ΟΙ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΤΑΛΑΝΤΗ (17.00) ΤΟΝ ΑΜΥΝΤΑ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ Α2 ΕΘΝΙΚΗ

Τελικός ανόδου για ΑΕΛ

* Ενώ την ίδια ώρα στο κλειστό του Παπάγου ο ΓΣΛ θα παίξει με το Ηράκλειο με στόχο τη νίκη που θα του δώσει προτεραιότητα ανόδου

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2016 8:04

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Η φετινή χρονιά ολοκληρώνεται σήμερα με δύο καθοριστικής σημασίας αναμετρήσεις για την ΑΕΛ και τον Γυμναστικό στην υπόθεση ανόδου στην Α2 Εθνική του μπάσκετ.

Οι «βυσσινί» θα παραταχθούν σήμερα στις 17.00 στο κλειστό της Αταλάντης κόντρα στον Αμύντα (στον αγώνα μπαράζ των ομάδων που κατέλαβαν την 2η θέση στον όμιλό τους) με στόχο τη νίκη που θα τους δώσει το πολυπόθητο εισιτήριο για την Α2 Εθνική και παράλληλα θα σηματοδοτήσει την επιστροφή του λαρισινού μπάσκετ στις μεγάλες Εθνικές κατηγορίες από τις οποίες απουσίαζε εδώ και αρκετό καιρό.

Μετά από μία άκρως επιτυχημένη χρονιά στην οποία η ΑΕΛ ξεπέρασε τους αρχικούς της στόχους και έβαλε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά, οι παίκτες του Αβραάμ Παπαδόπουλου θα δώσουν την ύστατη μάχη προκειμένου να κάνουν το μεγάλο άλμα και να σφραγίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη φετινή τους προσπάθεια.

Ένας αγώνας πρόκληση σύμφωνα με τον τεχνικό των «βυσσινί» και παράλληλα ορόσημο στην ιστορία της ομάδας για τον οποίο η ΑΕΛ δηλώνει απολύτως έτοιμη. «Στο μυαλό μας δεν υπάρχει τίποτε άλλο από τη νίκη. Η ομάδα είναι έτοιμη γι' αυτό το παιχνίδι, είναι έτοιμη να αλλάξει επίπεδο» ήταν τα λόγια του Αβραάμ Παπαδόπουλου με τα οποία αποτυπώνεται το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της ΑΕΛ.

Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, οι «βυσσινί» θα παραταχθούν εν πλήρη δυνάμει (με εξαίρεση τον μόνιμο το τελευταίο διάστημα απόντα Κουτίνα). Έτσι στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Αθανασόπουλος, Σαριμπαλίδης, Πολίτης, Κονδυλόπουλος, Παπανικολάου, Μαλτέσιος, Τσούτσος, Παπακώστας, Φιλιππόπουλος, Βλαχούλης, Παπαϊωάννου και Τζήμας.

Στο κομμάτι της τακτικής ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ζήτησε από τους παίκτες του να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι. Οπως χαρακτηριστικά είπε, θα πρέπει «επί 40 λεπτά να είναι το μυαλό μας στο γήπεδο, καθώς ο Αμύντας παίζει καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού στον ίδιο ρυθμό και δεν χαλαρώνει σε καμία στιγμή».

Η αποστολή της ΑΕΛ προπονήθηκε χθες το απόγευμα στο κλειστό της Αταλάντης και το βράδυ διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο στα Καμένα Βούρλα.

Τον σημερινό αγώνα στην Αταλάντη θα διευθύνουν οι κ. Παντελίδης, Κοτσίμπος.

Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ

Με στόχο να αποκτήσει προτεραιότητα ανόδου στην Α2 Εθνική, σε περίπτωση που παρουσιαστούν κενές θέσεις στο πρωτάθλημα της νέας περιόδου (2016-17), ο Γυμναστικός αντιμετωπίζει σήμερα στις 17.00 στο κλειστό του Παπάγου το Ηράκλειο, στον αγώνα μπαράζ των ομάδων που κατέλαβαν την 3η θέση στον όμιλό τους.

Οι «πράσινοι», παρά τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν στον β’ γύρο του πρωταθλήματος και ιδιαίτερα στους δύο τελευταίους μήνες, κατάφεραν να ολοκληρώσουν αξιοπρεπώς τη χρονιά αποδεικνύοντας ότι έχουν την ικανότητα και το σθένος σαν ομάδα να ξεπερνούν οποιοδήποτε εμπόδιο. Το ίδιο θα προσπαθήσουν να πράξουν και σήμερα προκειμένου να διατηρήσουν ελπίδες ανόδου.

Για τον τεχνικό Γιώργο Ζαφειρούδη αυτά τα παιχνίδια παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες και είναι πολύ σημαντικό σε τι μέρα θα βρεθεί η ομάδα. «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα που δεν έχει τόσο καλά χαρακτηριστικά, ωστόσο διαθέτει πολλούς έμπειρους παίκτες» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Ζαφειρούδης, ο οποίος θα έχει στη διάθεσή του επτά ουσιαστικά παίκτες συν τον νεαρό Κατέρη που κλήθηκε στην αποστολή αντί του Χανέλι που θα απουσιάσει. Οι παίκτες αυτοί είναι οι Τσιαβές, Παπαχρήστος, Βαβάτσικος, Νταλός, Λαμπρόπουλος, Δερμιτζάκης και Σπανούλης.

Τον αγώνα στο κλειστό του Παπάγου θα διευθύνουν οι κ. Θεονάς, Κάρδαρης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass