Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΡΕΦΕΡΙ ΑΘ. ΤΖΗΛΟΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΑΧΘΕΙ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ ΑΛΛΑ Η ΚΕΔ/ΕΠΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΕΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΟΛΙΣ ΜΙΑ ΣΕΖΟΝ

Εξιλαστήρια θύματα οι διαιτητές

Ζ. Γρηγορίου: «Δικαιώνονται οι σκέψεις μας γιατί κάτι πρέπει να αλλάξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που έχει φτάσει στο σημείο μηδέν»

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2016 11:14

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Τη δυσαρέσκειά του, για την αποπομπή του Λαρισαίου διαιτητή Θανάση Τζήλου από τον πίνακα της Σούπερ Λιγκ, εξέφρασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Ζήσης Γρηγορίου, τονίζοντας ότι οι διαιτητές στην παρούσα φάση είναι τα θύματα μιας προεκλογικής αντιπαράθεσης. Ο κ. Γρηγορίου επισήμανε ότι η απόφαση της ΕΠΣΛ να στηρίξει τη συμμαχία στις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ αποδεικνύεται απολύτως ορθή, καθώς είναι ανάγκη να αλλάξει κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο που έχει φτάσει στο σημείο μηδέν και χαρακτήρισε αδικαιολόγητη της «καρατόμηση» του Θανάση Τζήλου λόγω των υψηλών βαθμολογιών που είχε.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Ζήσης Γρηγορίου μιλώντας στην «Ε» σχετικά με τη συγκρότηση των πινάκων διαιτητών και βοηθών διαιτητών της νέας περιόδου στη Σούπερ Λιγκ δήλωσε τα εξής:

«Αποδείχθηκε μέσα απ όλες τις ενέργειες του Δ.Σ της ΕΠΟ και της ΚΕΔ/ΕΠΟ, ότι η απόφαση της ΕΠΣΛ να στηρίξει στις εκλογές του Οκτωβρίου τη συμμαχία ήταν απολύτως ορθή. Δικαιώνονται οι σκέψεις όλων των συμβούλων, οι οποίοι με τη στήριξή τους προς τη συμμαχία, θέλουν να δείξουν ότι κάτι πρέπει να αλλάξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που έχει φτάσει στο σημείο μηδέν. Δυστυχώς όμως αυτή η δικαίωση της απόφαση του Συμβουλίου έφερε την αποπομπή του Λαρισαίου διαιτητή κ. Τζήλου από τον πίνακα της Σούπερ Λιγκ αναιτιολόγητα, καθότι και υψηλές βαθμολογίες είχε και πανελλήνια επιβράβευση. Κρίμα που οι διαιτητές στην παρούσα φάση ήταν τα θύματα μίας προεκλογικής αντιπαράθεσης. Εμείς ως ΕΠΣΛ δεν θα επιτρέπαμε ποτέ, αν συμμετείχαμε στη διοίκηση της Ομοσπονδίας, να γίνει κάτι ανάλογο. Ας ελπίσουμε ότι είναι τα τελευταία δεινά που περνά το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά αποπομπή του Θανάση Τζήλου, η Λάρισα χάνει τη θέση του διαιτητή στη Σούπερ Λιγκ την οποία είχε κερδίσει πέρσι μετά από 19 χρόνια περίπου, ενώ σε περίπτωση που και ο βοηθός διαιτητής Δημήτρης Γκάγκας τεθεί εκτός πινάκων (αυτό θα εξαρτηθεί από το εάν περάσει ή όχι τα αγωνιστικά τεστ του Σεπτεμβρίου), τότε η Λάρισα, για πρώτη φορά μετά από 17 περίπου χρόνια, δεν θα έχει διαιτητική εκπροσώπηση στο κορυφαίο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί μεταξύ άλλων στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣΛ που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

ΠΕΤΑΕΙ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ

ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ Η ΕΠΟ

Το «μπαλάκι» στη διοργανώτρια του πρωταθλήματος πέταξε η ΕΠΟ για την τοποθέτηση του επιδιαιτητή στην Επιτροπή Ορισμών της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Με επιστολή του προέδρου της, Γιώργου Γκιρτζίκη, η Ομοσπονδία κάλεσε τη Super League να κινηθεί στον απαιτούμενο χρόνο για να καλυφθεί η θέση με πρόσωπο κοινής αποδοχής, καταθέτοντας την πρότασή της για το πρόσωπο που προκρίνει, μετά την άρνηση του Δημήτρη Καλύβα να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση.

Η επιστολή Γκιρτζίκη:

«Μετά την παραίτηση του κ. Δημητρίου Καλύβα από τη θέση του "επιδιαιτητή" της Επιτροπής Ορισμού Διαιτητών της ΚΕΔ/ΕΠΟ, για υπηρεσιακούς λόγους, προκύπτει η ανάγκη να καλυφθεί η συγκεκριμένη θέση με τις διαδικασίες που το "ισπανικό μοντέλο" προβλέπει. Δεδομένης της έναρξης των διοργανώσεων ο χρόνος για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών είναι ελάχιστος.

Για τον λόγο αυτό και επειδή είναι σαφές, πως η Ε.Π.Ο. επιμένει απολύτως στην εφαρμογή του "ισπανικού μοντέλου" στη διαδικασία ορισμού των διαιτητών για το πρωτάθλημα της Super League, παρακαλούμε να διασφαλίσετε άμεσα, μέσω οργανωτικών διαδικασιών που εσείς με τις Π.Α.Ε. – Μέλη σας θα αποφασίσετε, την επιλογή ενός προσώπου που η Super League θα προτείνει για τη θέση του "επιδιαιτητή" με τήρηση των προσόντων που προβλέπει ο Κανονισμός Διαιτησίας.

Το όνομα του προτεινόμενου για τη συγκεκριμένη θέση μπορεί να μεταφέρει, κατά προτίμηση εγγράφως, ο κ. Σαραϊδάρης στον εκπρόσωπο της Ε.Π.Ο. στην ως άνω Επιτροπή και αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ/ΕΠΟ κ. Δημήτριο Γκρούτση, ώστε στη συνέχεια οι δύο τους να προχωρήσουν στον ορισμό ολοκληρώνοντας έτσι τη σύνθεση της Επιτροπής. Ο κ. Γκρούτσης, ως εκπρόσωπος της Ε.Π.Ο. στην Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών, έχει τη σχετική εξουσιοδότηση να ενεργήσει και να αποφασίσει για το θέμα όπως κρίνει ο ίδιος καλύτερα.

Είμαστε βέβαιοι ότι ως διοργανώτρια αρχή μπορείτε και θα ανταποκριθείτε στο ζήτημα που έχει προκύψει, ώστε άμεσα να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες με γνώμονα την ομαλή έναρξη των διοργανώσεων στον χρόνο που αυτές έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass