ΤΙ ΕΙΠΕ ΧΘΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ

Θα δώσω τα λεφτά, θα κερδίσω και τη δίκη

* Μίλησε για το Ael Fc Arena, την αδειοδότηση αλλά και τις μεταγραφές

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2016 10:53

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας έδωσε χθες συνέντευξη Τύπου για τη διαμάχη που έχει με τη La Farm άλλα με την ευκαιρία αυτής μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα έχοντας μια χαλαρή διάθεση.

Του Σωτ. Κέλλα

Ο κ. Κούγιας στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου είπε ότι θα ήθελα να είναι παρούσα(είχε προσκληθεί δημόσια) και η άλλη πλευρά ή οι δικηγόροι της αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Είπε ότι παρέλαβε την ομάδα με δύο παίκτες και μετά από πέντε δύσκολα χρόνια σε Γ' Εθνική και Β' Εθνική κατηγορία κατάφερε να ανέβει ως πρωταθλήτρια στη Σούπερ Λίγκα έντιμα και κόντρα σε κακοποιούς ιδιοκτήτες άλλων ομάδων. Κέρδισε μια πεντακάθαρη άνοδο που έμοιαζε σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Νιώθει πολύ περήφανος για το έμψυχο δυναμικό που έχει αυτή η ομάδα και φαίνεται από το γεγονός ότι ο ίδιος υπολόγιζε να υπάρχουν 13-14 παίκτες για τη Σούπερ Λίγκα αυτοί θα είναι δεκαοκτώ.

Είπε ότι αν και θα κερδίσει τη δίκη με τη La Farm θα δώσει αυτή τη βδομάδα 60.000 ευρώ από τα 105.000 ευρώ αλλά θα διακινδυνεύσει για χρέη που βρίσκονται σε δικαστικές διαμάχες και δεν υπάρχουν εγγυήσεις γι’ αυτά.

 ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΕ

Ο κ.Κούγιας έθεσε στη διάθεση των εκπροσώπων των μέσων μαζικής ενημέρωσης ένα αρχείο 300 σελίδων με όλες τις συναλλαγές της ΠΑΕ ΑΕΛ στην προεδρία του με θέμα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της προηγούμενης διοίκησης.

Α) ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΥΘΥΝΗΣ LA FARM - ΠΛΕΞΙΔΑ (ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ Ή ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΘΕΙ)

- Γεώργιος Λύρας, ποδοσφαιριστής, πληρώθηκε ποσό 1.000 ευρώ

- Πασχάλης Μελισσάς, ποδοσφαιριστής: πληρώθηκε ποσό 20.840 ευρώ

- Δημήτρης Κοντοδήμος, ποδοσφαιριστής: πληρώθηκε ποσό 10.000 ευρώ

- Κωνσταντίνος Κουρτετσιώτης, ποδοσφαιριστής: πληρώθηκε ποσό 3.800 ευρώ

- Εμμανουήλ Αποστολίδης, ποδοσφαιριστής: πληρώθηκε ποσό 8.000 ευρώ

- Αθανάσιος Μουλόπουλος, ποδοσφαιριστής: πληρώθηκε ποσό 12.000 ευρώ

- Pinazo Arias, ποδοσφαιριστής: πληρώθηκε ποσό 11.305,16 ευρώ

- Milan Bojovic, ποδοσφαιριστής: πληρώθηκε 11.200 ευρώ

- Γεώργιος Παμλίδης, ποδοσφαιριστής: πληρώθηκε ποσό 1.500 ευρώ

- Ολυμπιακό Κέντρο Αθήνας Σπύρος Λούης: πληρώθηκε ποσό 1.120 ευρώ

- ΕΑΚ ΛΑΡΙΣΑΣ: πληρώθηκε ποσό 4.000 ευρώ (μένει υπόλοιπο βάσει διακανονισμού 30.923,46 ευρώ)

- ΙΚΑ ΛΑΡΙΣΑΣ: συνολικό πρόστιμο 25.706,84 ευρώ, εκ του οποίου έχουν καταβληθεί δυνάμει ρύθμισης 3.441,96 ευρώ (12.1.2016) και 4.660,45 ευρώ (31.3.2016), ποσό 4.660,45 (26.4.2016) + 4.660,45 ευρώ (30.5.2016) και μένει υπόλοιπο βάσει της ρυθμίσεως: 17.604,43 ευρώ

- Προπονητές: Παπαθανασίου, Βοσνιάδης, Βελιτζέλος: 2.600 ευρώ Χ 3 = 7.800 ευρώ.

- Έξοδα επαναληπτικού συμβολαίου για τα Δένδρα: 13.063,20

- Ήμισυ εξόδων τακτοποίησης αυθαιρέτων για τα Δένδρα 9.650 ευρώ

- Αμοιβή δικηγόρου για υπόθεση Salim Toama 20.000 ευρώ

- Στους ποδοσφαιριστές Μπουσινάκη Περικλή, Αραμπατζή Νικόλαο, Σικαλιά Γεώργιο και Ρούσση Δημήτριο σύμφωνα με το διατακτικό της προσωρινά εκτελεστής υπ' αρ. 176/2016 απόφασης του Ειρηνοδικείου Αθηνών: 22.750 ευρώ.

Σύνολο: 214.658,66 ευρώ.

Β) Δικαστικές εκκρεμότητες που ενδέχεται να επιφέρουν υποχρέωση καταβολής πρόσθετων ποσών:

1. Αγωγή του δικηγόρου Νικολάου Μπαλατσούκα κατά της ΠΑΕ ΑΕΛ ενώπιον του Ειρηνοδικείου Λάρισας με δικάσιμο 15/11/2016 για ποσό 14.000 ευρώ.

2. Αγωγή Βασιλείου Σέγκου (γυμναστή) κατά της ΠΑΕ ΑΕΛ ενώπιον του Ειρηνοδικείου Λάρισας με δικάσιμο 25/10/2016 για ποσό 16.200 ευρώ.

3. Υπόθεση Salim Toama: ποδοσφαιριστής της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 που άσκησε προσφυγή στη ΦΙΦΑ κατά της ΠΑΕ ΑΕΛ ως διαδόχου εταιρίας, για οφειλή 95.000 ευρώ, η οποία υπόθεση εκκρεμεί σε δεύτερο βαθμό.

Σύνολο 125.200 ευρώ

ΠΕΡΙ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ

Ο κ. Κούγιας εξέφρασε παράπονα για τους βετεράνους της ΑΕΛ που τους τίμησε όχι στέλνοντάς τους στο πέταλο όπως γινόταν με προηγούμενες διοικήσεις αλλά στην κερκίδα των επισήμων αλλά αυτοί κατευθύνθηκαν εναντίον του μετά την απομάκρυνση του Σάκη Τσιώλη, ενώ τα έβαλε και με όσους ασχολήθηκαν με τα Κύπελλα λέγοντας χαρακτηριστικά πως «κάποιους τους ενδιέφερε γιατί έγινε η φιέστα ή γιατί τα Κύπελλα δόθηκαν πιο νωρίς στην ομάδα και δεν απόλαυσε τη φαντασμαγορική εκδήλωση που ζήσαμε μαζί με τους χιλιάδες οπαδούς μας».

ΚΑΤΑ ΤΣΙΩΛΗ

Επιτέθηκε και πάλι στον πρώην τεχνικό Σάκη Τσιώλη που τον κατηγόρησε για οικογενειοκρατία λέγοντας πως ενδιαφερόταν μόνο πώς θα βολέψει τους συγγενείς του και όχι για το καλό της ομάδας. Κατηγόρησε εκπροσώπους ΜΜΕ που «έχουν ξεκινήσει διαδικασίες ανασκαφής τάφων» για να αποκαλύψει στη συνέχεια πως του τηλεφώνησε προσωπικά ο τεχνικός Άγγελος Αναστασιάδης αλλά και ποδοσφαιριστές της ομάδας που αισθάνθηκαν την ανασφάλεια που προκλήθηκε από το θέμα με το προπονητήριο των Δένδρων ρωτώντας τον αν η ομάδα θα προπονείται εκεί.

ΠΕΡΙ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

Στη συνέχεια, ο Κούγιας μίλησε για την αδειοδότηση και αναφέρθηκε στην υπόθεση του Σαλίμ Τοάμα όπου κερδήθηκε μια μεγάλη «μάχη» ενόψει αδειοδότησης. Κατηγόρησε τον κ.Πλεξίδα ότι λόγω της περσινής του αποτυχίας στο θέμα της αδειοδότησης συμμάχησε με τους εχθρούς της ΠΑΕ (Χανιά, Λαμία κλπ) και επηρέασε την κρίση του Δημητρίου (υπεύθυνος σε θέματα αδειοδοτήσεων) ρωτώντας τον γιατί δεν πήρε αδειοδότηση πέρυσι η ομάδα ενώ παίρνει φέτος.

Βέβαια όταν ο Κούγιας ρωτήθηκε για το θέμα της αδειοδότησης καθησύχασε τους πάντες λέγοντας πως «η ΠΑΕ ΑΕΛ έχει τον πιο υπέροχο φάκελο» και θα πάρει σίγουρα άδεια προβλέποντας πως αυτή ίσως έρθει και σε πρώτο βαθμό.

Για το αγωνιστικό είπε πως δεν τον ενδιαφέρουν οι μεταγραφές αεροδρομίου γιατί η ΑΕΛ που χτίζεται είναι μία ομάδα με βάσεις και μπορεί αυτό να έχει επίπτωση στις πωλήσεις εισιτηρίων διαρκείας όμως πιστεύει πως θα κερδίσει τον κόσμο με το ποδόσφαιρο που θα παίξει η ομάδα κατά τη διάρκεια της χρονιάς και τον συμφέρει οικονομικά γιατί όλοι θα αγοράζουν εισιτήρια. Επίσης είπε ότι μέχρι να γίνει η πρώτη της ομάδας δεν θα γίνει καμία μεταγραφή.

Τέλος μίλησε για την επερχόμενη συμφωνία για το Ael Fc Arena λέγοντας ότι ο κ. Πηλαδάκης(μεγαλομέτοχος της «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.», που ανήκει η αθλητική εγκατάσταση) πρέπει να μην βάζει με το μελάνι πολλούς αριθμούς, αλλά να λειτουργήσει βάζοντας το χέρι στην καρδιά. Είπε ότι θα πληρώνεται ανά αγώνα και το τίμημα αυξήθηκε ενώ η συμφωνία θα έχε υπογραφεί αν δεν έλειπε ο δικηγόρος του κ. Πηλαδάκη στην Αλεξανδρούπολη. Η ομάδα θα παίξει στο συγκεκριμένο γήπεδο γιατί το θέλουν οι οπαδοί της και θα χρειαστεί μεγάλη θυσία οικονομική γι’ αυτό γιατί είναι ο μόνος που θα ζημιωθεί οικονομικά αν κάτι δεν πάει καλά.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΗΛΘΕ

 Σχετικά με τη μη αποδοχή της χθεσινής πρόσκλησης για δημόσιο διάλογο ο Βαγγέλης Πλεξίδας (μέτοχος της La Farm) έκανε την παρακάτω δήλωση: «Δεσμευτήκαμε να μην επανέλθουμε στα ζητήματα αυτά για οποία στο σύνολό τους έχουμε απευθυνθεί δικαστικά. Προφανώς αυτό δεν γίνεται κατανοητό. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε πρακτικές που επιθυμείτε για επικοινωνιακή κατανάλωση και για δικούς σας λόγους και όταν αυτό μάλιστα γίνεται επαναλαμβανόμενα.

Και στο παρελθόν δημοσιοποιήσατε αυτά που και σήμερα θα πείτε, και σας απαντήσαμε σε όλα και δημόσια και με έγγραφα. Πλέον όμως όλες οι συμφωνίες και όλες οι υποχρεώσεις σας θα κριθούν αρμόδια. Σεβόμαστε το σύνολο των Μέσων Ενημερώσεως, αλλά αυτά δεν θα αποφασίσουν για τις οφειλές σας. Για ό,τι δώσατε και ό,τι δεν θα δώσετε, επιφυλασσόμαστε σχετικά, σεβόμενοι ότι δεν πρέπει να δημοσιοποιούμε αυτά που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη.

Και μην ξεχνάτε και εξώδικά σας και αυτά που δέχεστε σε αυτά, αλλά και αυτά που υπογράψατε και στα οποία τίποτα δεν σας απέκρυψε κανείς, αλλά το αντίθετο έγινε. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τι είναι αυτό που σας δημιουργεί τέτοια και τόση ανυπομονησία, που δεν μπορείτε να αναμένετε τις ημερομηνίες των Δικαστηρίων. Εμείς, πάντως, επαναλαμβάνουμε ότι δεν σας ακολουθούμε, επιδεικνύουμε αυτοσυγκράτηση και περιμένουμε υπομονετικά όπως μέχρι σήμερα κάναμε...

Και κάτι τελευταίο: Τίποτα δεν δημοσιοποιήσαμε εμείς, πιστοί στις Αρχές μας και στο καλό της ΑΕΛ. Άραγε ποιοι και γιατί το έκαναν και το συντηρούν, μήπως για αποπροσανατολισμό;»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass