Σκοράρουν για το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2016 9:30

Ένα διαφορετικό ποδοσφαιρικό τουρνουά στο οποίο θα συμμετέχουν μικροί μαθητές δημοτικών σχολείων και ακαδημιών ποδοσφαίρου θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 10-12 Ιουνίου στη Λάρισα. Το τουρνουά θα διεξαχθεί στο AEL FC Arena, σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της ΕΠΣΛ, του Δήμου Λαρισαίων και με τη στήριξη εθελοντικών ομάδων και φορέων της Λάρισας, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των δράσεων του εθελοντικού Οργανισμού «Το χαμόγελο του παιδιού». Η τιμή του εισιτηρίου έχει οριστεί στα 2 ευρώ.

Συνολικά 136 ομάδες από 32 ποδοσφαιρικά σωματεία και Δημοτικά Σχολεία θα δώσουν το «παρών» στη φετινή εκδήλωση που γίνεται για δεύτερη φορά στη Λάρισα (είχε προηγηθεί το τουρνουά τον Δεκέμβριο του 2014), ενώ παράλληλα, εκτός από τους αγώνες, οι μικροί και μεγάλοι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιδείξεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών και ενημερωτικές δράσεις από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, από το Γ’ Σύστημα Αεροπροσκόπων Λάρισας, από το Σώμα Σαμαρειτών και Διασωστών του Ερυθρού Σταυρού και να περιηγηθούν στην έκθεση φωτογραφίας που θα παρουσιάσει η 1η Στρατιά.

Με αφορμή λοιπόν τη μεγάλη φετινή διοργάνωση δόθηκε χθες συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας παρουσία του περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού και εκπροσώπων των συνδιοργανωτών και των εθελοντικών οργανώσεων και φορέων της πόλης που στηρίζουν την εκδήλωση.

«Σκοράρουμε για το «Χαμόγελο του Παιδιού». Περιφέρεια, Δήμος, ΕΠΣΛ, ΣΔΠΛ, Πολεμική Αεροπορία, Εθελοντικές Οργανώσεις, Ελληνική Αστυνομία, Τμήμα Αεροπροσκόπων, Πυροσβεστική, με παράλληλες εκδηλώσεις που θα έχουν μαθησιακό χαρακτήρα για τα παιδιά -για να διαμορφώσουμε καλύτερους ανθρώπους για το μέλλον και να τους προστατεύσουμε από διάφορες επικίνδυνες στιγμές της ζωής τους- διοργανώνουμε ένα τουρνουά διαφορετικό» τόνισε στην τοποθέτησή του ο κ. Αγοραστός και πρόσθεσε:

«Κάθε χρόνο αυτό το τουρνουά γίνεται ακόμη καλύτερο. Έχουμε περισσότερες συμμετοχές. Τα παιδιά χαίρονται, μαθαίνουν αλλά ταυτόχρονα προσφέρουν στα παιδιά που έχουν ανάγκη κι αυτό είναι μεγάλη βοήθεια, σε μια δύσκολη στιγμή να ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να προστατεύουμε το μέλλον των παιδιών μας και το μέλλον της κοινωνίας μας. Είναι αποτέλεσμα συνεργασίας, γιατί οι συνεργασίες πάντα κάνουν θαύματα και νομίζω ότι στέλνουν και ένα μήνυμα σοβαρότητας και υπευθυνότητας. Ευχαριστούμε όλους όσοι συμβάλλουν σ’ αυτήν την προσπάθεια και όλους τους ανθρώπους που θα έρθουν εκεί και θα βοηθήσουν» κατέληξε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής, δημοτικός σύμβουλος εντεταλμένος σε θέματα Αθλητισμού, κ. Γιώργος Κωσταρόπουλος επισήμανε:

«Είναι σημαντικό αυτό το τουρνουά. Θέλω να μείνω στο κοινωνικό στοιχείο αυτής της εκδήλωσης που δείχνει πραγματικά και την ευαισθησία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου πέρα από την Περιφέρεια και τον Δήμο αλλά και των εθελοντικών οργανώσεων. Πιστεύω ότι οι συμπολίτες μας πρέπει να στηρίξουν μία τέτοια προσπάθεια. Το να αγοράσουν εισιτήρια είναι μία σημαντική ενίσχυση στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Είμαι σίγουρος ότι η διοργάνωσης θα σημειώσει σημαντική επιτυχία».

Ο διοικητικός της ΕΠΣΛ, Λευτέρης Γρηγοριάδης με τη σειρά του είπε:

«Ως ΕΠΣΛ σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο και με άλλους φορείς, διοργανώνουμε τριήμερο παιδικό τουρνουά στο AEL FC Arena το τριήμερο 10-12 Ιουνίου με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του «Χαμόγελο του Παιδιού» καθώς επίσης και τον σύλλογο SAVE MORAS που αφορά στους δότες μυελού των οστών. Εκπρόσωποι του συλλόγου θα βρίσκονται και τις τρεις ημέρες στο AEL FC Arena προκειμένου να ενημερώνουν το κοινό πώς θα μπορέσουν να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι θα μετέχουν 136 ομάδες, 20 ομάδες την Παρασκευή που θα παίξουν τα Δημοτικά Σχολεία και το Σαββατοκύριακο 116 ομάδες από 32 συλλόγους. Κλείνοντας θα ήθελα να πω για μία ακόμα φορά ότι όλοι μας θα πρέπει να ενισχύσουμε αυτήν την προσπάθεια παρ’ όλες τις δύσκολες και αντίξοες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε. Όλοι μπορούμε να προμηθευτούμε ένα εισιτήριο και να αισθανθούμε υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες και ζούμε σ’ αυτήν την πόλη.

Καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και όσοι δεν μπορούν, ας πάρουν ένα εισιτήριο ή εισιτήρια από τα γραφεία της ΕΠΣΛ, του «Χαμόγελου του Παιδιού» και από το σταντ στην πλατεία Ταχυδρομείου».

Από την πλευρά του εθελοντικού Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» ο ταμίας κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος επισήμανε:

«Αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε. Ο δεκάχρονος ιδρυτής μας με αυτά τα λόγια έκλεισε το ημερολόγιο του πριν από 21 χρόνια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σαν σύλλογος θέλουμε να πούμε εδώ στην κοινωνία της Λάρισας και όχι μόνο γιατί για δεύτερη φορά πραγματοποιείται αυτή η γιορτή των παιδιών. Φέτος μεγαλώνει και γίνεται τριήμερη γιορτή, αυξάνονται οι ομάδες, αυξάνονται τα παιδιά. Πάνω από 1500 παιδιά όπως υπολογίζουμε θα είναι μέσα στο γήπεδο και θα δείξουν το ταλέντο τους και όλα αυτά τα παιδιά μαζί με τους συγγενείς τους θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις παράλληλες δράσεις που θα υπάρξουν. Αγωνιζόμαστε για το καλό των παιδιών αλλά σε αυτή την κοινωνία δεν μπορούμε να αγωνιζόμαστε μόνοι μας. Για άλλη μια φορά κλείνοντας με το μεγάλο ευχαριστώ, αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε» κατέληξε ο κ. Λαμπρόπουλος.

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν επίσης ο διοικητής του τμήματος Τροχαίας Λάρισας κ. Σεραφείμ Καφετζής, ο διευθυντής της 110 Π.Μ. κ. Εμμανουήλ Μπουτουρίδης, ο πρόεδρος του ΣΔΠΛ κ. Στέλιος Νίτσας, ο εκπρόσωπος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κ. Αντώνης Ευαγγέλου, η εκπρόσωπος της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών κ. Τσανά Ανδρομάχη, η εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αθλητικού και Κοινωνικού χορού κ. Γιανναράκη Γιούλη και ο Γρηγόρης Λιογγαρίδης συντονιστής «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη Θεσσαλία, οι οποίοι εξήραν τη σημασία της συγκεκριμένης διοργάνωσης και απηύθυναν κάλεσμα στον κόσμο για στήριξη της προσπάθειας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass