ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΜΠΑΡΑΚΟ

Ψαχνά Εύβοιας – Τύρναβος τρέχοντας…

* Του επιφυλάσσεται θερμή υποδοχή την Κυριακή

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2016 12:00

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Το όνειρο ετών πρόκειται να κάνει πραγματικότητα ο 59χρονος Τυρναβίτης δρομέας - μαραθωνοδρόμος Μιλτιάδης Μπαράκος ο οποίος ζει στα Ψαχνά της Εύβοιας. Δηλαδή να τρέξει τη διαδρομή από τα Ψαχνά όπου ζει μόνιμα και εργάζεται ως ψαράς μέχρι τη γενέτειρά του τον Τύρναβο.

Η ιδέα είχε σχεδιαστεί να γίνει πράξη πριν τρία χρόνια σε συνεργασία με τον τότε πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Τυρνάβου κ. Αντώνη Λιάνο αλλά αναβλήθηκε. Τώρα σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Τυρνάβου, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Κουλιό και τον κ. Λιάνο ως συντονιστή, το όραμα γίνεται πραγματικότητα.

Ο αθλητής ξεκινά σήμερα Παρασκευή τρέχοντας από τα Ψαχνά της Εύβοιας, θα διανύσει όλο το βόρειο τμήμα του νησιού. Με φέρι - μποτ θα περάσει από τον Αγιόκαμπο στη Γλύφα και από εκεί θα συνεχίσει τρέχοντας τη διαδρομή μέσω Λάρισας στον Τύρναβο όπου και θα τερματίσει στην κεντρική πλατεία της πόλης μεθαύριο Κυριακή στις 7 το απόγευμα. Η διαδρομή συνολικά ξεπερνά τα 330 χιλιόμετρα και συνοδός θα είναι η σύζυγος του Μιλτιάδη Μπαράκου η οποία θα τον ακολουθεί με αυτοκίνητο και όλες τις προφυλάξεις (τοποθέτηση φάρου κ.λπ.).

Μιλώντας χθες στην «Ε» ο κ. Μπαράκος θέλει ερχόμενος τρέχοντας στον Τύρναβο μέσα από αυτή τη διαδρομή να τιμήσει τη γενέτειρά του και όλους όσοι από μικρός τον βοήθησαν και του συμπαραστάθηκαν στη ζωή.

Θα τιμήσει τον Δήμο Τυρνάβου, τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό, το 3ο Δημοτικό Σχολείο, τον παλιό αθλητή κ. Ζήση Βλιώρα, τον Σύλλογο Πολυτέκνων και τον δρομέα μεγάλων αποστάσεων Νίκο Τσικούρα και μέσω αυτού όλους τους Τυρναβίτες δρομείς.

Στην τελετή τερματισμού στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου αναμένεται να τον υποδεχτούν πολλοί Τυρναβίτες αλλά και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής όπου θα του επιφυλάξουν θερμή υποδοχή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass