Η ΣΟΦΙΑ ΚΟΓΓΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΤΗ ΒΕΡΟΝΑ

Λαρισαία αρχισκόρερ στο «καμπιονάτο»

*Τ. Κουτσονάσιος: «Είναι ταλεντάρα και παίκτρια με ήθος»

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2016 9:31

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Από τις Ελπίδες Καρδίτσας, στο φημισμένο «καμπιονάτο». Η Σοφία Κόγγουλη έκανε πριν από λίγες ημέρες το μεγάλο άλμα στην καριέρα της, καθώς θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στη Βερόνα.

Η 25χρονη επιθετικός των Ελπίδων  μετά από μία  δεκαετία που τίμησε και με το παραπάνω την ομάδα του Τάκη Κουτσονάσιου υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους με τη δευτεραθλήτρια Ιταλίας, η οποία θα αποτελέσει μόλις τον 2ο  σταθμό της ποδοσφαιρικής της σταδιοδρομίας.

Από το Ελευθεραί  Λάρισας βρέθηκε σε ηλικία 15 ετών στις Ελπίδες το 2006 και με την ομάδα της Καρδίτσας ξεχώρισε με το ταλέντο της, καταφέρνοντας να την οδηγήσει τη σεζόν 2008-09 στην Α’ Εθνική.

Έκτοτε και μέχρι σήμερα, οι Ελπίδες απέκτησαν τη φυσική ηγέτη τους, αφού η Λαρισαία στράικερ εξελίχθηκε σε φόβο και τρόμο των αντίπαλων πορτιέρο, καθιστώντας τις Καρδιτσιώτισσες μία από τις πιο παραδοσιακές δυνάμεις στο γυναικείο ποδόσφαιρο της χώρας.

Από το 2009 μέχρι και φέτος, η Κόγγουλη αναδείχτηκε 6  φορές πρώτη σκόρερ στην Α’ Εθνική, καθιστώντας 4 φορές τις Ελπίδες δευτεραθλήτριες Ελλάδος και άλλη μία φορά στην 3η θέση της γενικής κατάταξης.

Παράλληλα, σε αυτή τη δεκαετία η διεθνής φορ κατόρθωσε να φτάσει με τις Ελπίδες στη συμμετοχή στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος τη σεζόν 2012-13, όταν ηττήθηκε στην παράταση από τον ΠΑΟΚ με 1-0.

Από το 2012 μέχρι και σήμερα είναι διεθνής με την Εθνική Ελλάδος Γυναικών και αποτελεί τη σταθερά αξιόπιστη επιλογή στη γραμμή κρούσης.

Η Κόγγουλη θα φοράει, λοιπόν, τη φανέλα της περσινής πρωταθλήτριας Ιταλίας, η οποία φέτος αναδείχτηκε 2η στο Γυναικείο Καμπιονάτο και διαγράφει πρωταγωνιστικές πορείες σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα του κόσμου, ενώ και στην Ευρώπη έχει καταθέσει τα διαπιστευτήριά της με αξιοσημείωτες πορείες στο Τσάμπιονς Λιγκ και πιο πρόσφατη τη φετινή που έφτασε μέχρι τις κορυφαίες 16 ομάδες του θεσμού.

Η 25χρονη επιθετικός είχε μεταβεί στα μέσα Απριλίου στη γειτονική χώρα για να συμμετάσχει στις προπονήσεις της Βερόνα, όπου άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και έτσι, μετά από περίπου δύο μήνες, η συμφωνία επετεύχθη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

ΤΩΝ ΕΛΠΙΔΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ιδιαίτερη ικανοποίηση επικρατεί και στην ομάδα των Ελπίδων Καρδίτσας για το μεγάλο άλμα που έκανε η 25χρονη αθλήτρια. Σε χθεσινές του δηλώσεις του ο προπονητής της Τάκης Κουτσονάσιος, επισήμανε τα εξής: «Είναι μεγάλη μας τιμή η μεταγραφή που έκανε η Σοφία και είναι η πρώτη Ελληνίδα που θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της, στο εξωτερικό. Το θεσσαλικό γυναικείο ποδόσφαιρο έχει κάθε λόγο να αισθάνεται υπερήφανο, που μια κοπέλα από τις Ελπίδες Καρδίτσας όπου αγωνιζότανε μέχρι τώρα, θα παίξει στην Ιταλία.

Είμαι βέβαιος πως θα πετύχει διότι είναι ταλεντάρα, η καλύτερη παίκτρια στην Ελλάδα, παίκτρια επιπέδου και με ήθος.

Όλα αυτά τα στοιχεία που έχει πιστεύω  ότι θα τη βοηθήσουν για να ξεχωρίσει στο «καμπιονάτο» και τις συνοδεύουν οι ευχές όλων μας που γνωρίσαμε πολύ καλά ένα κορίτσι διαμάντι.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να συγχαρώ την ομάδα της ΑΕΛ και τον προπονητή της Αχιλλέα Μαστοροδήμο, για την άνοδο της γυναικείας ομάδας στην Α΄ Εθνική κατηγορία. Η Θεσσαλία δείχνει πως έχει άνθηση στο γυναικείο ποδόσφαιρο». 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass