ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΡΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΕΛΑΜΨΑΝ ΣΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ «LENNART JOHANSSON ACADEMY TROPHY 2016»

Από τη Σουηδία με… αγάπη

*Μ. Τσιοφλίκη, Αλ. Δεληγιάννη και Αγ. Μπουμαρσόπουλος διηύθυναν στη Σόλνα Στοκχόλμης αγώνες κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων με παρουσία σε τελικό και μικρούς τελικούς

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2016 7:47

 

lezantes

Η Μάχη Τσιοφλίκη με τις Μαρία Δέτση (Αθηνών) και Αικατερίνη Γκόντα (Ανατολικής Αττικής) στον τελικό των κορασίδων, στον οποίο η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε της Εσπανιόλ με 3-1 στα πέναλτι (0-0 κ.α.)

Η λαρισινή τριπλέτα (από αριστερά) Αλ. Δεληγιάννη, Αγ. Μπουμαρσόπουλος και Μ. Τσιοφλίκη

Ο Άγις Μπουμαρσόπουλος εν δράσει

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Με τις καλύτερες των εντυπώσεων και γεμάτοι εμπειρίες από το διεθνή χώρο του ποδοσφαίρου επέστρεψαν από τη Σουηδία οι τρεις Λαρισαίοι διαιτητές, Άγις Μπουμαρσόπουλος, Μάχη Τσιοφλίκη και Αλεξάνδρα Δεληγιάννη, οι οποίοι διηύθυναν αγώνες του αναπτυξιακού τουρνουά ποδοσφαίρου Lennart Johansson Academy Trophy 2016, που διεξάγεται κάθε χρόνο στη Σόλνα Στοκχόλμης προς τιμήν του παλιού προέδρου της ΟΥΕΦΑ.

Το συγκεκριμένο τουρνουά θεωρείται από τα σημαντικότερα για ποδοσφαιριστές ηλικίας 13 έως 15 ετών, καθώς παίρνουν μέρος κορυφαίοι σύλλογοι απ’ όλη την Ευρώπη.

Οι τρεις Λαρισαίοι, μετείχαν στην 25μελή Ελληνική αποστολή η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη των μελών της ΚΕΔ/ΕΠΟ (μετείχαν τα μέλη της Φραγκίσκος Σωμαρακάκης - Χρήστος Γενναίος), κατόπιν πρωτοβουλίας του υπευθύνου ανάπτυξης και μέλους της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA Κύρου Βασσάρα και της συνεργασίας του με

τον υπεύθυνο της διοργάνωσης Referee Director, Markus Lejonstad.

Συγκεκριμένα από την Ελλάδα έδωσαν τα παρών οι παρακάτω διαιτητές:

Γυναίκες Διαιτητές: Σωτηρία Αμανατίδου (Μακεδονίας), Μαριέττα Φιλιππάκου (Δωδεκαννήσου), Ανδρομάχη Τσιοφλίκη (Λάρισας), Λαμπρινή Στύλιου (Λακωνίας), Μαρία Σταυρακάκη (Ηρακλείου)

Γυναίκες Βοηθοί: Αικατερίνη Γκόντα (Ανατολικής Αττικής), Μαρία Δέτση (Αθηνών), Αντριάνα Μπαλιάκα (Λέσβου), Αλεξάνδρα Δεληγιάννη (Λάρισας)

Άνδρες Διαιτητές: Αγησίλαος Μπουμαρσόπουλος (Λάρισας), Νικόλαος Μαρόπουλος (Ημαθίας), Αλεξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου), Εμμανουήλ Σκουλάς (Σερρών), Γεώργιος Τάσης (Ηπείρου), Γεώργιος Παπαδόπουλος (Αχαΐας)

Άνδρες Βοηθοί: Δημήτρης Νατσιόπουλος (Μακεδονίας), Δημήτρης Βεργέτης (Αρκαδίας), Αθανάσιος Στεφούλης (Γρεβενών), Αθανάσιος Ζιγκερίδης (Σερρών).

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ

Το «Lennart Johansson Academy Trophy» θεωρείται από την UEFA το πιο σπουδαίο αθλητικό γεγονός ως ανεπίσημη διοργάνωση μετά τη διοργάνωση του παγκοσμίου κυπέλλου και του EURO. Εκτός από τους Έλληνες διαιτητές-ταλέντα τους αγώνες, που διεξήχθησαν με τη συμμετοχή ομάδων αγοριών γεννηθέντων το 2002-2003 και κοριτσιών γεννηθέντων το 2003, διηύθυναν επίσης διαιτητές που κλήθηκαν από τη Σερβία, τη Ρουμανία και τη Μάλτα.

Στη φετινή διοργάνωση έλαβαν μέρος 30 ομάδες απ’ όλη την Ευρώπη όπως οι Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, Τσέλσι, Εσπανιόλ, AΪK, Μπεσίκτας, Ρεάλ, Κοπεγχάγη, Στάμπαεκ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Σπάρτα Πράγας, Παρί Σεν Ζερμέν, Τβέντε, ΠΑΟΚ και άλλες.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η διεθνής από την Πρωτοχρονιά του 2016 Ανδρομάχη Τσιοφλίκη «σφύριξε» τον τελικό των κορασίδων, κατά τον οποίο η ομάδα της Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε της Εσπανιόλ με 3-1 στην διαδικασία των πέναλτι (0-0 κ.α.), ο Άγις Μπουμαρσόπουλος διηύθυνε τον μικρό τελικό των αγοριών 2002 (για τις θέσεις 3-4) ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Στάμπαεκ με νικήτρια την ελληνική ομάδα με 4-1, ενώ η Αλεξάνδρα Δεληγιάννη έπαιξε στον μικρό τελικό αγοριών 2002 (για τις θέσεις 3-4) ανάμεσα στην ΑΪΚ και το Όσλο, με νικήτρια την ομάδα του Όσλο με σκορ 4-2 (1-1 κ.α.).

Εκείνο που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι ο υπεύθυνος της διοργάνωσης Referee Director, Markus Lejonstad έκανε ιδιαίτερη μνεία για το υψηλό επίπεδο διαιτησίας, χαρακτηρίζοντας το φετινό τουρνουά ως το πιο πετυχημένο στον τομέα αυτό. Το συγκεκριμένο στοιχείο ανεβάζει ακόμα περισσότερο τον πήχη της επιτυχημένης παρουσίας των τριών Λαρισαίων διαιτητών που ορίστηκαν σε τελικό και μικρούς τελικούς.

Εκτός όμως από τους παραπάνω αγώνες οι Λαρισαίοι διαιτητές ορίστηκαν και στις εξής αναμετρήσεις:

Μάχη Τσιοφλίκη: ΑΪΚ-Εσπανιόλ, Παρί Σεν Ζερμέν-Στάμπαεκ, φιλικός αγώνας αγοριών μεταξύ ομάδων προσφύγων-αστέγων με την ΑΪΚ (ειδικό παιχνίδι).

Αλεξάνδρα Δεληγιάννη: ΑΪΚ-Εσπανιόλ, Ντε Χάαγκ–Τσέλσι, ΠΑΟΚ-Ατλέτικο Μαδρίτης, Στάμπαεκ–ΠΑΟΚ, Ατλέτικο–Στάμπαεκ.

Άγις Μπουμαρσόπουλος: ΑΪΚ–Γιουβέντους, Κοπεγχάγη–Τσέλσι, Μπεσίκτας- Κοπεγχάγη, ΑΪΚ–Στάμπαεκ.

Το τουρνουά καλύφθηκε τηλεοπτικά από τη σουηδική τηλεόραση και μεταδίδονταν live μέσω live streaming, ενώ σύμφωνα με τους διοργανωτές πάνω από 30.000 χιλιάδες θεατές το παρακολουθούσαν ζωντανά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass