Η ΑΕΛ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ ΙΣΟΠΑΛΗ 1-1 ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΦΙΛΙΚΟ

Κάθε αγώνα και καλύτερη...

*Προηγήθηκε στο 15’ με τον Βαρέλα και ισοφάρισε με πέναλτι ο Παπαδόπουλος στο 70’ *Ένταση είχαμε στο 84΄ με τον Λημνιό να «απαντάει» σε μαρκάρισμα του Μασούρα *Σήμερα νέο φιλικό στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο (18.30)

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2016 8:05

 Αποδίδοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, η ΑΕΛ αναδείχθηκε χθες στο AEL FC ARENA με αντίπαλο τον Ατρόμητο Αθηνών, ισόπαλη 1-1 (Νίκο Βαρέλα 15′,  Δημήτρης Παπαδόπουλος 70′ πεν.).

Στο τρίτο της εντός έδρας φιλικό παιχνίδι η λαρισινή ομάδα έδειξε σημάδια βελτίωσης και πως σιγά-σιγά οι παίκτες εμπεδώνουν αυτά που ζητάει ο προπονητής τους, Άγγελος Αναστασιάδης.

Ο Μακεδόνας τεχνικός που δείχνει τεράστια εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες του και προσπαθεί μέσα από τα φιλικά να δει τις αντιδράσεις τους και να βελτιώσει τις αδυναμίες τους, χρησιμοποίησε για πρώτη φορά μια ενδεκάδα για μια ώρα περίπου, βγάζοντας χρήσιμα συμπεράσματα.

Οι «βυσσινί» δημιούργησαν περισσότερες φάσεις επιθετικά, άξιζαν να πετύχουν τουλάχιστον δυο ακόμη γκολ, όμως στην πίεση που άσκησε ο Ατρόμητος μετά το 65΄κυρίως, δεν αποφεύχθηκαν ορισμένα λάθη στην άμυνα.

Φυσικά όλα διορθώνονται, λάθη όπως είπε και ο κ.Αναστασιάδης αυτή την περίοδο να γίνονται, διότι υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για να είναι η  ομάδα έτοιμη όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. 

Ο Άγγελος Αναστασιάδης παρέταξε την ΑΕΛ με σύστημα 4-5-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ντεγκρά, στην άμυνα οι Ναβάρο(δεξιά), Κοντόρ(αριστερά), Φάρκας και Γκόλιας σέντερ μπακ, αμυντικά χαφ ο Αναστασόπουλος με τον Φατιόν, πιο μπροστά τους ο Λαμπρόπουλος, ο Βαρέλα, ο Ντέλετιτς και στην κορυφή της επίθεσης ο Γιαννιτσάνης.

Η ΑΕΛ ξεκίνησε με πολύ ενθουσιασμό, μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και δύο φορές στα πρώτα πέντε λεπτά βρέθηκε κοντά στο να ανοίξει το σκορ όμως ο Γιαννιτσάνης ισάριθμες φορές δεν βρήκε σωστά την μπάλα με χαρακτηριστική τη φάση του 6ου λεπτού όταν ο Λαμπρόπουλος  γύρισε πλάγια στον Κοντόρ, όμως ο νεαρός επιθετικός δεν τελείωσε σωστά μετά από τη σέντρα που έγινε.

Στο 7′ μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαρέλα στο τείχος, ο Ντέλετιτς στην επαναφορά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Νέα καλή στιγμή για την ΑΕΛ στο 12’ όταν ο Βαρέλα έψαξε τον Ντέλετιτς μέσα στην περιοχή, ο οποίος δεν έκανε καλό κοντρόλ και έχασε την ευκαιρία.

Τρία λεπτά αργότερα στο 15’  η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ. Ο Αναστασόπουλος έκλεψε την μπάλα στον άξονα, τροφοδότησε τον Λαμπρόπουλο που μπήκε από δεξιά στη μεγάλη περιοχή και γύρισε την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής στον Ντέλετιτς. Το σουτ του Σέρβου κόντραρε,  όμως ο Νίκολα Βαρέλα στο ύψος της περιοχής  που πήρε το ριμπάουντ, με αριστερό βολέ κρέμασε τον Γκορμπούνοφ και έκανε το 1-0, ενθουσιάζοντας τον κόσμο.

Μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 στο 23’ για τον Ατρόμητο με τον Ντιγκινί να διεισδύει από αριστερά στη μεγάλη περιοχή της ΑΕΛ, γυρίζοντας ωραία στο ύψος του πέναλτι στον Μπρίτο, αυτός πιο δεξιά στον Λε Ταλέκ όμως στο τετ-α-τετ νικητής βγήκε ο Ντεγκρά όπου έδιωξε με τα πόδια και ο Φάρκας στη συνέχεια σε κόρνερ.

Από πάσα του Ντέλετιτς στο 31΄ο Λαμπρόπουλος μέσα στην περιοχή έπιασε το σουτ, ο Γκορμπουνοφ απέκρουσε την μπάλα και στο νέο σουτ του Λαμπρόπουλου η μπάλα κατέληξε άουτ.

Ευκαιρία για τον Ατρόμητο στο 34΄. Από αριστερά ο Στόιτσεφ γύρισε στον Μπρίτο και εκείνος από κοντά με σουτ έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Ντεγκρά.

Ωραία εναλλαγή της μπάλας στο 39’ με τους παίκτες της ΑΕΛ να παίζουν με μία την μπάλα μέχρι έξω από τη μεγάλη περιοχή όπου ο Φατιόν σούταρε με το εξωτερικό φάλτσο και ο Γκορμπούνοφ μπλόκαρε τη μπάλα.

Αυτή ήταν και η τελευταία στιγμή του πρώτου ημιχρόνου με την ΑΕΛ να καταχειροκροτείται από τον κόσμο της που παρακολούθησε ωραίο θέαμα.

Πολλές οι αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο με τον Δέλλα να επιλέγει τελείως διαφορετική εντεκάδα για τον Ατρόμητο, ενώ ο Αναστασιάδης επέλεξε να συνεχίσουν οι έντεκα του πρώτου ημιχρόνου.

Η μπάλα παιζόταν κυρίως στον χώρο του κέντρου και δεν είχαμε τη μεγάλη φάση στις δυο εστίες.

Όμως στο 69΄ο Μασούρας ανέτρεψε τον Λημνιό και ο κ.Τζήλος κατελόγισε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Απείλησε και πάλι ο Ατρόμητος στο 74’ με τον Κιβρακίδη που από δεξιά σούταρε όμως η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ η ΑΕΛ στην εξέλιξη της φάσης με τον Μασούρα να κάνει άνω-κάτω τον Λαζαρίδη , να μπαίνει στην περιοχή από δεξιά να σουτάρει από πλάγια θέση όμως οι αμυντικοί τον πρόλαβαν και έδιωξαν σε κόρνερ, κι ενώ προηγουμένως  ο τερματοφύλακας απέκρουσε την μπάλα.

Σημαντική ευκαιρία στο 81’για την ΑΕΛ, όταν ο Σουλιώτης σε ρόλο δεξί εξτρέμ   έβγαλε ωραία τη σέντρα, ο Μονιάκης που πάτησε περιοχή σούταρε με το αριστερό όμως ο Παπαδόπουλος έδιωξε ενστικτωδώς με τα πόδια.

Ευκαιρία για το γκολ της νίκης χάθηκε στο 82’ όταν ο Μασούρας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Γιοβάνοβιτς πήρε την κεφαλιά και ο Παπαδόπουλος με εκπληκτική προσπάθεια, απέτρεψε το 2-1.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ 85΄

Κι ενώ οι φίλαθλοι απολάμβαναν ένα καλό για την εποχή φιλικό παιχνίδι, δυστυχώς στο 85΄

άναψαν τα αίματα όταν ο Λημνιός απάντησε σε σκληρό μαρκάρισμα του Μασούρα απωθώντας τον με το χέρι του.

Στη συνέχεια είχαμε εμπλοκή στο επεισόδιο και άλλων παικτών, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα με την επέμβαση των ψυχραιμότερων.

Ο διαιτητής κ. Τζήλος έδειξε τρείς κίτρινες κάρτες στους Μαρουκάκη, Λημνιό και Μασούρα, ενώ οι

δύο προπονητές απέσυραν τους πρωταγωνιστές του επεισοδίου, περνώντας στον αγώνα τους Νάτσο και Λαμπρόπουλο.

Γενικά μπορούμε να πούμε πως η ΑΕΛ ευχαρίστησε τον κόσμο της με τη ζωντάνια που είχε, σιγά-σιγά βρίσκει ρυθμό και βελτιώνεται περισσότερο, αλλά ακόμη δεν έφτασε στα επιθυμητά επίπεδα και είναι αυτό λογικό.

Όμως είναι ενθαρρυντικά τα μηνύματα και καθώς οι παίκτες δουλεύουν καθημερινά χωρίς προβλήματα, αισιοδοξούν οι φίλαθλοι πως θα παρουσιασθεί δυνατή και ανταγωνιστική, στο πρωτάθλημα.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Τον αγώνα διύηθηνε ο Αθανάσιος Τζήλος, συνεργάτες του ήταν ο Γεώργιος Αναστασίου και ο Χρήστος Παπαδημητρίου, ενώ 4ος διαιτητής η Ανδρομάχη Τσιοφλίκη, όλοι του Συνδέσμου Λάρισας.

Ο ρέφερι και οι συνεργάτες του προσπάθησαν να είναι ακριβοδίκαιοι και να κάνουν όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη.

Στο 78’ ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου φάνηκε πως ανέτρεψε στην περιοχή τον Χοτζάλι, όμως ο κ.Τζήλος έκρινε πως δεν υπήρχε παράβαση.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΕΛ(Άγγελος Αναστασιάδης): Ντεγκρά, Ναβάρο(65’ Μασούρας -βγήκε στο 85’ για να μπει ξανά ο Λαμπρόπουλος), Κοντόρ (58’ Μονιάκης), Φάρκας (65’ Γιοβάνοβιτς), Γκόλιας, Αναστασόπουλος(65’ Ουρτάδο), Λαμπρόπουλος(68’ Σουλιώτης), Φατιόν(68’ Καρατάσιος), Ντέλετιτς(65’ Μαρουκάκης), Βαρέλα(65’ Χοτζάλι), Γιαννιτσάνης

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ(Τραιανός Δέλλας):  : Γκορμπούνοφ, Μπίτολο, Φυτανίδης, Μπρίτο, Ουμπίδες, Λε Ταλέκ, Ζησόπουλος, Ντιγκινί, Κεϊτά, Στόιτσεφ, Γκουγκούδης.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν οι: Ν.Παπαδόπουλος, Κιβρακίδης, Κοντοές, Λαζαρίδης, Κατράνης, Γροντής, Ντμίτρι, Μπατσάκος, Βασιλείου, Λημνιός(85’ Νάτσος), Παπαδόπουλος Δημ.

Χρήστος Αρχοντούλης

Φωτ. Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass