, με στόχο η ομάδα να λειτουργήσει ανταποδοτικά προς την τοπική κοινωνία.

Η αλλαγή φιλοσοφίας του συλλόγου αποσκοπεί στο να τεθούν αφενός οι βάσεις για τη δημιουργία ενός δυνατού αγωνιστικού συνόλου, ικανού να πρωταγωνιστήσει στο άμεσο μέλλον και αφετέρου στο να δοθεί η ευκαιρία σε όλα τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής να χαρούν το αγαπημένο τους άθλημα και να σφυρηλατήσουν ισχυρούς χαρακτήρες μάσα από τον αθλητισμό. Παράλληλα σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό σκέλος, η επιστροφή στη μεγάλη τοπική κατηγορία είναι ένας από τους βασικούς στόχους κατά τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν.
Μιλώντας για το νέο εγχείρημα και την αλλαγή φιλοσοφίας στον σύλλογο, ο πρόεδρος του Αμπελωνιακού, Θάνος Κουτσούκης επισήμανε τα εξής:
«Θέλουμε να στηρίξουμε το ανδρικό τμήμα προκειμένου η ομάδα να επανέλθει εκεί πρέπει να βρίσκεται. Αυτό όμως είναι το λιγότερο και δεν αποτελεί αυτοσκοπό για μας. Πρωταρχικό μας μέλημα είναι να κάνουμε κάτι ανταποδοτικό για την κοινωνία του Αμπελώνα. Θέλουμε δηλαδή, η ομάδα να προσφέρει στην τοπική κοινωνία, έστω δίνοντας διέξοδο στους νέους του Αμπελώνα μέσω του ποδοσφαίρου. Θέλουμε να παρέχουμε όσο γίνεται πιο υψηλές -αναλόγως των δύσκολων συνθηκών που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία- συνθήκες δουλειάς σε όλα τα τμήματα, τόσο για τα παιδιά που έχουν στόχο να κάνουν το βήμα παραπάνω στον χώρο του ποδοσφαίρου, όσο και για τα υπόλοιπα που θέλουν να είναι σε έναν σύλλογο, που θα τους παρέχει πράγματα που δεν είναι αυτονόητα στις ημέρες μας, όπως το γυμναστήριο, το γήπεδο, ιατρική κάλυψη, για να απολαύσουν αυτό που τους αρέσει, το ποδόσφαιρο» κατέληξε ο κ. Κουτσούκης.
Η νέα προσπάθεια θα γίνει σε συνδυασμό με την απαραίτητη οργάνωση των ακαδημιών, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ανδρικής ομάδας. Όπως εισήμανε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Παπαδημητρίου «ήρθε η ώρα να οργανώσουμε την ακαδημία. Ο Αμπελώνας των 8.000 κατοίκων επιβάλλεται να έχει παιδιά στην ακαδημία. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, εγκαταστάσεις, εξειδικευμένο προσωπικό, εξοπλισμός για να μπορέσουμε να πείσουμε τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους στο γήπεδο. Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα αλλά όχι ακατόρθωτο. Μέχρι στιγμής υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση, αν και είναι νωρίς βέβαια, ωστόσο θα κάνουμε την προσπάθειά μας, η οποία πιστεύουμε ότι στο τέλος θα είναι επιτυχημένη» πρόσθεσε.
Ο ΝΕΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ
Στο τιμόνι του Αμπελωνιακού θα βρίσκεται φέτος ο Αχιλλέας Μαστοροδήμος, ο οποίος θα έχει παράλληλα και την ευθύνη των τμημάτων υποδομής.
«Δέχθηκα με μεγάλη χαρά την πρόταση του διοικητικού συμβουλίου και του προέδρου της ομάδας Θάνου Κουτσούκη, γιατί θεωρώ ότι ο Αμπελωνιακός είναι ένα από τα μεγαλύτερα brand name του νομού» είπε χαρακτηριστικά ο νέος τεχνικός και πρόσθεσε:
«Στόχος μας είναι να επαναφέρουμε την ομάδα, με σωστή και οργανωμένη δουλειά, στα υψηλά στρώματα του λαρισινού ποδοσφαίρου. Βρήκα πραγματικά πολύ καλές συνθήκες εργασίας, με ανθρώπους που με στηρίζουν και αγαπούν πραγματικά την ομάδα. Θέλουμε να οργανώσουμε την ακαδημία από το μηδέν. Θα είμαι υπεύθυνος και στην ακαδημία, γεγονός που απαιτεί ώρες πολλές στο γήπεδο, κάτι που εμένα με ενθουσιάζει. Θα κάνουμε στροφή στα παιδιά του Αμπελώνα (το ρόστερ θα αποτελείται κατά 80% από παιδιά του Αμπελώνα) και μαζί με νεαρούς αθλητές από το νομό να καταφέρουμε, σ’ ένα διάστημα τριετίας, να επαναφέρουμε την ομάδα στη Γ’ Εθνική.
Το πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό, αλλά η ομάδα μας πιστεύω ότι θα είναι μέσα στην τριάδα. Ωστόσο πρέπει επί τέλους να αλλάξουμε φιλοσοφία στην προπόνηση. Να κάνουμε πιο επιστημονική προπόνηση για να μπορέσουμε να βγάλουμε ταλέντα. Δεν σας το κρύβω ότι εδώ υπάρχουν αρκετά παιδιά που τα είχα και στις Μικτές και είμαι σίγουρος ότι μπορούν να αναδειχθούν» κατέληξε.

Αισιοδοξία και όρεξη για δουλειά
Αισιοδοξία και όρεξη για δουλειά επικρατεί στις τάξεις των ποδοσφαιριστών της ομάδας. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις ορισμένων εξ αυτών:
Βαγγέλης Τζιαρτζιάνης: «Πιστεύω φέτος η ομάδα να επιστρέψει εκεί που ήταν πέρσι. Ξεκινάμε για κάτι καλύτερο με πολλά νέα παιδιά. Δεν κερδίσαμε πέρσι το στοίχημα που είχαμε βάλει, αλλά πιστεύω φέτος με έναν καταξιωμένο προπονητή να πετύχουμε αυτό που θέλουμε και ό,τι καλύτερο στη συνέχεια. Πάντα οι προσδοκίες είναι υψηλές για τον Αμπελωνιακό».
Χρήστος Δαλακώνης: «Επιστρέφω μετά από πέντε χρόνια στον Αμπελωνιακό. Η ομάδα βλέπω ότι αποτελείται από νέους παίκτες και λίγοι είμαστε οι μεγαλύτεροι σε ηλικία. Όλη η ομάδα θα στηθεί πάνω σ’ αυτά τα νέα παιδιά με στόχο να πετύχουμε ό,τι καλύτερο. Κυρίως να αγωνιστούν αυτά τα νέα παιδιά σε μία κατηγορία που είναι ανταγωνιστική και να δείξουν τις δυνατότητές τους».
Γιάννης Μαυρίδης: «Μία καινούργια σεζόν αρχίζει με νέα φιλοσοφία στην ομάδα και παίκτες νεαρής ηλικίας. Στόχος μας είναι η άνοδος και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Πήραμε έναν καινούργιο προπονητή ο οποίος είναι καλός, έχει δουλέψει σε αρκετές ομάδες και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας».
Μάριος Βουγιουρδής: «Πιστεύω φέτος να πετύχουμε πολλά πράγματα. Έχουμε καλή διοίκηση, οργανωμένη, έναν πολύ καλό προπονητή που θα κάνει πολύ καλή δουλειά, όπως έχει φανεί στα προηγούμενα χρόνια εκεί που ήταν. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και πιστεύω θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι μέσα από τη σκληρή δουλειά. Στόχος μας είναι πρώτον να παίξουν τα νέα παιδιά και σε δεύτερη φάση να διεκδικήσουμε την άνοδο».
Γιώργος Τσετιροκλής: «Δεν καταφέραμε πέρσι να κερδίσουμε την παραμονή αν και το αξίζαμε ειδικά στο δεύτερο γύρο, ωστόσο φέτος ξεκινάει μια πολύ διαφορετική χρονιά. Με νέους παίκτες πάμε για το καλύτερο δυνατό, γιατί υπάρχει ταλέντο στην ομάδα. Ο προπονητής έχει όρεξη, δουλεύει σωστά και έχει δώσει πολύ καλή ψυχολογία στην ομάδα. Είμαστε λίγοι έμπειροι που θα βοηθήσουμε τα νέα παιδιά με στόχο να παρουσιάσουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass