Ο Ελληνας «PapaG» που έκανε το ΝΒΑ να παραμιλά...

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2016 22:38

Αν και επιλέχθηκε από τους Φοίνιξ Σανς, ο 19χρονος σέντερ θα αγωνιστεί στους Σακραμέντο Κινγκς κατόπιν συνεννόησης των δύο ομάδων για την ανταλλαγή. Οι «Βασιλιάδες» είχαν επιλέξει στο νούμερο 8 του ντραφτ τον Μαρκίζ Κρις, αλλά στη συνέχεια τον αντάλλαξαν με τους Σανς για το νούμερο 13 (που ήταν ο Παπαγιάννης), το νούμερο 28 (που ήταν ο Σκαλ Λαμπισιέρ), τα δικαιώματα του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς της Φενερμπαχτσέ και ένα μελλοντικό «ντραφτ πικ» του δεύτερου γύρου.

Η θέση του Παπαγιάννη στο ντραφτ είναι η καλύτερη που έχει επιλεγεί Ελληνας ή «Ελληνας» -από τους 25 συνολικά που έχουν ζήσει το όνειρο- μπασκετμπολίστας, ξεπερνώντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος είχε επιλεγεί στο Νο 15 προ τριετίας. Ο Ευθύμης Ρεντζιάς ακολούθησε στο Νο 23 (1996), θέση που επιλέχθηκε και ο Κώστας Κουφός (2008), ενώ ο Ιάκωβος Τσακαλίδης είχε επιλεγεί στο Νο 25 (2000) όσον αφορά τους Ελληνες του πρώτου γύρου.

Μάλιστα οι Κινγκς θέλουν από τώρα το «βασιλόπουλο» κοντά τους, όπερ σημαίνει ότι θα καταβάλουν το buy out των 500.000 δολαρίων στον Παναθηναϊκό. Κάπως έτσι ο Παπαγιάννης ετοιμάζεται να υπογράψει πλουσιοπάροχο συμβόλαιο με τους Κινγκς και να γίνει συμπαίχτης του Κώστα Κουφού. Σύμφωνα με το «hoopsrumors» αναμένεται να κερδίσει την επόμενη τετραετία 10.334.366 δολάρια, όπως όριζε το συμβόλαιο που θα υπέγραφε το νούμερο 13 της φετινής διαδικασίας.

«Θα ήθελα να βρεθώ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο NBA. Θέλω να παίξω τώρα για τον Ντίβατς. Μου αρέσει ο τρόπος που αγωνίζεται ο Ντεμάρκους Κάζινς και θέλω να μάθω πολλά από αυτόν, να γίνω καλύτερος, παίζοντας δίπλα του», δήλωσε ο «PapaG», όπως ήδη αποκαλείται!

Η αποθέωση

Αμέσως μετά συνομίλησε με τον τζένεραλ μάνατζερ των Κινγκς, Βλάντε Ντίβατς, ο οποίος αποθέωσε τον Ελληνα σέντερ: «Εχει τα πάντα. Απλώς είναι νέος. Ισως πρέπει να μάθει ακόμη το στυλ του μπάσκετ. Εχει όμως πολύ ταλέντο και είμαι πολύ χαρούμενος που τον επιλέξαμε. Είναι ένας παίχτης που ίσως να μπορέσει να γίνει στο μέλλον ακόμη και Ολ Σταρ. Διαθέτει πολλές ικανότητες κοντά στο καλάθι, είναι πολύ σκληρός για να τον αντιμετωπίσεις και λατρεύω τον χαρακτήρα του».

Ο Παπαγιάννης αναμένεται να μεταβεί άμεσα στο Σακραμέντο για να παρουσιαστεί από τους Κινγκς. Κατόπιν θα επιστρέψει στην Αθήνα για να τακτοποιήσει κάποιες προσωπικές του δουλειές, ενώ μετά αναμένεται να συμμετάσχει στο σάμερ λιγκ του Λας Βέγκας (8-18 Ιουλίου).

Πηγή: ethnos.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass