ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ BODY BUILDING

«Χάλκινος» ο Τυρναβίτης Νίκος Τσικριτσής

* «Είναι ένα άθλημα 24ωρο που… ξεκινάει από την κουζίνα» τονίζει σε δηλώσεις του

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2016 7:54

1 ΦΩΤΟ

ΛΕΖΑΝΤΑ: Ο βραβευθείς με την τρίτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Αθήνα

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Τυρναβίτης αθλητής  Νίκος Αγγ. Τσικριτσής.στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα body building  της  wabba world hellas 2016 που διεξήχθη στην Αθήνα.

Ο 30χρονος αθλητής αγωνίζεται στο συγκεκριμένο άθλημα  εντατικά τα τελευταία πέντε χρόνια και συμμετείχε σε πολλές διοργανώσεις όπου σε μία εξ αυτών  το 2012 στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα INBA, στις Σέρρες  κατέκτησε την 2η θέση.

Ο Νίκος Τσικριτσής ζει και εργάζεται στην Αθήνα  και σκοπός του είναι να συνεχίσει τον πρωταθλητισμό στο άθλημα ενώ παράλληλα ολοκληρώνει τις σπουδές του στο Αμερικανικό Κολέγιο για την απόκτηση του πτυχίου  personal trainer και group training.

Μιλώντας στην «ΕτΔ» ο Νίκος Τσικριτσής για το άθλημα που τον κατέκτησε χρόνια τώρα σημειώνει:  «Το body building είναι ένα άθλημα 24ωρο και θα έλεγα ότι ξεκινάει από την κουζίνα.

Ακολουθείς ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής ζυγισμένες τροφές όλα στην ώρα τους και  όλα εκτελούμενα  με μαθηματική ακρίβεια.

 Η δυσκολία ενός αγώνα είναι αντιστοίχως ανάλογη του στόχου που έχεις και του αποτελέσματος  που θες να βγάλεις.

Πρέπει να είσαι αρκετά προσεκτικός στο να αποφύγεις τραυματισμούς που θα φέρουν πίσω την προσπάθειά σου.

Υπάρχουν σκληρές προπονήσεις πολύμηνες και αυστηρές διατροφές που σε λυγίζουν και σε κάνουν να μάχεσαι καθημερινά με αυτό που βάζεις στο πιάτο σου. Θεωρώ ιδιαίτερα δύσκολο να ξεκινήσεις μια τόσο σκληρή προετοιμασία με τις ελάχιστες γνώσεις που διαθέτεις και χωρίς καθόλου προπονητή παρά μόνο με τη βοήθεια φίλων και της οικογένειά σου.

Χρειάζεται αρκετή πειθαρχία, επιμονή και έχοντας επιπλέον υπομονή για την επίτευξη του στόχου είναι και η επιπλέον αρετή που βοηθάει στην υλοποίησή του.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τους  συναθλητές μου και πάνω  απ΄ όλα φίλους τον Γιώργο Χελιδωνά και Παναγιώτη Ανδρεούδη  που στάθηκαν δίπλα μου με συμβούλεψαν και με στήριξαν ηθικά  κατά τη διάρκεια του αγώνα όπου μετά από μια αρκετά  σκληρή αναμέτρηση κατέλαβα την 3η θέση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass