ΣΕ ΑΕΛ ΚΑΙ ΓΣΛ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ

Εν αναμονή των εξελίξεων

* Ενδεχόμενες συγχωνεύσεις, αδυναμίες συμμετοχής κ.λπ. θα διαμορφώσουν το τοπίο της νέας χρονιάς

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2016 0:38

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Σε αναμονή των εξελίξεων σχετικά με την υπόθεση άνοδο στην Α2 Εθνική βρίσκονται οι δύο εκπρόσωποι της Λάρισας στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Β’ Εθνικής, ΑΕΛ και Γυμναστικός. Ειδικά δε σε ό,τι αφορά στους «βυσσινί», μπορεί μεν να ηττήθηκαν στον αγώνα μπαράζ με τον Αμύντα, ωστόσο οι πιθανότητες ανόδου είναι σημαντικές σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Φυσικά, πιθανότητες να πανηγυρίσει άνοδο έχει και ο Γυμναστικός ο οποίος θα πάρει το εισιτήριο σε περίπτωση που παρουσιαστεί δεύτερη κενή θέση στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνική την περίοδο 2016-17.

Ο Ιούνιος αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς μετά και την ολοκλήρωση των πλέι άουτ της Α2 Εθνική θα αρχίσει σιγά-σιγά να διαμορφώνεται το τοπίο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η αίσθηση που επικρατεί είναι, ότι θα δημιουργηθούν κενά στο νέο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής και τα μηνύματα που λαμβάνονται από την Αθήνα μπορούν να χαρακτηριστούν αισιόδοξα για τις λαρισινές ομάδες.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του τεχνικού του Γυμναστικού Γιώργου Ζαφειρούδη, ο οποίος σχολιάζοντας τα περί ανόδου είχε τα εξής:

«Ο κατάλογος είναι μακρύς. Γίνονται πολλές ζυμώσεις που αφορούν σε ενδεχόμενες συγχωνεύσεις ομάδων ή με το πώς θα κινηθούν τη νέα σεζόν. Είναι η Καβάλα, ο Αρκαδικός ενδέχεται να προχωρήσει σε συγχώνευση, τα Τρίκαλα έχουν ένα θέμα, ο Δούκας κι αυτός εξετάζει το ενδεχόμενο συγχώνευσης κ.ά.».

ΑΕΛ: ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Με αφορμή την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου ο τεχνικός της ΑΕΛ, Αβραάμ Παπαδόπουλος έκανε έναν σύντομο απολογισμό χαρακτηρίζοντας τη χρονιά άκρως επιτυχημένη παρά την ήττα στον αγώνα μπαράζ με τον Αμύντα. Πώς να μην είναι άλλωστε αφού η ομάδα ξεπέρασε τον αρχικό της στόχο και ανέβασε κατά πολύ τον πήχη.

«Η χρονιά ήταν καλή. Η ομάδα έκανε βήματα μπροστά. Η ήττα στο μπαράζ μας άφησε πικρή γεύση Ήταν ένα νεκρό δεύτερο δεκάλεπτο που δεν μπορέσαμε να ανταπεξέλθουμε στον ρυθμό του αντιπάλου, αλλά όταν προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε και να ελέγξουμε την κατάσταση στο β’ ημίχρονο ήταν πλέον αργά. Χάσαμε από τον Αμύντα αλλά αυτό δεν αναιρεί την πολύ καλή χρονιά που κάναμε.

Υπήρξε πολύ καλή συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων και σκληρή δουλειά καθημερινά στις προπονήσεις. Αυτό ήταν το μυστικό της επιτυχίας. Και φυσικά το μεγαλύτερο μερίδιο ανήκει στους παίκτες» είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Σε ό,τι αφορά στη συνέχεια η ομάδα ξεκουράζεται και θα επανέλθει από την ερχόμενη εβδομάδα σταδιακά στις προπονήσεις που θα διαρκέσουν μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

ΓΣΛ: ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ

Για το Γυμναστικό η κατάκτηση της 3ης θέσης και η νίκη στον αγώνα μπαράζ ήταν κάτι παραπάνω από κατόρθωμα, αν αναλογιστεί κανείς ότι το τελευταίο σχεδόν δίμηνο η ομάδα αριθμούσε στο έμψυχο δυναμικό της όχι περισσότερους από οκτώ παίκτες (με ό,τι αυτό συνεπάγεται). Οι «πράσινοι» ήταν πράγματι οι μάγκες της κατηγορίας και ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους αξιοπρεπώς.

«Το μοναδικό πράγμα που δεν πήγε καλά φέτος ήταν το διοικητικό. Τελειώσαμε τη χρονιά με έναν άνθρωπο στη διοίκηση τον κ. Κατέρη. Δεν έχει γίνει πουθενά στον κόσμο αυτό. Είναι ένα θέμα που δεν έχει να κάνει με την κατηγορία, αλλά με τον ίδιο τον Γυμναστικό. Πρέπει να στηριχθεί αυτή η προσπάθεια. Δεν μπορεί μία ομάδα να τα περιμένει όλα από έναν άνθρωπο» είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του ΓΣΛ, Γιώργος Ζαφειρούσης και πρόσθεσε:

«Θεωρώ ότι η ομάδα έκανε υπέρβαση. Νοιώθω πολύ υποχρεωμένος στα 7 παιδιά που έμειναν μέχρι το τέλος και στους συνεργάτες μου τους κ. Λαλάκη, Βαρδακούλη, Τσιτρούλη και φυσικά στον κ. Κατέρη. Μπορεί να ακούγονται πολλά, αλλά τέτοιους ανθρώπους τους χρειάζεται το μπάσκετ. Είμαι υπερήφανος γι' αυτό που καταφέραμε με τα παιδιά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass