Ο ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕ ΤΟΥΣ…ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

Ένας προφήτης μα τι προφήτης….

*Η λαρισινή ομάδα κέρδισε στο Μενίδι(2-1) και πήρε το πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής *Τα γκολ των «βυσσινί» πέτυχαν ο Γιοβάνοβιτς με τον Βαρέλα

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2016 12:00

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Ένας προφήτης , μα τι προφήτης (όπως είναι ο τίτλος της γνωστής ταινίας των Μόντι Πάιθον) ταιριάζει απόλυτα στον μεγαλομέτοχο της λαρισινής ομάδας Αλέξη Κούγια καθώς την προηγούμενη βδομάδα στη φιέστα της ανόδου επικρίθηκε βάζοντας πανό στο βάθρο για «πρωταθλητές» και τελικά χθες δικαιώθηκε αφού η ΑΕΛ κέρδισε με 2-1 τον Αχαρναϊκό την τελευταία αγωνιστική και σε συνδυασμό με την ήττα της Κέρκυρας στον Εύοσμο από τον Αγροτικό Αστέρα με 3-1 πήρε τον τίτλο της κατηγορίας μέσα σε πανηγυρισμούς.

Ο Κούγιας δικαιώθηκε και μαζί του ο τεχνικός Σάκης Τσιώλης που είχε πει ότι όποιος παίξει χαλαρά θα το μετανιώσει. Η ΑΕΛ χθες στο Μενίδι δεν έπαιξε χαλαρά, οι αλλαγές τελικά ήταν περιορισμένες(μόνο ο Δαμιανάκης με τον Καβουσάκη και στο τέλος ο Χατζάλι) και πήρε τη νίκη με 2-1 από τον Αχαρναϊκό χάρη στα τέρματα που πέτυχαν οι: Γιοβάνοβιτς(56΄) και Βαρέλα(64΄) ενώ οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με τον Παπατόλιο(54΄).

Ο τίτλος του πρωταθλητή πάει στην ΑΕΛ δικαιωματικά και άξια αφού στο μεγαλύτερο μέρος της κούρσας ήταν πρώτη, έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο από την Κέρκυρα ενώ κέρδισε χωρίς αγώνα μόνο δύο φορές αντίπαλό της. Και σε καμία περίπτωση κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την πρωτιά της λαρισινής ομάδας που ήταν εντιμότατη και καθαρή.

Καλύτερος τρόπος να κλείσει η φετινή αγωνιστική περίοδος δεν υπήρχε…

Για την αγωνιστική εικόνα να αναφέρουμε ότι στο πρώτος μέρος η λαρισινή ομάδα αν και ξεκίνησε καλά στη συνέχεια δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Από στιγμή που στην ανάπαυλα της αναμέτρησης πληροφορήθηκαν όλοι ότι η Κέρκυρα χάνει με 3-0 οι παίκτες ανέβασαν στροφές και παρότι δέχθηκαν πρώτοι γκολ, πέτυχαν δύο και ο Τσιώλης θέλοντας το πρωτάθλημα έριξε στον αγώνα στο ημίχρονο τον Μπανούση και αργότερα τον Κουτσιανικούλη όταν το αποτέλεσμα ήταν 1-1. Τελικά με το εκπληκτικό γκολ του Βαρέλα πήρε τη νίκη και το πρωτάθλημα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε το παιχνίδι με 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Καβουσάκη , στην άμυνα δεξιά τον Ρέντζα και αριστερά τον Μονιάκη ενώ σέντερ μπακ τους Δαμιανάκη και Γιοβάνοβιτς. Αμυντικά χαφ τους Αναστασόπουλο, Μπανούση και πιο μπροστά τους Ροβίθη(αριστερά), Βαρέλα και Πάτο(δεξιά). Στην επίθεση αγωνίσθηκε ο Καπός.

Η λαρισινή ομάδα στην αρχή πίεσε τους γηπεδούχους και στο πρώτο δεκάλεπτο τους έκλεισε στην εστία τους αλλά στη συνέχεια και μέχρι το ημίωρο ο Αχαρναϊκό είχε τον έλεγχο του αγώνα και ήταν αρκετά επικίνδυνος.

Η ΑΕΛ από το 30΄ και μετά άξιζε ένα τέρμα αλλά ο Παγούδης και το δοκάρι(σε σέντρα σουτ του Λαμπρόπουλου στο 37΄) δεν το επέτρεψαν…

Στην αρχή του δεύτερου μέρους στο 54΄ ο Παπατόλιος κάνει το 1-0 για να απαντήσει ο Γιοβάνοβιτς με κεφαλιά στο 56΄. Στο 64΄ ο Βαρέλα με εκπληκτικό σουτ έκανε το 1-2 και αν μια ομάδα μπορούσε να πετύχει κι’ άλλο τέρμα μέχρι το τέλος της αναμέτρησης αυτή ήταν η λαρισινή όταν στο 73΄ ο Παγούδης απέκρουσε σουτ του Κουτσιανικούλη.

ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ:

3’ Σουτ του Βαρέλα λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα άουτ.

9’ Σέντρα του Μονιάκη από τα αριστερά, ο Ροβίθης βρίσκεται στην πορεία της μπάλας, πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

11: Σέντρα του Παβίσεβιτς από αριστερά και ο Καβουσάκης με τη βοήθεια του Μονιάκη αποκρούει προ του Μουστάκη που καραδοκούσε.

24’: Ο Ματσούκας μέσα από τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΛ σουτάρει δυνατά, αλλά ο Καβουσάκης με διπλή προσπάθεια μπλοκάρει την μπάλα.

25’ Ο Παπατόλιος σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Καβουσάκης μπλοκάρει εύκολα.

33’ Σουτ του Ροβίθη έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ.

35’ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μονιάκη, η μπάλα κοντράρει στο «τείχος» και ο Παγούδης διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.

36’ Σέντρα-σουτ από αριστερά του Λαμπρόπουλου, η μπάλα παίρνει περίεργη τροχιά και καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι.

54’: Σέντρα του Παβίσεβιτς από αριστερά και ο Παπατόλιος πιάνει δυνατό σουτ από το σημείο του πέναλτι, μόνος αμαρκάριστος και κάνει το 1-0.

56’: Ο Βαρέλα εκτελεί φάουλ από δεξιά και ο αρχηγός της ομάδας Γιοβάνοβιτς πηδώντας πιο ψηλά απ’ όλους κάνει το 1-1.

64’: Ο Βαρέλα με εκπληκτικό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή κάνει το 1-2.

73’: Σουτ του Κουτσιανικούλη έξω από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει με υπερένταση σε κόρνερ ο Παγούδης.

76΄: Σουτ του Μουτσάκα αποκρούει με διπλή προσπάθεια ο Καβουσάκης.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ καλύτερος ο Βαρέλα και ακολούθησαν ο Γιοβάνοβιτς με το Μονιάκη που ήταν εξαιρετικοί. Ο Καβουσάκης έδειξε λίγο επηρεασμένος από την αποχή ενώ ο Δαμιανάκης προσπαθούσε. Ο Ρέντζας είχε πρόβλημα με τον Παβίσεβιτς στο πρώτο μέρος αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ καλός. Καλός ο Αναστασόπουλος όπως και ο Λαμπρόπουλος με τον Μπανούση που έπαιξαν αμυντικά χαφ. Ο Καπός έδωσε και κέρδισε πολλές μάχες ενώ ο Ροβίθης δεν πήγε καλά. Μέτριος και ο Πάτο. Ο Κουτσιανικούλης είχε κέφια ενώ ο Χοτζάλι αγωνίσθηκε λίγο και δεν κρίνεται.

Από τον Αχαρναϊκό καλύτεροι οι: Παβίσεβιτς, Όμο και Παγούδης.    

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Βασίλη Παναγιωτόπουλου και η φάση που διαμαρτύρονται οι γηπεδούχοι για πέναλτι σε χέρι του Γιοβάνοβιτς σε σουτ του Παβίσεβιτς ήταν ανάλογο του Ράμος στον τελικό του τσάμπιονς λιγκ μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Αθλέτικο Μαδρίτης. Ούτε εκεί δόθηκε πέναλτι ούτε στο Μενίδι. Κίτρινη κάρτα είδε ο μόνο ο Ρέντζας.

Σωστοί στις υποδείξεις οι δυο βοηθοί Αθανάσιος Κολοσιώνης(Αιτωλοακαρνανίας),Σπήλιος Οικονόμου(Αχαΐας).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Αχαρναϊκός: Παγούδης, Σωτηράκος, Μωυσιάδης, Ταμπάκης (61’ Χριστόπουλος), Ματσούκας, Όμο, Παπατόλιος, Μάρης (84’ Μακρίδης), Παβίσεβιτς, Μουστάκης (79’ Αναστασίου), Κωστόπουλος

ΑΕΛ: Καβουσάκης, Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς, Δαμιανάκης, Ρέντζας, Λαμπρόπουλος (57’ Κουτσιανικούλης), Αναστασόπουλος, Πάτο (83’ Χοτζάλι), Ροβίθης (46’ Μπανούσης), Βαρέλα, Καπός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass