ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Συνέλευση... live streaming

* Ποια πρόταση κατέθεσε η ΕΠΣ Λάρισας

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2016 7:33

 

Η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Ενώσεων - μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα (24/6, 10:00), στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Η... πρωτοτυπία έγκειται στο ότι για πρώτη φορά δεν θα επιτραπεί η παρουσία του Τύπου στην αίθουσα, όμως η Συνέλευση θα καλυφθεί σε live streaming, η οποία θα μεταδοθεί από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.

Τα θέματα που θα συζητηθούν στη Γ.Σ. είναι:

1. Δήλωση της Εκτελεστικής Επιτροπής Ε.Π.Ο. ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση, έχει συγκληθεί και συσταθεί σύμφωνα με το Καταστατικό της Ε.Π.Ο.

2. Ανάγνωση καταλόγου εκπροσώπων των Μελών της Ε.Π.Ο. και έλεγχος απαρτίας.

3. Ομιλία του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο.

4. Έγκριση της ημερήσιας διάταξης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μελών της Ε.Π.Ο. της 24.6.2016

5. Ορισμός τριών (3) μελών της για τον έλεγχο των πρακτικών της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.

6. Ορισμός τριών (3) ψηφολεκτών.

7. Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 28ης Αυγούστου 2015

8. Έκθεση και έγκριση πεπραγμένων Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. της περιόδου από 1.6.2015 έως και 31.5.2016.

9. Παρουσίαση του ενοποιημένου και αναθεωρημένου Ισολογισμού και της κατάστασης αποτελεσμάτων χρήσης, της περιόδου από 1.1.2015 έως και 31.12.2015.

10. Έγκριση χρηματοοικονομικών καταστάσεων της περιόδου από 1.1.2015 έως και 31.12.2015.

11. Έγκριση προϋπολογισμού της περιόδου από 1.1.2017 έως και 31.12.2017.

12. Ψήφιση προτάσεων για τροποποίηση του Καταστατικού, του Κανονισμού που διέπει την εφαρμογή του Καταστατικού και τις πάγιες διατάξεις της Γενικής Συνέλευσης.

13. Ορισμός ανεξάρτητου ορκωτού ελεγκτή για την περίοδο από 1.1.2016 έως και 31.12.2016.

14. Αναγνώριση νέων Μελών της Ε.Π.Ο.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ

===========================================

Ε.Π.Σ. ΗΛΕΙΑΣ

Άρθρο 63 παρ. 2

«Η Επιτροπή Δεοντολογίας, μπορεί να επιβάλλει τις κυρώσεις που προβλέπονται στο παρόν Καταστατικό, στον Κώδικα Δεοντολογίας της Ε.Π.Ο. και στον Πειθαρχικό Κώδικα της Ε.Π.Ο., σε Αξιωματούχους και Ποδοσφαιριστές των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων (Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών), στους διαμεσολαβητές αγώνων και ποδοσφαιριστών, καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο και με οποιαδήποτε ιδιότητα εμπλέκεται στα ως άνω πρωταθλήματα».

Ε.Π.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β΄: Οργάνωση και λειτουργία Ποδοσφαιρικών Ενώσεων

Άρθρο 3: Διοικητικό Συμβούλιο

Μετά την παρ. 1, να προστεθεί παρ. 1α, που να αναφέρει ότι τα διοικητικά Συμβούλια όλων των Ενώσεων μελών της ΕΠΟ εκλέγονται με το αυτό εκλογικό σύστημα, που επιβάλλεται με άμεση τροποποίηση των Καταστατικών τους και με υπόδειξη του εκλογικού συστήματος από την ΕΠΟ.

Αιτιολογία: Μετά την τροποποίηση των Καταστατικών των Ενώσεων και την εναρμόνισή τους με αυτό της Ομοσπονδίας, δεν είχε προβλεφθεί το εκλογικό σύστημα διεξαγωγής των αρχαιρεσιών για την εκλογή των Δ.Σ. των Ενώσεων, με αποτέλεσμα να εφαρμόζονται διάφορα εκλογικά συστήματα στις ΕΠΣ ανά την Ελλάδα, τα οποία δίνουν λαβή για «ψιθύρους», «υπονοούμενα» και για προσπάθειες «καθοδήγησης» του εκλογικού σώματος. Θα πρέπει το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και η Γενική Συνέλευση αυτής, να αποφασίσουν και να επιβάλλουν ενιαίο εκλογικό σύστημα για την εκλογή των Δ.Σ. των Ενώσεων.

Ε.Π.Σ. ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ Άρθρο 9 παρ. 2Α . ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ

Για την εκλογή του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής κάθε Ένωση – Μέλος, μπορεί να υποδεικνύει έναν (1) υποψήφιο. Για την ανακήρυξη, ως υποψήφιου προέδρου, απαιτείται υπόδειξη από δύο (2) τουλάχιστον Ενώσεις.

Αιτιολογία: Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να στερεί τη δυνατότητα να υποβάλλουν υποψηφιότητα παράγοντες ικανοί, επειδή, ενδεχομένως, δεν εξασφάλισαν υπόδειξη από μεγάλο αριθμό Ενώσεων.

Άρθρο 22. Εκπρόσωποι και ψήφοι. Στο τέλος του άρθρου, να προστεθεί παράγραφος 6. Στις Γενικές Συνελεύσεις Αρχαιρεσιών της Ε.Π.Ο., δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής όλων των Ενώσεων.

Αιτιολογία: Ειδικά και μόνο για τις Γενικές Συνελεύσεις Αρχαιρεσιών της Ε.Π.Ο., δικαίωμα ψήφου να έχουν όλα τα μέλη των Εκτελεστικών Επιτροπών των Ενώσεων και όχι μόνο τα τρία (3) μέλη της Ε.Ε. της κάθε Ένωσης. Όπως, δηλαδή, ψηφίζουν όλα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Superleague. Έτσι, το σύνολο των αντιπροσώπων θα ανέρχεται σε 600 περίπου άτομα, (55 Ε.Π.Σ. Χ 11 μέλη), που έχουν εκλεγεί από τους αντιπροσώπους των σωματείων όλων των Ενώσεων».

Ο Μιχάλης Μελλής

πρόεδρος στον ΕΣΑΚΕ

Ο Μιχάλης Μελλής είναι από χθες ο νέος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ επικρατώντας στις σχετικές αρχαιρεσίες που έγιναν χθες, με ψήφους 9-6, του απερχόμενου προέδρου, Γιώργου Χαλβατζάκη, ο οποίος έμεινε στον προεδρικό θώκο για 4 χρόνια. Ο νέος πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος δήλωσε μετά την επικράτησή του: «Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις ομάδες, και αυτές που με ψήφισαν, αλλά και αυτές που δεν με ψήφισαν. Ελπίζω από αύριο να είμαστε όλοι μαζί και να συνεργαστούμε για το καλό του αθλήματος. Είμαι χαρούμενος για την εκλογή, αλλά καταλαβαίνω το βάρος της ευθύνης. Δεν είναι ώρα για μεγάλα λόγια, αλλά πρέπει να ασχοληθούμε με το μέλλον και κυρίως με το χορηγικό. Χρειάζομαι λίγες μέρες για να ενημερωθώ για τα δεδομένα του συνδέσμου».

Ο Μελλής τα τελευταία δύο χρόνια ήταν στο Δ.Σ. του Κολοσσού Ρόδου.

ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΛΕΣΤΕΡ

Ανανέωσε ο Βάρντι

Τέλος στη φημολογία περί αποχώρησής του από τη Λέστερ έβαλε ο Τζέιμι Βάρντι, ο οποίος υπέγραψε νέα, τετραετή επέκταση συμβολαίου με τους πρωταθλητές Αγγλίας και θα παραμείνει στο «Κινγκ Πάουερ Στέιντιουμ» έως το 2020. Ο διεθνής στράικερ, ο οποίος είναι μέλος της αποστολής των «τριών λιονταριών» στο EURO 2016, σημείωσε 24 γκολ στην... τρελή πορεία των «αλεπούδων» μέχρι την κατάκτηση του τίτλου στην Premier League και βρισκόταν στο μεταγραφικό «στόχαστρο» της Άρσεναλ.

«Η Λέστερ συμφώνησε σήμερα με τους εκπροσώπους του Τζέιμι Βάρντι να επεκταθεί το συμβόλαιο του Άγγλου διεθνούς με τους πρωταθλητές της Premier League γι' ακόμη τέσσερα χρόνια» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος και προσθέτει: «Και οι δύο πλευρές ελπίζουν ότι αυτή η ανακοίνωση θα βάλει τέλος στην πρόσφατη φημολογία αναφορικά με το μέλλον του Τζέιμι και θα επιβεβαιώσει τη μακροχρόνια δέσμευσή του στη Λέστερ».

ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

«Τέλος» ο Σίλβα,

νέος προπονητής ο Σάντσεζ

Το 2015 ήταν ο Βίτορ Περέιρα. Χθες, ένα χρόνο μετά, ήταν η σειρά του Μάρκο Σίλβα να εγκαταλείψει το «τιμόνι» του Ολυμπιακού. Ο Πορτογάλος προπονητής, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία έγινε δεκτή από τη διοίκηση του πειραϊκού συλλόγου, η οποία λίγο αργότερα ανακοίνωσε την πρόσληψη του Ισπανού Βίκτορ Σάντσεζ.

Η άμεση αντικατάσταση του Σίλβα, δείχνει ότι οι Πειραιώτες είχαν εδώ και καιρό εντοπίσει πρόβλημα και είναι πλέον προφανές ότι η προ λίγων 24ωρων συνάντηση του Πορτογάλου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ στο Ρέντη, είχε περισσότερο χαρακτήρα αποχαιρετισμού παρά ανταλλαγής απόψεων για το μέλλον της ομάδας και τις μεταγραφές της ενόψει της νέας σεζόν.

Η λογική λέει ότι ο Μάρκο Σίλβα δεν είχε... ξεπακετάρει τα πράγματά του κατά την άφιξη του Ολυμπιακού στην Αυστρία για το πρώτο στάδιο προετοιμασίας. Είχε πάρει τις αποφάσεις του εδώ και λίγο καιρό, αφού κάτι το ασφυκτικό πρέσινγκ από συλλόγους της Πορτογαλίας, κάτι η αποχώρηση του Ρομπέρτο για την Εσπανιόλ, κάτι η ξαφνική αποχώρηση Γεωργάτου από τη θέση του αθλητικού διευθυντή, του είχαν δώσει την αίσθηση ότι οι ημέρες του στον Πειραιά είναι μετρημένες! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι ο αντικαταστάτης του, ο Ισπανός Βίκτορ Σάντσεζ, βρίσκεται ήδη στην Αυστρία και το απόγευμα θα παρουσιαστεί στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.

Ο 40χρονος Σάντσεζ γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα του Πειραιά. Άλλωστε από το 2012 έως το 2014 είχε συνυπάρξει ως βοηθός του Μίτσελ (ο οποίος φλερτάρει με τη Νότινγχαμ Φόρεστ, ιδιοκτησίας λίαν συντόμως του Βαγγέλη Μαρινάκη) στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, ενώ παλαιότερα ως ποδοσφαιριστής είχε φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Από τις 9 Απριλίου 2015 έως και το τέλος της σεζόν, βρισκόταν στο τιμόνι της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, η οποία κατετάγη 15η, ενώ έφτασε μέχρι και το γύρο των «16» στο Κύπελλο Ισπανίας.

Τι έγινε, πώς συνεχίζει

Η πρώτη φάση του ευρωπαικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου 2016 τελείωσε και από αύριο Σάββατο συνεχίζεται με τη φάση των «16». Ας θυμηθούμε αναλυτικά τα παιχνίδια και ας δούμε και την συνέχεια των αγώνων:

Α ΟΜΙΛΟΣ: Γαλλία, Ελβετία, Ρουμανία, Αλβανία.

1η αγωνιστική:

10/6 Παρίσι Γαλλία - Ρουμανία        2-1

11/6 Λανς Αλβανία - Ελβετία           0-1

2η αγωνιστική:

15/6 Μασαλία Γαλλία - Αλβανία      2-0

15/6 Παρίσι Ρουμανία - Ελβετία       1-1

3η αγωνιστική:

19/6 Λιλ Ελβετία - Γαλλία     0-0

19/6 Λιόν Ρουμανία - Αλβανία         0-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Γαλλία 7 --Φάση των «16»

Ελβετία           5 --Φάση των «16»

--------------------------------------

Αλβανία          3

--------------------------------------

Ρουμανία        1

Β' ΟΜΙΛΟΣ: Αγγλία, Ρωσία, Ουαλία, Σλοβακία.

1η αγωνιστική:

11/6 Μπορντό Ουαλία - Σλοβακία   2-1

11/6 Μασαλία Αγγλία - Ρωσία         1-1

2η αγωνιστική:

15/6 Λιλ Ρωσία - Σλοβακία  1-2

16/6 Λανς Αγγλία - Ουαλία  2-1

3η αγωνιστική:

20/6 Σεντ Ετιέν Σλοβακία - Αγγλία   0-0

20/6 Τουλούζ Ρωσία - Ουαλία         0-3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ουαλία            6 --Φάση των «16»

Αγγλία            5 --Φάση των «16»

---------------------------------------

Σλοβακία        4 --Φάση των «16»

--------------------------------------

Ρωσία 1

Γ' ΟΜΙΛΟΣ: Γερμανία, Πολωνία, Ουκρανία, Βόρεια Ιρλανδία.

1η αγωνιστική:

12/6 Λιλ Γερμανία - Ουκρανία          2-0

12/6 Νίκαια Πολωνία - Β. Ιρλανδία  1-0

2η αγωνιστική:

16/6 Λιόν Ουκρανία - Β. Ιρλανδία    0-2

16/6 Παρίσι Γερμανία - Πολωνία     0-0

3η αγωνιστική:

21/6 Μασαλία Ουκρανία - Πολωνία 0-1

21/6 Παρίσι Β. Ιρλανδία - Γερμανία 0-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Γερμανία         7 --Φάση των «16»

Πολωνία         7 --Φάση των «16»

--------------------------------------

Β. Ιρλανδία     3 --Φάση των «16»

--------------------------------------

Ουκρανία        0

Δ ΟΜΙΛΟΣ: Ισπανία, Κροατία, Τσεχία, Τουρκία

1η αγωνιστική:

12/6 Παρίσι Τουρκία - Κροατία        0-1

13/6 Τουλούζ Ισπανία - Τσεχία        1-0

2η αγωνιστική:

17/6 Νίκαια Ισπανία - Τουρκία          3-0

17/6 Σεντ Ετιέν Τσεχία - Κροατία     2-2

3η αγωνιστική:

21/6 Μπορντό Κροατία - Ισπανία     2-1

21/6 Λανς Τσεχία - Τουρκία 0-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Κροατία          7 --Φάση των «16»

Ισπανία           6 --Φάση των «16»

--------------------------------------

Τουρκία          3

--------------------------------------

Τσεχία 1

Ε ΟΜΙΛΟΣ: Βέλγιο, Ιταλία, Ιρλανδία, Σουηδία

1η αγωνιστική:

13/6 Λιόν Βέλγιο - Ιταλία       0-2

13/6 Παρίσι Ιρλανδία - Σουηδία        1-1

2η αγωνιστική:

17/6 Τουλούζ Ιταλία - Σουηδία         1-0

18/6 Μπορντό Βέλγιο - Ιρλανδία      3-0

3η αγωνιστική:

22/6 Λιλ Ιταλία - Ιρλανδία      0-1

22/6 Νίκαια Σουηδία - Βέλγιο           0-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ιταλία   6 --Φάση των «16»

Βέλγιο 6 --Φάση των «16»

--------------------------------------

Ιρλανδία          4 --Φάση των «16»

--------------------------------------

Σουηδία          1

ΣΤ ΟΜΙΛΟΣ: Πορτογαλία, Αυστρία, Ισλανδία, Ουγγαρία.

1η αγωνιστική:

14/6 Μπορντό Αυστρία - Ουγγαρία 0-2

14/6 Σεντ Ετιέν Πορτογαλία - Ισλανδία        1-1

2η αγωνιστική:

18/6 Μασαλία Ισλανδία - Ουγγαρία 1-1

18/6 Παρίσι Πορτογαλία - Αυστρία  0-0

3η αγωνιστική:

22/6 Λιόν Ουγγαρία - Πορτογαλία   3-3

22/6 Παρίσι Ισλανδία - Αυστρία        2-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ουγγαρία        5 --Φάση των «16»

Ισλανδία          5 --Φάση των «16»

--------------------------------------

Πορτογαλία    3 --Φάση των «16»

--------------------------------------

Αυστρία          1

*Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες προκρίνονται στους «16».

ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»

------------

25/6 Σεντ Ετιέν Ελβετία - Πολωνία (37) 16:00

25/6 Παρίσι Ουαλία - Β. Ιρλανδία (38) 19:00

25/6 Λανς Κροατία - Πορτογαλία (39) 22:00

26/6 Λιόν Γαλλία - Ιρλανδία (40) 16:00

26/6 Λιλ Γερμανία - Σλοβακία (41) 19:00

26/6 Τουλούζ Ουγγαρία - Βέλγιο (42) 22:00

27/6 Σεν Ντενί Ιταλία - Ισπανία (43) 19:00

27/6 Νις Αγγλία - Ισλανδία (44) 22:00

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

-------------

30/6 Μασαλία Νικ. 37 - Νικ. 39 (45) 22:00

01/7 Λιλ Νικ. 38 - Νικ. 42 (46) 22:00

02/7 Μπορντό Νικ. 41 - Νικ. 43 (47) 22:00

03/7 Παρίσι Νικ. 40 - Νικ. 44 (48) 22:00

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

----------

06/7 Λιόν Νικ. 45 - Νικ. 46 22:00

07/7 Μασαλία Νικ. 47 - Νικ. 48 22:00

ΤΕΛΙΚΟΣ

-------

10 Ιουλίου 2016 22:00 - Στο «Σταντ ντε Φρανς», Σεν Ντενί

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass