ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΪΟΥ Ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (11.00 Κ. ΠΛΑΤΕΙΑ)

Tour De Larissa: Ένας νέος θεσμός ξεκινάει

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2016 13:47

Η αντιδημαρχία Παιδείας και Νεολαίας, η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας , το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Πηνειός, σε συνεργασία με το Αθλητικό Τμήμα του Δήμου Λαρισαίων και την Ακαδημία Ποδηλασίας του Δήμου διοργανώνουν το Σάββατο 28 Μαΐου (11.00, κεντρική πλατεία) τον ποδηλατικό Γύρο της πόλης με την επωνυμία «TOUR DE LARISSA» εμπνεόμενο από την γνωστή γαλλική αθλητική διοργάνωση Tour de France.

«Θέλουμε να ενισχύσουμε την ποδηλατική κουλτούρα στην πόλη προσαρμόζοντας παράλληλα τη γαλλική κουλτούρα στο τοπικό γίγνεσθαι. Στόχος μας είναι ο αγώνας αυτός θα γίνει θεσμός και μέσα από αυτόν να προωθήσουμε τα αθλητικά ιδεώδη, τον εθελοντισμό και την περιβαλλοντική συνείδηση» επισήμανε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ενόψει της διεξαγωγής του αγώνα το προσεχές Σάββατο, η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας κ. Βουλγαράκη.

Για τα περιβαλλοντικά οφέλη από τη χρήση του ποδηλάτου μίλησε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Καλτσάς τονίζοντας ότι «θέλουμε μία πόλη χωρίς θορύβους, ρύπους, σωματίδια και ηχορύπανση, πιο κοινωνική γι αυτό πρέπει να παρακινήσουμε τον κόσμο στη χρήση του ποδηλάτου», ενώ από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Νεολαίας κ. Μπατζιανούλης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που έχει η συμμετοχή των παιδιών και της νεολαίας.

Η εκπρόσωπος του «Πηνειού» κ. Τσεσμετζίδου-Δαλαβίκα τόνισε ότι ο αγώνας αυτός αποτελεί μία θαυμάσια ευκαιρία να «περάσουμε το μήνυμα ότι το ποδήλατο αποτελεί το πιο ασφαλές και φιλικό μεταφορικό μέσο στην πόλη», ενώ τέλος η προπονήτρια ποδηλασίας της Ακαδημία Ποδηλασίας του Δήμου κ. Ευαγγέλου αναφέρθηκε στο έργο που επιτελείται στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και την εκπαίδευση των παιδιών σχετικά με το ποδήλατο.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11:00 στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας και διαγράφοντας μια διαδρομή σε όλο το κέντρο της πόλης (Κούμα, 28ης Οκτωβρίου, Κοραή, Παναγούλη, Κύπρου, Βενιζέλου, Φιλελλήνων, Μανωλάκη, Καλλιθέας, Αθηνάς, Θέτιδος, Κύπρου, Μεγ. Αλεξάνδρου, Μανδηλαρά, Παπαναστασίου) ο αγώνας θα ολοκληρωθεί και πάλι στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Στο σημείο εκκίνησης και άφιξης θα γίνονται οι εγγραφές, η απόδοση των διακριτικών και η απονομή των βεβαιώσεων συμμετοχής

Τη ίδια μέρα το απόγευμα στις 7.00 θα παρουσιαστεί ομιλία από την Διατροφολόγο κ. Κατσογριδάκη Γεωργία στην αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου με τίτλο «Παιδική Διατροφή και Αθλητισμός». Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Αιτήσεις συμμετοχών και εγγραφές στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας (τηλ. 2410.287508).

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass