ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΑΝΕ 1-0 ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 2-1

Πίστεψε στην νίκη και την πήρε η ΑΕΛ

*Τα γκολ: Μασούρας(39΄) αυτογκόλ/ Καπός(90΄), Βαρέλα(90’+2) *Πολλές χαμένες ευκαιρίες, ένα δοκάρι και χαμένο πέναλτι που χτυπήθηκε δύο φορές

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2016 10:58

 

Των απεσταλμένων μας:

Χρ.Αρχοντούλη

Φωτ. Κώστας Τσάντζος

Την πρώτη της φιλική νίκη στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τη νέα σεζόν πέτυχε χθες στα γειτονικά Τρίκαλα η ΑΕΛ, κερδίζοντας τον ΑΟΤ με 2-1.

Μια νίκη που ήρθε με ανατροπή για τους «βυσσινί», οι οποίοι έχασαν πολλές ευκαιρίες κυρίως στο πρώτο ημίχρονο και το καλύτερο κράτησαν στο τέλος, για τους 100 περίπου Λαρισαίους  που πήγαν στα Τρίκαλα και τους χειροκρότησαν.

Τα Τρίκαλα προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Μασούρα στο 39΄ για να ισοφαρίσει ο Καπός στο 90΄ενώ στο 90’ +2 ο Βαρέλα από ωραία πάσα του Ουρτάδο με σουτ στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Χαμένο πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο από τον Ροβίθη που αναγκάστηκε να εκτελέσει δύο φορές(αρχικά ευστόχησε με τον Γρατσάνη να δείχνει επανάληψη και τον παίκτη της ΑΕΛ να στέλνει την μπάλα ψηλά από τα δοκάρια του Παπαδόπουλου) πολλές χαμένες ευκαιρίες από τον Μαρουκάκη και δοκάρι από τον Γιαννιτσάνη (17′) για την ΑΕΛ. Αυτή καταγράφεται ως η πρώτη νίκη στα φιλικά παιχνίδια για τους «βυσσινί» μετά από πέντε αγώνες και αναμένεται να ανέβουν ψυχολογικά ενόψει της πρεμιέρας στη Σούπερ Λίγκα.

Με την παρουσία αρκετού κόσμου για τα δεδομένα της εποχής τόσο από τα Τρίκαλα όσο και από τη Λάρισα, διεξήχθη το γειτονικό φιλικό παιχνίδι.

Το ματς ήταν μέτριο, έγινε σε δύσκολες συνθήκες ειδικά στο α΄ ημίχρονο που ήταν έντονη και αφόρητη η ζέστη κι έτσι οι πολλές αλλαγές αλλά και η κόπωση των ομάδων από την προετοιμασία, δεν επέτρεψαν να δούμε καλύτερο ποδόσφαιρο, διότι και οι δύο ομάδες έχουν ποιοτικούς παίκτες στο ρόστερ τους.  Έγιναν πολλά αβίαστα λάθη, η πιο έμπειρη και καλύτερη ΑΕΛ με δύο γκολ πήρε μία φιλική νίκη γοήτρου.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης παρέταξε την ΑΕΛ, με σύστημα 4-2-3-1, στο πρώτο ημίχρονο, δίνοντας την ευκαιρία σε νέα παιδιά να δείξουν τις δυνατότητές τους.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ντεγκρά, δεξιά στην άμυνα ο Μασούρας, αριστερά ο Μανακούσιος, σέντερ μπακ έπαιξαν ο Γκόλιας με τον Δαμιανάκη, αμυντικά χαφ ο Καρατάσιος με τον Καπνόπουλο, πιο μπροστά τους από αριστερά προς τα δεξιά οι Ροβίθης, Χοτζάλι, Γιαννιτσάνης και στην κορυφή της επίθεσης ο Μαρουκάκης.

Στην επανάληψη τερματοφύλακας έπαιξε ο Καβουσάκης, στην άμυνα οι Ρέντζας δεξιά, Μονιάκης αριστερά, σέντερ μπακ οι Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, αμυντικά χαφ οι Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος, πιο μπροστά τους οι Βαρέλα, Ουρτάδο, Τζάνης και στην κορυφή της επίθεσης ο Καπός.

Η ΑΕΛ μόλις στο 1΄είχε μια καλή στιγμή, όταν ο Μασούρας από δεξιά έβγαλε την παράλληλη σέντρα, η μπάλα μετά από κόντρα έφτασε στον Χοτζάλι, που από κοντά πλάσαρε άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα στο 6΄, σε σουτ του Μαρουκάκη ο γκολκίπερ Παπαδόπουλος μπλόκαρε την μπάλα, ενώ στο 9΄ από πάσα του Μπαϊκαρά ο Μίνγκας των Τρικάλων επιχείρησε από δεξιά ένα τεχνικό σουτ και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ  δεξιά.

ΔΟΚΑΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑΝΗ…

Στο 17΄μετά από εκτέλεση φάουλ του Ροβίθη, ο Γιαννιτσάνης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παπαδόπουλου.

…ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΟΥΚΑΚΗ

Ο Ροβίθης στο 23΄ με κάθετη μπαλιά από αριστερά έβγαλε  τετ-α-τετ τον Μαρουκάκη και στο πλασέ που έκανε έδιωξε με τα πόδια την μπάλα ο γκολκίπερ των Τρικάλων.

Τα Τρίκαλα στο 33΄είχαν ένα καλό σουτ με τον Κουσκουνά στο οποίο η μπάλα κόντραρε στον Γκόλια και στην αντεπίθεση της ΑΕΛ  ο Μαρουκάκης  από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει και πάλι τον  Παπαδόπουλο, που  απέκρουσε την μπάλα με τα πόδια.

ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΚΑΙ 1-0 ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Στο 39΄ τα Τρίκαλα άνοιξαν το σκορ. Ο Μουμίν πάσαρε στον Μίνγκα αυτός έκανε το σουτ απέκρουσε ο Καβουσάκης στην επαναφορά νέο σουτ του Νικολακάκη και ο Μασούρας στην προσπάθεια να διώξει έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Καβουσάκη, για να γίνει το 1-0 υπέρ του ΑΟΤ.

ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ

Η ΑΕΛ στο 43΄κέρδισε πέναλτι, σε ανατροπή του Καρατάσιου αρχικά και του Δαμιανάκη στη συνέχεια . Ο Ροβίθης το εκτέλεσε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο κ.Γρατσάνης διέταξε επανάληψη υποστηρίζοντας ότι παίκτες της ΑΕΛ μπήκαν γρήγορα να πανηγυρίσουν  και τη δεύτερη  φορά ο ποδοσφαιριστής των «βυσσινί» έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Παπαδόπουλου.

Στην εκπνοή της αναμέτρησης στο 45΄, από δεξιά ο Μασούρας έβγαλε τη σέντρα και στην κεφαλιά του Μαρουκάκη, η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της εστίας του Παπαδόπουλου.

Με το σκορ 1-0 υπέρ των γηπεδούχων οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια και στην επανάληψη, οι Τρικαλινοί έχασαν πρώτοι ευκαιρίες.

Στο 51΄δυνατό σουτ επιχείρησε ο Στεφάνοβιτς και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από τη δεξιά πλευρά της εστίας του Καβουσάκη, ενώ σε μακρινό σουτ του Κουσκουνά στο 55΄ η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Από ψηλοκρεμαστή σέντρα του Τζάνη ο Καπός στο 67΄έπιασε το σουτ από πλάγια και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 70΄σε σέντρα του Ρέντζα, ο Καπός πετάχθηκε στην πορεία της μπάλας όμως ο Γιδόπουλος πρόλαβε και μπλόκαρε την μπάλα και στο 72΄σε σέντρα σουτ του Βαρέλα η μπάλα πέρασε άουτ

Στο 78΄σε εκτέλεση φάουλ του Σερτζίνιο μπλόκαρε ο Ξενοδόχοφ και πέντε λεπτά πριν το φινάλε στο 85΄, πάλι ο Σερτζίνιο έπιασε το μακρινό σουτ και η μπάλα κατέληξε άουτ.

ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΟ ΣΤΟ 90΄…

Στο 90΄ο Δημήτρης Καπός δέχθηκε την μπάλα από τον Τζάνη, έπιασε το γυριστό σουτ από το ύψος της περιοχής και έκανε το 1-1, ενώ στο 90΄+1 ο Βαρέλα μέσα στην περιοχή βρήκε τον Τζάνη που σούταρε και η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

…ΚΑΙ ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΡΕΛΑ

Στο 90΄+2 Ο Καπός έδωσε στον Βαρέλα, αυτός άλλαξε την μπάλα όμορφα με τον Ουρτάδο και ο Βαρέλα που πρόλαβε τον Γιδόπουλο, έκανε το 1-2.

Αμέσως μετά στο 90΄+3, ο Στογιάνοβιτς τροφοδότησε δεξιά του τον Δουκάκη που έπιασε το σουτ και ο Ξενοδόχοβ στην αριστερή του γωνία εντυπωσιακά απέκρουσε την μπάλα και κράτησε το 1-2 για την ΑΕΛ.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Τον αγώνα διήυθυνε ο Βαγγέλης Γρατσάνης,που είχε συνεργάτες τους  Μανούρα Ν., Κωτούλα Π., ενώ 4ος ήταν ο Στ.Χιώτης, όλοι από τον Σύνδεσμο Τρικάλων.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Α.Ο.ΤΡΙΚΑΛΑ(Σταύρος Ψιμουλάκης): Παπαδόπουλος(66΄Γιδόπουλος), Νικολακάκης(52΄Λαμπάκης), Νιάρος(50΄Γκόλιας), Παπαπαναγιώτου(62΄Γκάσιτς), Σαρακατσάνος, Ριζογιάννης(52΄Στογιάνοβιτς), Μίνγκας(52΄Δουκάκης),Μουμίν(52΄Σερτζίνιο), Κουσκουνάς(62΄Ράσιτς), Στεφάνοβιτς(62΄Χασομέρης), Μπαικαρά(52΄Ιλιτς).

ΑΕΛ(Άγγελος Αναστασιάδης): Ντεγκρά(31΄Καβουσάκης-63΄Ξενοδόχοβ), Μασούρας, Γκόλιας, Δαμιανάκης, Μανακούσιος, Καπνόπουλος, Καρατάσιος, Ροβίθης, Χοτζάλι, Γιαννιτσάνης, Μαρουκάκης.

Β΄ΜΕΡΟΣ: Καβουσάκης, Ρέντζας, Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος, Ουρτάδο, Τζάνης, Βαρέλα, Καπός.

ΜΙΚΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

*Παρά την υψηλή θερμοκρασία και το ότι ήταν φιλικό το παιχνίδι, 100 περίπου Λαρισαίοι φίλαθλοι βρέθηκαν στο στάδιο των Τρικάλων.

Υπολογίζεται πως περίπου 1.200 φίλαθλοι παρακολούθησαν τη χθεσινή φιλική αναμέτρηση.

*Σε πολύ καλό κλίμα τα είπαν πριν από το παιχνίδι και στην ανάπαυλα στην κεντρική θύρα του σταδίου, οι δύο μεγαλομέτοχοι, κ.Γιαλιάς(Τρικάλων), Κούγιας(ΑΕΛ).

*Στο 26΄είχαμε το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ από τον διαιτητή κ.Γρατσάνη, για να δροσισθούν  οι παίκτες καθώς η ζέστη και υγρασία έκαναν τις συνθήκες πολύ δύσκολες.

*Αρχηγοί των δύο ομάδων ήταν ο Αχιλλέας Σαρακατσάνος για τα Τρίκαλα και ο Ματθαίος Μαρουκάκης για την ΑΕΛ.

*Δεύτερο φιλικό για την ομάδα των Τρικάλων η οποία στο πρώτο κέρδισε τη Δόξα Δράμας με 2-0.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ:

Βγάλαμε σωστά συμπεράσματα

  • Η δύναμη του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι η περιφέρεια

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός της ΑΕΛ Άγγελος Αναστασιάδης, από την εμφάνιση της ομάδας κόντρα στον ΑΟ Τρίκαλα.

Ο δοκιμαζόμενος Χρήστος Τζάνης, οι πολλές χαμένες ευκαιρίες και η διάθεση της ομάδας για την απόκτηση σέντερ φορ ήταν τα κύρια σημεία της τοποθέτησής του.

Τόνισε πως ο Τζάνης δεν είναι ακόμη έτοιμος μετά τον τραυματισμό του, αναφέρθηκε σε τομείς που πρέπει να δουλέψει η ομάδα του και ευχήθηκε στα Τρίκαλα τα καλύτερα, τονίζοντας πως η δύναμη ελληνικού ποδοσφαίρου είναι η περιφέρεια

Από την πλευρά του ο συνεργάτης του προπονητή των Τρικάλων ο Λαρισαίος Θανάσης Μπάρδας ευχήθηκε από την πλευρά του καλή επιτυχία στην ΑΕΛ και στον Άγγελο, τονίζοντας ότι η ομάδα έβγαλε στοιχεία που θέλει να δει η τεχνική ηγεσία στα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο προπονητών:

Άγγελος Αναστασιαδης(προπονητής ΑΕΛ): «Έγινε ένα πολύ καλό τεστ για μένα με μια καλά οργανωμένη ομάδα. Εμείς είχαμε ένα πρώτο ημίχρονο καλό, με αρκετές φάσεις που δεν τελειώσαμε. Είδαμε κάποια παιδιά που είναι καινούριοι στην ομάδα και νεαροί σε ηλικία και έπρεπε να είμαστε σίγουροι. Βγάλαμε σωστά συμπεράσματα και από το πρώτο και από το δεύτερο ημίχρονο. Εγώ είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια αρκετών παιδιών. Από τα περισσότερα παιδιά μπορώ να πω. Μας λείπουν βέβαια κάποια πράγματα που πρέπει να δουλέψουμε και θα το κάνουμε. Τελειώνοντας να ευχηθώ στα Τρίκαλα που είναι μια ιστορική ομάδα καλή συνέχεια. Έχω παίξει εδώ αντίπαλος και θέλω να τους ευχηθώ την άνοδο. Η δύναμη του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι η περιφέρεια και πρέπει όλες οι ομάδες που ανήκουν σε αυτή να δυναμώσουν».

-Για θέμα σέντερ φορ και τον Τζάνη: «Ο Τζάνης έχει να παίξει αρκετό καιρό και το ερώτημα είναι αν ο ίδιος είναι ικανοποιημένος από την εμφάνισή του. Για να είμαστε κι εμείς. Είναι στις αρχές μετά τον τραυματισμό του. Είναι πολύ δύσκολο για τον ίδιο, αλλά και για εμάς. Εμείς προσπαθούμε να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Θα δούμε τι θα κάνουμε για να καλύψουμε τη θέση του σέντερ φορ».

Θανάσης Μπάρδας (συνεργάτης του κ.Ψιμουλάκη στον ΑΟ Τρίκαλα): «Να ευχηθώ στην ΑΕΛ, στον Άγγελο καλή επιτυχία και να πετύχει τους στόχους που έχει βάλει. Το παιχνίδι ήταν προετοιμασίας, είναι αρχή για εμάς που μπήκαμε στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας μας. Είμαστε πιο πίσω σε σχέση με την ΑΕΛ, αλλά πολύ ικανοποιημένοι. Δείξαμε στοιχεία αυτά που θέλουμε να βγάλουμε στο παιχνίδι μας. Καλή κυκλοφορία της μπάλας, πολλές πλαγιοκοπήσεις, δεν ήρθε το αποτέλεσμα αλλά έγινε ένα καλό ματς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass