Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΒΟΛΟΥ ΜΕ 3-0 ΚΑΙ ΣΥΝΔΥΑΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΕΔΡΑ

Νικηφόρα επιστροφή στη Φιλιππούπολη

*Με σκόρερ τους Κυριάκο (31’, 60’ πέν.) και Παλάσκα (84’) οι «κυανόλευκοι» διατήρησαν το αήττητο διευρύνοντας παράλληλα το σερί τους *Στη Γ’ Εθνική και ο Διαγόρας Σεβαστής που νίκησε με 4-0 τον ΑΟ Σελλάνων

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2016 7:49

 

Η επιστροφή του Απόλλωνα Λάρισας στη φυσική του έδρα τη Φιλιππούπολη συνδυάστηκε με εύκολη νίκη επί του Ηρακλή Βόλου (3-0), στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του μίνι πρωταθλήματος των αγώνων μπαράζ για άνοδο στη Γ’ Εθνική στον 6ο όμιλο. Έτσι η ομάδα του Μιχάλη Ζιώγα διατήρησε το αήττητο, αλλά και την πρώτη θέση στη βαθμολογία και ετοιμάζεται πλέον για τη φιέστα, την ερχόμενη Κυριακή, στο τελευταίο παιχνίδι με τον Διαγόρα Σεβαστής.

Τα γκολ για τη λαρισινή ομάδα πέτυχαν οι Κυριάκος (31’, 60’ πέν.) και Παλάσκας (84’), ενώ οριζόντιο δοκάρι στο 58’ είχε ο Κυριάκος.

Στην άλλη αναμέτρηση του 6ου ομίλου, ο Διαγόρας Σεβαστής επικράτησε του ΑΟ Σελλάνων με 4-0 και εξασφάλισε το εισιτήριο της ανόδου. Το μόνο που απομένει πλέον στον 6ο όμιλο είναι το πώς θα διαμορφωθεί η τελική βαθμολογία, με τον Απόλλωνα Λάρισας να έχει φυσικά τον πρώτο λόγο για την 1η θέση.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Στον εξαιρετικό αγωνιστικό χώρο της Φιλιππούπολης, μετά τις βελτιωτικές εργασίες που έγιναν στον χλοοτάπητα τους έξι μήνες που μεσολάβησαν, οι παίκτες του Μιχάλη Ζιώγα είχαν την υπεροχή των κινήσεων και κυνήγησαν από την αρχή το γκολ, παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος αγώνας δεν είχε ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες.

Στο 5ο λεπτό ο Κυριάκος είχε ένα κοντινό διαγώνιο σουτ άουτ, στο 8’ ο Παλάσκας μετά από ωραία ενέργεια του Χατζή προσπάθησε να αποφύγει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ο οποίος τελικά παραχώρησε κόρνερ, ενώ στο 28’ ο Γιαννακόπουλος μπήκε από τα αριστερά στη μεγάλη περιοχή και επιχείρησε ένα δυνατό συρτό διαγώνιο σουτ για να αποκρούσει σε κόρνερ ο Πολυμέρου.

Τελικά οι προσπάθειες των παικτών του Απόλλωνα έλαβαν σάρκα και οστά στο 31’ όταν ο Κυριάκος εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο τείχος και κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 1-0, με το οποίο έληξε το πρώτο μέρος.

Επιθετικά μπήκε και στην επανάληψη η ομάδα της Φιλιππούπολης με τους Χατζή, Κουβελά και Νάστα να χάνουν σε διάστημα τριών λεπτών ισάριθμες ευκαιρίες για γκολ.

Στο 52’ μετά από σέντρα από τα αριστερά, ο Μοράλες στην προσπάθειά του να διώξει χρησιμοποίησε το χέρι, με τον διαιτητή κ. Καρατέρπο να καταλογίζει πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Κυριάκος, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του (2-0).

Η ομάδα του Ηρακλή Βόλου είχε μία πολύ καλή στιγμή στο 57’ με τον Μοράλες όμως ο Παλάσκας έδιωξε πάνω στη γραμμή, ενώ στο 58’ χάθηκε μία ακόμα ευκαιρία για τον Απόλλωνα όταν οι Παλάσκας, Κουβελάς, Κυριάκος συνδυάστηκαν μέσα στην περιοχή όμως το κοντινό πλασέ του τελευταίου –με την παρέμβαση του τερματοφύλακα Πολυμέρου- χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.

Στο 67’ σημειώθηκε διπλή ευκαιρία για τον Ηρακλή Βόλου με τους Τσουκάλη και Ασλάνογλου όμως ο Τ. Κουρδής δεν επέτρεψε να παραβιαστεί η εστία του, για να φτάσουμε στο 80’ όταν ο Κουβελάς μπήκε πολύ ωραία από τα δεξιά στη μεγάλη περιοχή, επιχείρησε σουτ με το εξωτερικό φάλτσο, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων απέκρουσε εντυπωσιακά.

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 84’ ο Παλάσκας με κοντινό πλασέ μετά από σέντρα από τα αριστερά.

Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Καρατέρπος (Κοζάνης) που είχε εύκολο έργο, με βοηθούς τους κ. Τζιουβάρα (Κοζάνης) και Χρυσάνη (Ημαθίας). Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Κυριάκος (63’), Παλάσκας (73’), Κουβελάς (81’) – Μοράλες (52’), Μόσιος (63’) και Τσουκάλης (77’).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Ζιώγας): Τ. Κουρδής, Αντωνόπουλος, Γιαννακόπουλος, Γεωργούλης, Φλώρος, Χατζής, Παλάσκας, Κολοβός (46’ Κουβελάς), Νάστας (60’ Ιωαννίδης), Κυριάκος (76’ Κούρο), Σκούπρας.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΒΟΛΟΥ (Φασουράκης): Πολυμέρου, Ντούρο, Κοντοβάς (55’ Ασλάνογλου), Ζαρίφης, Μοράλες, Φέζο, Νούσιας, Γκάγκας, Τσελεπής (74’ Πρασκ), Τσουκάλης, Μόσιος.

ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Διαγόρας Σεβαστής-ΑΟ Σελλάνων              4-0

Απόλλων Λάρ.-Ηρακλής Βόλου    3-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Απόλλων Λάρ.    10-2       13

Διαγόρας Σεβαστής         10-3       11

-----------------------------------------

Α.Ο. Σελλάνων   3-9         4

Ηρακλής Βόλου 3-12       0

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (5/6, 17:00)

Απόλλων Λάρ.-Διαγόρας Σεβαστής (γήπ. Φιλιππούπολης)

Ηρακλής Βόλου-ΑΟ Σελλάνων (γηπ. «Π. Μαγουλάς»)

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΙΖΙΟΣ:

«Θέλουμε να κλείσουμε νικηφόρα και στην πρώτη θέση τη χρονιά»

Σχολιάζοντας το χθεσινό παιχνίδι ο βοηθός του Μιχάλη Ζιώγα, Μιχάλης Μπίζιος δήλωσε τα εξής:

«Μετά από αρκετό καιρό επιστρέψαμε στη Φιλιππούπολη, σ’ ένα πολύ καλό γήπεδο πλέον. Η ζέστη σίγουρα μας επηρέασε και χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Δώσαμε χρόνο συμμετοχής σε ορισμένους ποδοσφαιριστές όπως οι Τ. Κουρδής, Κούρο, Ιωαννίδης και το ίδιο θα κάνουμε και στο τελευταίο παιχνίδι.

Θέλαμε τη νίκη –το ίδιο θα επιδιώξουμε και στο τελευταίο παιχνίδι- για να ολοκληρώσουμε τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις αήττητοι και στην κορυφή του ομίλου.

Πλέον παίζουμε ελεύθερα, δεν έχουμε πίεση και άγχος, αλλά δεν πρέπει να είμαστε πολύ χαλαροί. Φυσικά την ερχόμενη Κυριακή θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, για να γιορτάσουμε την άνοδο. Θα προσπαθήσουμε να συνδυάσουμε το θέαμα με τη νικηφόρα εμφάνιση και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για τη στήριξή του ολόκληρη τη χρονιά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass